REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scrisoarea deschisă a intelectualilor din România pentru Klaus Iohannis: "Suntem îngrijoraţi şi uimiţi"

Scrisoarea deschisă a intelectualilor din România pentru Klaus Iohannis: "Suntem îngrijoraţi şi uimiţi"

Replica API 1 decembrie 2014 | 21:42 206

Mai mulţi intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Andrei Oişteanu, Vladimir Tismăneanu, Stere Gulea şi Magda Cârneci, i-au adresat o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis.

Mai mulţi intelectuali din România i-au adresat, recent, o scrisoare deschisă preşedintelui ales Klaus Iohannis. În rândurile semnate, printre alţii, de Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Andrei Oişteanu, Vladimir Tismăneanu, Stere Gulea şi Magda Cârneci, viitorului şef al statului i se cere să renunţe o eventuală colaborare cu Dan Mihalache.

„Suntem totuşi uimiţi şi îngrijoraţi că v-aţi oprit, pentru funcţia de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil”, se arată în scrisoare. „De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, şi până la felul în care se exprimă domnia sa (jigodie frustrată, mai du-te şi tu în mă-ta, mai caută pe goagăl) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare”, continuă semnatarii documentului publicat pe revista22.ro.

sursa: gandul.info

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218