REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

SCRUMIERE folosite pe post de URNE DE VOT la Constanța

SCRUMIERE folosite pe post de URNE DE VOT la Constanța

Replica API 24 septembrie 2020 | 08:52 3024

De câteva zile în staţiile de autobuz din Constanţa au apărut nişte scrumiere care au o dublă întrebuinţare. Astfel, pe lângă faptul că invită cetăţenii să facă o alegere responsabilă privind protejarea mediului, acestea servesc şi ca un simulator pentru viitoarele alegeri locale, fiind prevăzute cu două recipiente, pe care sunt două opţiuni, specifice litoralului, unde fumătorul îşi poate arunca ţigara.

Constanţa a fost perceput ca un oraş murdar, nu numai din cauza gunoaielor de pe străzi, dar şi a mucurilor de ţigară aruncate oriunde, numai în locurile special amenajate nu. Primăria a amplasat scrumiere de exterior, în aproape toate staţiile de autobuz, fumătorii constănţeni fiind invitaţi să arunce mucurile de ţigară în recipiente denumite „prosop sau şezlong”, „vanilie sau ciocolată”, „ochelari de soare sau ochelari de scuba”, „aerosoli sau ultraviolete” şi alte asemenea alegeri.

„Alege asumat un oraş curat”

Cu toate că la prima vedere pare doar o glumă aproape amuzantă, această iniţiativă face parte campania „Alege asumat un oraş curat”, Constanţa fiind al treilea oraş, după Bucureşti şi Iaşi, care se implică în acest proiect. Mucurile de țigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic către fabricile de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Datorita compoziției, mucurile de țigară vor arde în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive.

Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă resturile de ţigări pe spaţiul public

Vă reamintim că, conform H.C.L. nr. 184/2013: “pentru aruncarea resturilor de ţigări pe alei, peluze, în parcuri, în zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună se percepe o amendă între 400 şi 800 de lei”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rahat cu apa rece , este murdara pentru ca nu se face curatenie chistoacele de tigari nici nu se vad, de jeg
3
6
Cel mai mare proiect al lui Fagadau, o prostie. Pe cand un primar care sa aduca o fabrica, fie ea si de chibrituri, in oras? Toti fug de Constanta. Am ramas doar cu tiganii, mizeria si shaormele.
15
3
Daca nu dati amenzi...la nesimtiti nu merge cu zaharelul. Amenda si biciul a civilizat societatea!
11
1
Felicitari Primariei pt initiativa.Sper ca nesimtiti din oras sa foloseasca aceste dispozitive.Ca de alminteri dam ne plangem ca avem un oras murdar, dar NOI nu pastram .Vrem sa vina primaria sa ne faca curatenie.
22
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369