rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul oraşului Ovidiu, „sensibil” când aude de numele lui Bocai

Scupra îşi desfiinţează contracandidatul: Acest Hopa-Mitică a accesat zero fonduri europene şi guvernamentale

George Scupra

Fost social-democrat, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a decis să revină în mijlocul liberalilor şi să candideze din partea PNL pentru un al doilea mandat. Susţine că pe parcursul celor patru ani de când este primar a reuşit ce nu a făcut fostul edil – şi anume să acceseze fonduri europene şi nu numai, ba mai mult, atunci când vine vorba de fostul edil, Scupra „ia foc”, susţinând că e nevoie de mult tupeu ca cineva să susţină că i-a „furat” ideile sau că i-a continuat proiectele.

Reporter: Domnule primar, aţi fost ales la primul mandat din partea PSD. Ce anume v-a determinat să treceţi la PNL şi să candidaţi din partea acestui partid pentru al doilea mandat?

George Scupra: În primul rând, vreau să vă spun că am ales să-mi duc mandatul până la capăt din partea partidului din partea căruia am candidat în 2012. V-am spus-o şi în conferinţa de presă de la inaugurarea sediului PNL. Decizia ulterioară a PSD a fost că mai bine ne despărţim acum. A fost o decizie corectă, pe care am luat-o de comun acord şi am crezut că e corect să discutăm lucrurile din timp, nu în campania electorală, ci înainte cu 6 luni de zile. Am anunţat intenţiile mele de atunci, că puteam să nu o fac, puteam să anunţ în luna mai că următoarea mea candidatură e din partea PNL-ului, dar am considerat că e corect să dau un răgaz de gândire şi echipei PSD, pentru a veni cu un contracandidat, pentru a se regrupa, replia şi aşa mai departe.

Rep.: Dar de ce aţi ales PNL?

G.S.: Practic, m-am reîntors acasă. Sunt membru PNL din 2003, am făcut parte din echipa lui Ion Podaru şi am avut o colaborare bună cu aleşii PNL din consiliu, în acest mandat. Până la urmă, politica, spun eu, contează prea puţin pentru locuitori, şi mai importantă este administraţia şi ce înceracă să facă.

Rep.: Reîntoarcerea dvs. PNL nu îmi aduc aminte să o fi comentat membri vechi ai PNL, în schimb, cei veniţi din fostul PDL în PNL, ca urmare a fuziunii, v-au primit cu ostilitate.

G.S.: Membrii vechi ai PNL cunosc acest aspect, că am fost membru PNL din 2003. Nu cunosc nici o persoană din vechiul PDL, poate cunoaşteţi dvs., care să fi fost revoltată pe acest subiect (revenirea lui Scupra în PNL – n.r.) sau care să fi spus: nu pot face echipă cu Scupra în noul PNL, drept pentru care plec.

Rep.: Exemplu: fostul primar, Dumitru Bocai.

G.S.: Fostul primar Dumitru Bocai ştiu că este membru al PNL Constanţa.

Rep.: Aţi mai spus lucrul acesta, dar dânsul va candida la Primăria Ovidiu – cel puţin aşa susţine, iar pentru că dvs. sunteţi acum candidatul PNL, el va pleca la PSD. Cum vi se pare lucrul acesta?

G.S.: Cred că s-a supărat că am devenit şeful lui.

Rep.: Vedeţi? Există o persoană ostilă venirii dvs. la PNL.

G.S.: Bun, dar acesta nu este un bun exemplu şi aştept alte exemple, pentru că am spus-o şi a fost o condiţie a venirii mele în PNL: nu fac echipă cu Mitică Bocai. A fost una din condiţii.

Rep.: Prin urmare, nu sunteţi un om al dialogului, care să medieze situaţii conflictuale?

G.S.: Cu siguranţă sunt un om al dialogului, dar nu putem fi toţi în aceeaşi echipă. În politică aşa stau lucrurile. Până l urmă, în PNL, aşa cum spuneţi, s-au unit nişte echipe: vechiul PNL şi fostul PDL, plu eu, care am venit cu o echipă. Acum să nu vă aşteptaţi să rămână toată lumea. Şi, am spus-o întotdeauna: Mitică Bocai nu poate face parte din echipa mea.

Rep.: Cu ce v-a supărat atât de tare?

G.S.: Nu m-a supărat, eu l-am dat jos (de la primărie – n.r.). E absurd şi pentru oameni, până la urmă, ca primarul în funcţie să facă o alianţă cu Mitică. Şi de ce am face-o? Avem nevoie de oameni serioşi în echipă.

Rep.: Şi Mitică Bocai nu e un om serios?

G.S.: Mă scuzaţi, dar Mitică Bocai e omul pe care oraşul Ovidiu a decis că nu-l mai vrea la conducere. De ce l-aş vrea în echipă? Să mă tragă în jos? Îmi strică imaginea.

Rep.: Vi se termină mandatul. Cum apreciaţi activitatea, ce notă sau calificativ v-aţi da?

G.S.: Oamenii vor da calificativul şi mai este puţin până la alegeri, când vom vedea ce decid. Strict pentru oraşul Ovidiu, cu bune şi cu rele, este un mandat pozitiv. Sigur că da, sunt multe lucruri discutabile, sunt multe lucruri frumoase de spus, dar, cu siguranţă le putem discuta şi pe cele bune, şi pe cele mai puţin bune.

Rep.: Aţi spus la un moment dat că un lucru bun care se întâmplă pentru oraşul Ovidiu este cel legat de Insula Ovidiu, dar contracandidatul care se anunţă a fi din partea PSD, şi anume fostul primar, susţine că dumnealui este cel care a iniţiat şi a fost responsabil pentru această victorie – readucerea insulei la oraş.

G.S.: Mă scuzaţi, dar acest „Hopa Mitică” spune multe. Acum, eu pot să demonstrez cu documente...

Rep.: Şi dânsul spune că aduce documente în sprijinul afirmaţiilor.

G.S.: Staţi puţin. Dacă eu vă aduc documente şi vă spun data exactă: 23 aprilie 2015, adică acum un an… Vă aduc actul semnat de mine, prin care preluam insula. Ce poate spune Mitică în plus?

Rep.: Dar cine a iniţiat acest demers?

G.S.: Eu, cine?! A… că şi-ar fi dorit şi dânsul şi nu a reuşit... Poate că a fost vreop dorinţă de-a lui ascunsă, doar că nu a reuşit să pună în practică acest lucru.

Rep.: Un alt lucru de care vă acuză este că v-aţi fi angajat toate rudele, cunoştinţele, machidonii în primărie, respectiv că soţia dvs. este director de şcoală şi că ar fi ciudat, în condiţiile în care dvs., prin primărie, alocaţi banii către liceu... Cum stau lucrurile?

G.S.: El este într-o mare eroare şi am pretenţii de la el. Un fost primar trebuie să cunoască legislaţia şi să ştie că bugetele se aprobă de către Consiliul Local, nu de către primar.

Rep.: Dar dvs. iniţiaţi bugetele...

G.S.: Nu, noi aşteptăm propunerile de la toate şcolile şi grădiniţele şi, în principiu, acestea se calculează pe număr de elevi şi aşa mai departe. E o chestiune încorsetată, în care nu avem rolul să intervenim. Se face această propunere de buget, cu care se vine în Consiliu.

Rep.: Iar legat de rude, prieteni?

G.S.: Soţia mea este director din 2012. A fost director şi la alte şcoli, deci nu a fost plantată aşa, peste noapte, director. Nu o spun eu, dar a avut rezultate excepţionale. Dacă asta deranjează pe unii... posibil. Dar, şi dacă îşi face treaba bine, nu văd de ce să nu fie director. Dacă nu îşi face treaba, nu este nici o problemă, se poate retrage oricând.

Rep.: Iar alţi angajaţi din primărie? Ştiţi că au existat persoane care ne-au contactat pentru a ne spune că îi daţi afară, pentru a angaja alţi oameni.

G.S.: Câţi oameni cunoaşteţi din primărie care au fost daţi afară? Vă spun eu: în patru ani de zile au fost două discuţii pe subiectul acesta: unul este fosta şefă de la Evidenţa Populaţiei, care nu a mai putut fi director la Asistenţa Socială. Dar a rămas angajatul primăriei, numai că nu a mai putut ocupa o funcţie de conducere. Pentru asta nu trebuie să ne supărăm: important e că ai un job, că eşti în echipă...

Acesta este un caz. Iar celălalt caz este şoferul primarului, căruia i-am spus că sunt un primar care umblă fără şofer. Nu am umblat în cei 4 ani cu şofer şi nici nu doresc. Drept pentru care i-am spus că e corect să îi găsim un rol prim primărie, că are familie, şi nu vrem să îl dăm afară. Şi nu a vrut, a refuzat la spaţii verzi... Contabil nu puteam să îl pun, că nu are pregătirea necesară, şi nici şef serviciu. Îi găseam ceva conform pregătirii. Totuşi, să vii să preiei o echipă şi să nu renunţi la nimeni, să nu dai pe nimeni afară, şi să spuneţi că există astfel de reproşuri – cele pe care le spuneţi dvs. –, nu, nu cred că lucrurile stau aşa.

Rep.: Dar aţi angajat alte persoane?

G.S.: Păi, dacă s-a rămas fără şef la Evidenţa Populaţiei, s-a organizat concurs pentru couparea postului. De-a lungul timpului, au mai plecat oameni din primărie, pentru că s-au mutat din localitate sau pentru că şi-au găsit alt job, şi au mai venit alţi oameni în loc. Dar nu e nimic nou, peste tot e fluctuaţie de personal.

Rep.: Alt reproş este legat de străzi…

G.S.: S-au supărat că am asfaltat sau cum?

Rep.: Nu, că nu aţi asfaltat. Nu aţi reuşit să reparaţi anumite străzi, să astupaţi gropile...

G.S.: Haideţi să fim şi ancoraţi în realitate. În vremurile aceste este destul de greu cu investiţiile, dar, totuşi, în oraşul Ovidiu niciodată, şi punctez: niciodată, nu au fost atrase atâtea fonduri europene, guvernamentale, jdueţene. Puteţi să luaţi în paralel diferite mandate, şi chiar vă rog să o faceţi, iar pentru că văd că faceţi o comparaţie cu Mitică, despre care spuneţi că este contracandidatul meu, vreau să vă spun a accesat fonduri europene, guvernamentale – el fiind primar PDL, cu Guvern PDL la acel moment –, în valoare de zero lei. Aşa că nu ştiu despre ce vorbim…

Rep.: Despre străzile pentru care sunteţi certat!

G.S.: Nu ştiu dacă sunt certat. Eu ştiu că lucrurile stau altfel. După 20 de ani de aşteptare a oamenilor din Cartier Sud, am reuşit să asfaltăm cartierul. Şi acum 4 ani, pe vremea lui Mitică, era tot cartier al oraşului Ovidiu acest Cartier Sud, şi nu ştiu unde a fost el...

Rep.: Eu insist să îmi vorbiţi despre străzile pe care nu aţi reuşit să interveniţi…

G.S.: Acum, ştiţi cum e cu administraţia. În patru ani de zile, e adevărat că nu poţi să faci tot ceea ce n-a fost făcut în ani de zile. Dar, un lucru e clar. Dacă facem o analiză scurtă, putem vorbi de câteva zeci de miliarde aduse. Şi vă pot da câteva exemple.

Rep.: Vă rog...

G.S.: 50 de miliarde de lei vechi – asfaltarea din Cartierul Sud, cu bani de la bugetul de stat; 12 miliarde de lei – debarcaderul, cu fonduri europene; aproximativ 12 miliarde de lei vechi – Centrul Cultural Ovidiu, reabilitare, finduri de la Compania Naţională de Investiţii; 12 miliarde – Centrul Cultural de la Poiana, închis de la Revoluţie, reabilitat, extins, supraetajat, cu bani de la CNI. Când spun de la Revoluţie, vreau să spun că centrul de la Poiana era în paragină şi pe mandatul lui Mitică.

Mai departe: 80 de miliarde de lei, finanţare europeană, pentru parcul de pe malul lacului, care este în proporţie de 80% finalizat. Estimăm să îl inaugurăm de 1 Iunie. Apoi, în jur de 30 de miliarde va costa reţeaua de gaze, din care am făcut 9 kilometri din cei 16. E vorba de reţeaua de gaze din satul Poiana, primul sat cu reţea de gaze. În momentul de faţă se lucrează la diferenţa de 7 kilometri. Apoi, aş vrea să adaug că a spus cineva, pe care dvs. îl numiţi contracandidat, că nu se pot face parcuri în oraşul Ovidiu.

Rep.: A spus aşa ceva?

G.S.: O spunea cum câţiva ani de zile. În mandatul meu a fost făcut unul anul trecut, pe strada Primăverii, lângă şcoala nr.2, din resurse proprii, de la bugetul local. Pe acest mandat s-au făcut 7 locuri de joacă, iar până la finele mandatului vor fi 10. Vă dau şi locaţiile: primul loc de joacă din satul Poiana, primul loc de joacă în satul Culmea, inaugurat nul trecut în noiembrie, primul loc de joacă din satul Culnea Nord – Nazarcea, apoi un loc de joacă la CD-uri, un loc de joacă la ANL-uri, un parc pe malul lacului, care este gata în proporţie de 80%. Urmează să mai fie realizate alte 3 locuri: unul în Sat Vacanţă, altul pe strada Amurgului şi unul în cartierul Tineretului.

Rep.: Domnul primar, v-aţi lăudat suficient…

G.S.: Nu, nu m-am lăudat, sunt lucruri concrete pe care le-am făcut, pentru că am vrut să stabilim în linii mar ice eforturi s-au făcut şi ce bani din surse externe au fost aduşi: fonduri europene şi bani de la ministere.

Rep.: Revenind: v-aţi lăudat destul, aşa că, să trecem la o discuţie privind un proiect al dvs.: debarcaderul. Foarte frumos, felicitări, dar aţi mai vizitat zona de o săptămână-două? Lumea reclamă că deja lucrările nu mai arată corespunzător, că au început să se degradeze. Sunt şi imagini pe Internet...

G.S.: De acord cu dumneavoastră. Eu vă aduc imagini cu gropi din Bucureşti şi din orice localitate, dacă asta se doreşte. Imaginile prezentate de contracandidaţii mei au explicaţii simple, pe care ar trebui să le ştie. Debarcaderul s-a terminat anul trecut, în noiembrie-decembrie. Acolo mai sunt mici lucrări care nu au fost prinse pe proiectul cu fonduri europene şi pe care primăria trebuie să le facă, de genul – şi chiar acum se lucrează acolo: trebuie să amenajăm o parcare liberă.

Sunt oameni care vor veni în zonă şi este nevoie de o parcare cu 5-6 locuri, pe puţin. Trebuie să mai amenajăm terenul puţin, până în mal. Pentru că debarcaderul a fost terminat în noiembrie, am apucat să curăţăm puţin cuveta lacului, pentru a crea un anumit pescaj, şi vă daţi seama că nu a fost vreme bună şi timp atunci, în decembrie, să cărăm tot moluzul acela, plin de mâl cu apă şi cu resturi vegetale, la rampa de gunoi. Drept pentru care, l-am pus în apropierea debarcaderului, tocmai pentru a se zvânta peste iarnă, primăvară, şi să cărăm mizeria respectivă. În perioada imediat următoare, vom cuăţa, iar zona va fi, până de Paşte, superbă.

Rep.: Mi-aţi spus despre proiectele dvs., despre ce nu a făcut fostul primar...

G.S.: Nu, nu am apucat să vă spun despre foarte multe proiecte, ca de exemplu primul cabinet medical din satul Culmea şi multe altele...

Rep.: Aţi vorbit şi despre sume, aşa că vă întreb: din bugetul pe anul în curs, care este suma alocată pentru investiţii?

G.S.: Oraşul Ovidiu nu este un oraş în care să poţi spune spune că are o industrie dezvoltată, drept pentru care, bugetul pe investiţii într-un an de zile este ăn jur de 25 de miliarde de lei vechi.

Rep.: Dar pentru acţiuni cu caracter social, ce sumă aveţi?

G.S.: În oraşul Ovidiu, de când sunt primar, se dau pachete de două ori pe an. Nu suntem un oraş bogat care să ofere de mai multe ori. Şi nu o vom face, nici nu este cazul. Dar, de Paşte şi de Crăciun găsim soluţii. Iar asistaţi sociali avem doar 60 de oameni, dintr-un total de 16 mii de locuitori. E o chestiune decentă, nu mai sunt foarte mulţi care să se încadreze. Cheltuielile sunt destul de mari pentru oraş. Strict ce rămâne pentru investiţii – 25 de miliarde de lei.

Rep.: În încheiere, pentru că v-am chestionat mai mult pe teme „negative”, vă invit să îmi spuneţi, pe scurt, trei proiecte importante, pentru următorul mandat, iniţiate de dvs. Vă atenţionez: să fie ideile dvs., nu preluate de la Mitică Bocai şi „cosmetizate”.

G.S.: Faceţi ce faceţi şi ajungeţi la Mitică Bocai.... Ideea este următoarea: trebuie să ai un tupeu fantastic, care să tindă spre golănie, să te lauzi cu proiectele primarului în funcţie şi să spui că parcă am avut şi eu ideea asta, dar nu ştiu de ce nu am făcut-o. Ce se întâmplă? Probabil că toţi primarii de după Revoluţie au sperat, au visat că vom avea un parc sau un debarcader pe malul lacului, să spunem. Important e cine a făcut-o.

Şi, desigur, fiecare primar a avut rolul lui şi probabil a făcut ceva bun pentru comunitate. Dar, acum, să vii să spui: şi eu mi-am dorit să fac şi nu am făcut – e o chestiune ciudată. Eu pot să vin cu argumente care sunt proiectele pe care le-am iniţiat. Toate aceste proiecte despre care am vorbit şi vreau să se înţeleagă foarte clar, pentru că văd că are un tupeu fantastic (Dumitru Bocai – n.r.) şi merge şi vorbeşte cu oamenii şi le spune că a încercat să fac chestiunea asta şi n-am putut, dar a venit Scupra şi mi-a furat ideea: nu am furat ideea nimănui.

Sunt proiecte la care am lucrat, iniţiate de mine, la care au fost făcute studii de fezabilitate, proiecte tehnice, obţinută finanţarea şi puse în practică. Sunt proiecte duse de la un capăt la altul, de la stadiul de gândire până la finalizare. Ori, nu înţeleg care sunt acele proiecte lăsate moştenire, pe care le-am dus eu mai departe.

Rep.: În regulă, spuneţi-mi acum cele trei proiecte.

G.S.: Cele mai importante proiecte pentru viitor, în următorul mandat, sunt, din punctul meu de vedere, legate de: şcoli şi grădiniţe – apropo de asta, proiectul pentru extinderea liceului este gata, îl depunem imediat cum se deschid axele de finanţare; apoi proiectul pentru grădiniţă nouă în oraşul Ovidiu – este un proiect la care s-au mai gâdnit cel puţin doi primari, pe care, ca şi proiect tehnic şi studiu sunt terminate acum o lună, în acest mandat, urmând să fie depus în vara aceasta, cum se deschid axele de finanţare; lucrăm la un proiect nou, acum, pentru şcoala nr. 2, unde trebuie făcută o aripă nouă.

De ce această necesitate în privinţa unităţilor de învăţământ? Ovidiu creşte, ca număr de locuitori, nu mai suntem 12 mii. Nu mai avem locuri în şcoli şi grădiniţe; am renunţat la diverse laboratoare, am făcut diverse artificii pentru a face clasa 0. E clar că într-un an, maxim 2, nu vom mai putea face nici o clasă şi este nevoie de aceste proiecte. Apoi, finalizăm parcul de pe malul lacului, debarcaderul, şi rămâne o fâşie între parc şi debarcader, care tzrebuie amenajată.

Prin amenajarea acestei zone, vom reuşi să legăm parcul de debarcader şi să amenajăm o promenadă de aproximativ 1 kilometru lungime pe malul lacului. Este marele pariu câştigat pe acest mandat, pentru că nimeni nu credea că putem curăţa acea zonă, că poate deveni utilă, funcţională. Avem şi amfiteatru acolo, unde se pot face spectacole. Un al treilea proiect la care muncim: situl arheologic Castrul Roman a fost reîntregit pe acest mandat – apropo de asta, a fost dat în mandatul trecut, dar acum, printr-un act de donaţie, a fost redat comunităţii.

Acolo pregătim un proiect, pentru că acest castru trebuie scos la lumină, reconstruită cetatea, pentru că asta ne dorim printr-un proiect pe care îl depunem vara aceasta. Este vorba despre vechiul apeduct roman care alimenta cetatea Tomis. Va fi o zonă ce va putea fi vizitată, cetatea reconstruită într-o anumită proporţie, zidurile cetăţii şi aşa mai departe, plus parcul de lângă.

Alexandra ANTON

marţi, 8 martie 20161944
Comentarii

02cristea marian(12 apr 16:29)
Oricine altcineva dar nu Scupra.
12om din popor(12 apr 00:03)
VAI pinochio ai incurcat borcanele ai morcovul la cur de toti candidati - SERBAN ,te-a traso ,si BOCAI te-a bagat pula in cur esti cel mai mare cacacios de primar din istoria orasului pacaliciule
12Mihai paraschiv(11 apr 22:44)
abe alegeti un mache primar ca mache sint lache , Alexandru macedon o sugea si si-o impingea la greu! Asa ca votati mache o sug la greu! Rasa de bulangii!
40cartierul tineretului(11 apr 21:13)
Pentru toti frtustratii .sustinatorii lui bocai zero voturi scupra om de nota zece.
15Mihai paraschiv(11 apr 19:15)
Sint curios sa-l cunosc si eu pe fraierul de mita paraschiv!
30mitica(11 apr 14:33)
Bocai cel mai slab adversar!
03Marus(11 apr 09:59)
Oameni buni, v-a intrat frica-n oase vad. Se vede clar ca vi se termina "munitia" si nu stiti cu ce sa va mai aparati. Da, vine Mitica din spate, din nou si voua va este frica. Pinochio, renunta singur la fotoliul de primar, n ai sanse. Nimeni nu voteaza traseisti !! Du-te inapoi la distributie. VREM SCHIMBARE !
13cristel(10 apr 00:21)
asta ne crede tivikeli
78Prost e ala ce tine cu Bocai!(9 mar 18:29)
Pun pariu ca jumatate din comentarii pro Bocai sunt date de o singura persoana amuzant tare! Haideti sa l sustinem, oameni bun pe Bocai , sa i stam la picioare, sa l pupam in fund , avem ce castiga.... AVEM ? Un lesinat dupa bani s a trezit ca vrea iar primar, motivul ca are vointa domnul si ca vrea. Nu va lasati amenintati si influentati de curvarul asta numit MITI MITI
46Ha, ha(9 mar 12:34)
Faci concurenta cu Pinocchio????
1411Bocai primar(8 mar 21:49)
Votam Bocai din toata inima si mult respect ptr dansul...
148Eu Acelas(8 mar 21:07)
Pentru cei ce nu cred ce s-a facut sa isi scoata capul din fundul lui bocai si sa priveasca de jur imprejur
714Madame(8 mar 21:01)
Fudulia si tupeul acestui cretinoid incep sa fie mai vizibile. Nu-l simpatizez deloc pe Bocai, dar am devenit de-a dreptul alergica la vederea prostanului cu fruntea de doua degete. Regret ca am votat un retardat, bazandu-ma pe tineretea acestuia.
516oviprest(8 mar 20:59)
La cat se ridica suma contractului dintre Replica si Oviprest? Fara tva, va rog!
135Pt Mariana(8 mar 20:33)
Asa e Ninulescu ar fi facut mai mult pt dezvoltarea orasului. Am fost cu el in campanie si stiu cu vedea o dezvoltare economica in primul rand. Tot timpul spunea ca Ovidiu are mare potential economic dar nu are cine sa-l puna in valoare. Nu stim daca mai candideaza...Dupa cate stiu, e dezamagit de toate hotiile care s-au facut pana acum de ce doi care acum se jignesc si se bat pe ciolan. Ar fi pacat sa renunte ca e un om care chiar vrea sa faca ceva pentru noi.
214alina(8 mar 20:23)
Felicitari domnului Primar pentru realizarile sale si domnului Funda pentru implicarea si devotamentul de care a dat dovada pentru rezolvarea problemor comunitatii.
414mita paraschivv(8 mar 17:01)
abe eu vreau un make sa fie primar.ma inteleg bine cu ei si imi plac foarte mult.se descurca bine si au parati parati.eu pescarul de doi lei m am saturat de amerikia si ma intorc la makedonii mei.o dau la pace cu makedonii sa mi fie si mie bine frate...promit ca nu m ai mananc sloboz pe facebook
914ilie(8 mar 16:17)
bocai & cornateanu pentru un oras mai curat si mai infloritor, plin de strazi asfaltate si tot ce doriti
720Un cetatean(8 mar 15:36)
Doamne, ce mincinos este asta!!! Cred ca isi crede propriile minciuni! D-na Scupra a ajuns director al liceului "datorita" cui??????? Ca nu o stia nimeni in Ovidiu, inainte sa devina primar el! Daca nu devenea el primar, ajungea asta director sau cum?? Cum poate fi atat de ipocrit?? Si strazile din Sud ...au fost asfaltate de urgenta, ca de "cum sa ratam niste fonduri??" si cum sa nu mai dam niste bani ovi prestcon? In ciuda faptului ca nu exista canalizare!! Oamenii si-au facut singuri, pe cheltuiala lor, canalizari, acolo unde au putut!!! Unde nu, VIDANJA! Cred ca era buna si la PRIMARIE una
178ovi(8 mar 15:01)
Nu nu ne deranjeaza decat familia cornateanu astia au trait numai pe banii statului si vor in continuare. Masini, case, excursii in toate tarile turistice vor sa fure in continuare ce sa vrea aceasta familie.
222Pandalie(8 mar 14:20)
Ba m-ati innebunit cu familia Cornateanu.....ce dracu, zici ca o sa candideze familia asta la Casa Alba. Ce dracu v-ati speriat ba frate atata de ei. Pandichi nu va deranjeaza ..... Albina nu va deranjeaza , Hanganu nu va deranjeaza , omu ala cu pizzeria nu va deranjeaza ? Astia au facut , sau fac 12 ani de cand sunt consilieri . Casa de filme ,,ovidiu,, in productia NEMURITORII. Dragan nu va deranjeaza ca este purtator de cuvant la primarie si se comporta ca un securist ordinar in cardasie cu Viorica Blandu, Postelnicu si cati dracu or mai fi?
323Capsali(8 mar 14:12)
Tupeul si prostia au fost intodeauna apanajul prostiei. Si cum imaginea prostiei pure este acest parlici de machedon, nu trebuie sa ne miram de declaratiile lui.
154important(8 mar 13:59)
a fost gasit ginerele lui Puiu Cornateanu l-a gasit Bocai i-a promis contracte cu Primaria si Oviprest ca in trecut ,camere de supraveghere la 800 lei , laptop-uri si calculatoare la peste 10000lei bucata si multe altee. Acum sunt amandoi la preot pentru citire, sa se opreasca din preacurvit!
72ovidean(8 mar 13:41)
Cei 2 gospodari de la Ovidiu sunt ca 2 cocosei ce au infiripat o lupta. Indiferent ce se va intampla noi ovidenii ne vom alege fix
158Pr bocaisti(8 mar 13:34)
Se vede dupa comentarii ca Bocai are"multi" sustinatori! Cei 5 care tot alearga dupa net sa dea like sau sa il ridice in slavi pe piticul Turbat zis Bocai.. Cat despre Cornateni, Dumnezeu sa ii odihneasca. Nici pe Scupra nu il vreau , dar e optiunea mai buna fata de Bocai. Ce ghinion, sa votezi in scarba!!!!
168Jan(8 mar 12:56)
Tineri il vor sustine pe Scupra George deoarece investeste in ei. Sunt atatea proiecte cursuri sporturi gratuite oferite de Primarie cu ajutorul si la initiativa dansului. Cei ce il vorbesc urat sau jignir si toate cele, uitativa si la cate a facut pentru orasul nostru,numai cautati sa il muscati de fund libidinosulor spurcati naibi.
823adevarat(8 mar 12:51)
Scapam de machedoni, au disperat prin minciuna si hotie.Votam Bocai.
422Replica(8 mar 11:16)
A costat mult interviul?
220DAN PINDIKI(8 mar 10:29)
V-ATI DAT SEAMA CA PINOCCHIO E PINOCHIO, MINTE SI CAND RESPIRA, LAURICI DE CE TACI SPUNE ADEVARUL CURVOAICO SAU TIA TRAS-O SI TIE IN DUBA CA BARSAN. NU VAD DENIGRAREA FATA DE FAM CORNATEANU, DACA DOAMNA AR FI CANDIDAT ERA DUS PE COPCA ACEST AVORTON MACHIDONEASC, SI ASA E DUS, NU APUCA ZIUA ALEGERILOR, E HOTUL HOTILOR CU FUNDA RAFTU GIUMBA& COMP SUSTINUTI DE MIHAELA SECRETARA . E O MIZERIE DE OM CARE NU VA MAI AVEA UN AVION SA IMPRASTIE MINCIUNI SA PRIMEASCA SMS-URI LA POARTA ALBA. PACAT DE LOCUITORII DIN OVIDIU CA CRED MINCIUNILE LUI, I-A IESIT NASUL SI I-A INTRAT IN CURUL LUI BOROIANU !
49Dan(8 mar 10:26)
Pentru SOS muriti-ar copii in chinuri daca ai sau cand vei avea jigodiilor.
221Iriri(8 mar 09:50)
Nu vedeti ca a facut numai investitii din care se pot fura niste banuti... Nu a facut nimic pentru ridicarea standardului de viata sau pentru a aduge un ban la bugetul primariei care sa poata fi investit... Ovidiu este un oras mort dpdv economic... Ce-a fost si ce-a ajuns... Asta este opera hotilor care l-au condus...Pofta buna la mici si bere la vara si votati in continuare hoti, ca o sa mancati o data la 4 ani !
174Chiar a disparut CORNATEANU ?(8 mar 09:47)
Pt. '' S.O.S. '' : Domnule nu ne mai speria , chiar a disparut dl. CORNATEANU ? Tragedie mare ! A ramas fiica-sa fara sula ? Alta tragedie ! SA SE DUCA draq si sa se innece amandoi la Plopu , rasa lor de talhari !
121Ovidean(8 mar 09:42)
Moshule, fa ceva la strada poienio. pt ca ai facut kkt-ul praf acolo. L-ai facut parcare la Fane in fata si ai luat din strada. Ca sa poti intoarce acum acolo,singura strada dp natinala dinspre constanta in care poti face acest lucru, ai nevoie de 2 manevre, si daca cineva vrea sa o ia in sus in acelas timp s-a blocat soseaua. Si pt ce? Pt parcare privata a lui Fane.
521Realitatea(8 mar 08:59)
Sa ne bagam toti pula-n gura ta de saracie fara termen,care te-ai gasit cu bani buluc pe tine si numai stii ce sa faci cu ei. Scupra, sa-ti pazesti spatele si curu lui nevastata!
322Viorica(8 mar 08:46)
Tin sa il contrazic pe dl primar...Daca cineva vine si iti da bani sa iti termini casa toate meritele iti revin tie ca ai reusit sa o termini sau lu ala care tia dat bani? Pai daca nu era el mai faceai ceva? Iar aceste nemultumiri despre care se vorbeste sunt spuse de cetateni nu de Bocai
522Ionut(8 mar 08:41)
Cine este acest Scupra un traseist politic ....un zero barat, sper sa numai iasa primar....ca nu a facut nimic , decat sa fure
76Pt dan(8 mar 08:28)
Zici ca s-a futut ma-ta cu basistii, nu stii care e tatal tau, asa ii iubesti pe toti. Mars la culcare !
207iosif(8 mar 08:03)
BV SCUPRA primar in adevaratul sens OVIDIU TE SUSTINE tinerii te sustin batranii te sustin
625Fantoma(8 mar 08:02)
Mincinos si arogant acest machidon, mai ales dupa ce Dragomir Cristinel si Manole Dumitru l-au transferat oficial la Pnl, deoarece el era faptic din februarie 2013. Dupa ce a furat cu Funda tot Oviprestul, dupa ce a praduit terenurile cu Giumba, cu Dragomir Cristinel, cu Libu, cu Raftu, cu Enache si cu altii, dupa ce a praduit lucrarile cu Papadumitru, cu Mihai Nicu, cu Moga, cu Funda, cu Tapangea, dupa ce a devalizat fondurile publice ale primariei cu Pindichi, cu Hanganu, cu Leonte, cu Enciu si cu girul secretarei primariei, dupa ce si-a luat bani la sacosa,acum a inceput sa se dea fata mare
1518S.O.S.(8 mar 07:14)
VA RUGAM SA NE MOBILIZAM CA IN CAZUL BAIATULUI DISPARUT DE ACASA SI SA.L CAUTAM PE GINERELE DOAMNEI Cornateanu SI DOMNULUI Cornateanu , CARE A FUGIT DE ACASA LUAND CHIAR SI BANII DE PAINE. SEMNALMENTE : fata de papagal , mers de clovn , inaltime de om frustrat , atitudine de hot de buzunare. Doamna Cornateanu ofera o recompensa financiara considerabila , probabil din salariu de educatoare si daca cel care il gaseste pe GINERELE doamnei este barbat ii ofera si un masaj erotic facut de doamna Cornateanu.
248Marius(8 mar 07:04)
Felicitari domnule primar ! Chiar fata orasului Ovidiu este altfel de cand sunteti dumneavoastra primar. Felicitari inca o data si va doresc multa putere de munca in continuare , iar despre contracandidatii dumneavoastra care eu sincer nu le.as spune asa , pt ca deocamdata sau cel putin la alegerile din 2016 nu aveti contracandidat ci doar niste frustrati care incearca marea cu degetul , lasatii domn primar sa vorbeasca ce vor pt ca lumea cunoaste adevarul si nu le ia in seama povestile lor
428Dan(8 mar 07:02)
Omul trebuie muscat de deget, are boala copilului.Mult minte si nu stie nici sa citeasca.La vara paaaa
329Ion(8 mar 06:51)
Un banal test de inteligenta, facut public, l-ar desfiinta pe acest machedon parlit definitiv. Rar vezi fiinta umana mai proasta.
427Biank(8 mar 06:48)
Prostul pana nu e si fudul, parca nu e prost destul. Dumnezeule ce idiot ati putut vota.
510Gabi Scarlat(8 mar 05:49)
Lasa fratica ca eu cu Laura te sustinem, daca o sa iasa alt primar o sa pupam alta parte dorsala
422fagadau(8 mar 04:48)
Scupra o sugi la alegeri acuma ai sa vezi.
220MARIANA(8 mar 03:21)
Ninulescu in campanie ne spunea de atragerea investitiilor in vederea creerii locurilor de munca. Nimic nu s-a facut in acest sens. Cheltuieli si investitii neprofitabile doar pentru a se putea obtine comisioane.Dupa ce s-a vandut tot malul lacului si nu mai avem acces la lac, facem foamea pentru un debarcader. Cati locuitori au iahturi sa acosteze in portul lui Scupra ? O sa vina Cotabita sa cante la gradina de vara Daca n-ai fi tu am fi mai fericiti si mai linistiti...Pleaca si lasa-ne cu minciunile si hotiile tale...De ce nu spui cu ce firme ai facut toate lucrarile si cu cine imparti?
248Monica(8 mar 02:07)
Adevarul adevarat este ca cel pe care i-l injurati voi a facut cele mai multe proiecte de dupa revolutie ...frustratii tipa degeaba , cu prostii nu te pui , iar Bocai are memoria foarte scurta si ne crede dobitoci daca crede ca am uitat mandatul lui, dar poate in locu lui vb patronu de la tomis plus , poate cornateanu care avea 500 milioane contracte lunar , poate vb cei care au cumparat terenurile si acum fac spune pe Facebook Etc Etc Etc
279Anonimus(8 mar 01:25)
O fi el machidonul cum o fi, dar a facut mai multe decat Bocai. Se poate vedea prin oras, nu trebuie sa creada cineva pe cuvant. Bocai chiar nu a facut nimic, afara de florile agatate pe stalpi. Hai sa fim seriosi. Jumatate din hrana copiilor de la gradinita, cea cu program prelungit, este suportata pe jumatate de primarie. Bocai de ce nu s-a gandit sa faca el asta?
3310Iosif(8 mar 01:14)
Felicitari domn primar , eu si la vara va sustin pe dumneavoastra SCUPRA GEORGE PRIMAR PENTRU OVIDIU, PRIMARUL NOSTRU AL OAMENILOR DE RAND !!!! NU BOCAI HOTUL CARE AJUTA HOTII DIN OVIDIU !!! FELICITATI SCUPRA GEORGE pentru toate proiectele facute !! nu trebuie sa iesi sa ii dai replica unui HOT lasa-l sa vorbeasca !! NOI CETATENII DIN OVIDIU VREM SA NE INTALNIM CU TINE PE STRAZI SA NE PREZINTI PROIECTELE VIITOARE !!! HOPA MITICA la BRUTARIE !!! MITICA LA BRUTARIE !!!
mai mult...Replica
28 mar 00:00ReplicaCoronavirus: Primul DECES la Constanța, 34 în România

Potrivit Ministerului Sănătății, au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul...2199

28 mar 17:06ReplicaCoronavirus: Numărul deceselor a ajuns la 30 în România925
28 mar 18:18ReplicaEXCLUSIV! O femeie și-a ÎNJUNGHIAT COPILUL, în județul Constanța!13724
28 mar 13:18ReplicaCoronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 29

S-au înregistrat încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29....1319

28 mar 11:20ReplicaDouă vârstnice din Constanța se dau uța în parc, în loc să stea în casă! VIDEO3472
27 mar 09:47ReplicaRomânii repatriaţi din Italia NU vor mai fi carantinaţi la Eforie16307
28 mar 00:06ReplicaBa e albă, ba e neagră: Primăria Mangalia o dă de GARD cu un eveniment programat pentru luna mai

În ciuda pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de carantina totală din România, se pare că în sudul...2463

28 mar 09:31ReplicaZeci de bolnavi de CANCER din Constanţa rămaşi ai NIMĂNUI. Secţia de oncologie a spitalului ISIS s-a ÎNCHIS din lipsă de medici!3940
28 mar 20:31ReplicaHotelul Palace din Piaţa Ovidiu, în PERICOL. Se vor efectua lucrări de intervenţie în prima URGENŢĂ1923
28 mar 23:02ReplicaConstănțenii din Tomis Nord, REVOLTAȚI: Hoții au luat-o RAZNA! VIDEO

Locuitorii din Tomis Nord susțin că au ajuns la capătul puterilor întrucât hoții umblă nestingheriți și le...15864

28 mar 08:52ReplicaFemeia graţiată de Băsescu încearcă să SCAPE, din nou, de ÎNCHISOARE1844
28 mar 00:00ReplicaCampania politică persistă în Lumina, însă tăcerea nu pare a fi de AUR1265
Vremea
5.8°5.8° - 8.7° sâmbătă, 28 martie 2020
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 1.98 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 mar 00:00SportIntervenţia chirurgicală la care a fost supus Cristian Gaţu, o reuşită

Operaţia chirurgicală la care a fost supus joi Cristian Gaţu, la Spitalul Militar din Bucureşti, în urma unui...1135

27 mar 00:00SportHazard - Mi-e frică de infecţie, dar mai frică îmi este să nu o dau mai departe

Atacantul echipei Real Madrid, belgianul Eden Hazard, a afirmat joi că îi este teamă de infecţia cu coronavirus în...589

27 mar 00:00SportFotbalul european ar putea să DISPARĂ: Cluburile se confruntă cu o 'ameninţare existenţială'

Cluburile europene de fotbal se confruntă cu o "ameninţare existenţială" după ce competiţiile au fost întrerupte...889

26 mar 00:00SportFederaţia spaniolă va ajuta cu 500 de milioane de euro cluburile profesioniste, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) va ajuta cu 500 de milioane de euro cluburile profesioniste, afectate de criza...627

Local
28 mar 00:00LocalUn nou centru pentru oamenii străzii, la Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială a amenjat un nou adăpost pentru...416

28 mar 00:00LocalElevii de Colegiul Mircea cel Bătrân și-au adjudecat primul loc în cadrul concursului NASA, Space Settlement Design Contest

Într-o perioadă de profundă tulburare a întregii societăţi, vin şi raze de lumină, reprezentate de reuşitele...510

28 mar 18:52LocalRAZII pe drumurile din Constanța: șoferi sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Adamclisi au identificat, joi, 26 martie, un bărbat, de 33 de ani, care a...385

28 mar 00:00LocalColegiul de conducere al Curţii de Apel Constanţa s-a întrunit, din nou, în şedinţă. Ce s-a decis!

Referitor la Hotărârea Colegiului de conducere al Curţii de Apel Constanţa nr. 5 din 26.03.2020, parte integrantă a...412

28 mar 00:00LocalPlouă cu sancțiuni: 17 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În cursul zilei de ieri, 26 martie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea...469

28 mar 00:00LocalPrimăria Constanța: Noi locuri de parcare în locul garajelor demolate

Locul viran situat în spatele blocului LT 2 de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a devenit de nerecunoscut. Zona...476

28 mar 00:00LocalÎNCĂ un mare lanț de magazine își MODIFICĂ programul: între ce ore sunt deschise unitățile Penny

În contextul Ordonanței Militare numărul 3, care limitează dreptul de circulație al românilor, Penny anunță...582

28 mar 00:00LocalRAJA este alături de comunitate în lupta cu COVID-19!

RAJA asigură comunităților în care își desfășoară activitatea servicii esențiale, de aceea, în condițiile...369

28 mar 00:00LocalDacă aţi văzut acest copil, SUNAŢI urgent la poliţie!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui GENGHIZ - BUHA REGEP, de 14 ani, din orașul Hârșova,...397

28 mar 18:39LocalPrimăria Corbu: Acțiune de dezinfecție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Primăria localității Corbu a organizat o acțiune de dezinfecție a spațiilor de interes comun, stații mijloace de...324

Politică
28 mar 00:00PoliticăLudovic Orban: Voi chema partidele politice la consultări pe tema alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că va avea consultări cu partidele politice pe tema alegerilor locale,...326

28 mar 00:00PoliticăDancă: Taxa clawback a fost plafonată la nivelul trimestrului IV al anului trecut, respectiv la 27,65%

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, plafonarea taxei clawback pe primul trimestru al acestui an la nivelul...278

28 mar 00:00PoliticăMituleţu-Buică: Propunem amânarea alegerilor locale; o mare parte a etapelor procesului electoral nu se pot desfăşura

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propune ca alegerile locale să fie organizate în termen de cel mult 6 luni...289

28 mar 00:00PoliticăGuvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor; se întrerup concediile de odihnă, se suspendă pensionarea anticipată

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor,...380

28 mar 00:00PoliticăDancă: Amendă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele ce nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului

Guvernul a decis înăsprirea amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii...366

28 mar 00:00PoliticăLegea prin care se recunoaşte Limba semnelor române ca limbă maternă a persoanelor surde şi hipoacuzice, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind recunoaşterea Limbii semnelor române ca limbă...316

28 mar 00:00PoliticăDancă: Angajatorii ce au aplicat măsura suspendării contractelor individuale de muncă se califică pentru ajutorul de şomaj tehnic

Toţi angajatorii care în această perioadă au aplicat măsura suspendării temporare a contractelor individuale de...314

28 mar 00:00PoliticăOrban, despre contractul cu firma giurgiuveană pentru măşti de protecţie: Am cerut ministrului Finanţelor o anchetă la ONAC

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, o anchetă a Corpului de control la Oficiul Naţional de Achiziţii...360

28 mar 00:00PoliticăOrban: România a luat din primul moment măsuri împotriva epidemiei; nu am fost pregătiţi iniţial

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că România a luat încă din primul moment măsuri extrem de serioase de...296

28 mar 00:00PoliticăTăriceanu vrea măsuri pentru ca Institutul Cantacuzino să producă vaccinul anticoronavirus

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pledează pentru asigurarea condiţiilor, prin măsuri luate fie de...344

Monden
28 mar 00:00MondenCum face față Smiley izolării: „Încerc să respect recomandările oficialităților. Este o situație de criză care face parte din viața noastră!”

Smiley a început anul în America, unde a avut o deplasare în scop profesional, a bifat și o vacanță alături de...303

28 mar 00:00MondenCe pensie alimentară ar putea plăti George Burcea fetițelor sale. Actorul și Andreea Bălan vor divorța în curând

Andreea Bălan și George Burcea nu mai locuiesc împreună și urmează să divorțeze. Așa cum este normal, actorul...376

28 mar 00:00MondenAlexandra Stan, show erotic pe internet. A renunțat la lenjerie intimă și la inhibiții

Alexandra Stan se află, din nou, în centrul atenției! Nu a lansat un nou hit, spre dezamăgirea fanilor, ci a luat cu...1182

28 mar 00:00MondenTily Niculae a născut un băiețel. Vedeta a devenit mamă pentru a doua oară. Imagini cu bebelușul

Tily Niculae a devenit mamă pentru a doua oară, joi, 26 martie. Actrița a născut un băiețel perfect sănătos și...330

28 mar 00:00MondenPrin ce emoții a trecut Lili Sandu cu sarcina: „Exista riscul unui avort”

Lili Sandu a dezvăluit sexul bebelușului! Viitoarea mămică, mai emoționată ca niciodată într-un filmuleț în...323

28 mar 00:00MondenWoody Allen, înşelat de Mia Farrow? Regizorul crede că fiul său este, de fapt, băiatul lui Frank Sinatra

...382

28 mar 00:00MondenJim Carrey, transformare șocantă: „Îmi las barba să crească în carantină“

Actorul Jim Carrey (58 de ani) stă şi el în casă la izolare, din cauza pandemiei de coronavirus. Starul, care este...316

28 mar 00:00MondenCoronavirus: Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au părăsit Canada şi s-au mutat în California

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au părăsit Canada şi s-au mutat în statul american California, a raportat...354

28 mar 00:00MondenPenelope Cruz şi Javier Bardem au donat mănuşi şi măşti unui spital din Madrid

Actorii spanioli Penelope Cruz şi Javier Bardem au donat 100.000 de mănuşi şi 20.000 de măşti Spitalului La Paz...278

28 mar 00:00MondenCoronavirus: Organizatorii Globurilor de Aur au relaxat regulamentul de eligibilitate

Industria de la Hollywood încearcă să se adapteze la pandemia de coronavirus - într-un context marcat de închiderea...258

Mapamond
28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Infracţionalitatea este în creştere rapidă, avertizează Europol

Numărul infracţiunilor a crescut rapid în timpul pandemiei de COVID-19, dat fiind că infractorii şi grupările de...335

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Ungaria impune restricţii de deplasare a cetăţenilor între 28 martie - 11 aprilie

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie - 11...313

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv la COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi se află în autoizolare, dar va continua...274

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Papa Francisc a donat unor spitale 30 de aparate de ventilaţie mecanică

Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilaţie şi monitorizare respiratorie unor spitale aflate în regiunile...273

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Italia nu a atins încă vârful de contagiune, avertizează şeful institutului naţional de sănătate

Infecţiile cu coronavirus nu au atins încă vârful în Italia, a atras vineri atenţia şeful institutului naţional...273

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Spania anunţă încă 769 decese, un bilanţ record pe o zi

Spania a înregistrat 769 de decese din cauza epidemiei de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record pentru...277

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: SUA donează 210 milioane de dolari ţărilor cele mai afectate de COVID-19

Administraţia SUA va dona 210 milioane de dolari unui număr de 64 de ţări, cele mai afectate de pandemia de...293

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Companiile aeriene au în vedere noi reguli de igienă odată reluate zborurile

Pasagerii transporturilor aeriene vor avea de respectat măsuri suplimentare de igienă în momentul în care companiile...319

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: China raportează 55 contagieri noi şi se pregăteşte să-şi închidă frontierele pentru străini

China a raportat 55 de noi contagieri cu coronavirus şi cinci decese în ultimele 24 de ore, în contextul în care...313

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Cazurile de îmbolnăvire din SUA le-ar fi depăşit ca număr pe cele din China

Statele Unite au devenit joi ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depăşind...271

Sănătate
28 mar 00:00SănătateCNAS: Certificatele de concediu medical se pot transmite şi prin mijloace electronice către persoanele asigurate

Certificatele de concediu medical, eliberate în perioada stării de urgenţă, se pot transmite şi prin mijloace...277

28 mar 00:00SănătateGuvern: Nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer condiţionat

Guvernul a precizat că nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer...276

28 mar 00:00SănătateMedicii de familie vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți

Medicii de familie și medicii din ambulator vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți, a spus premierul...266

28 mar 00:00SănătateCe trebuie să faci pentru a avea plămâni puternici

Infecţia cu noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni pulmonare preexistente, dar...527

28 mar 00:00SănătateHipertensiunea arterială creşte riscul de a dezvolta COVID-19 în forme severe

Persoanele cu o presiune arterială crescută sunt mai expuse bolii COVID-19 în forme mult mai severe, care pot deveni...326

28 mar 00:00SănătateINSP: A fost actualizat algoritmul de testare pentru COVID-19

Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat şi publicat vineri pe site-ul Institutului Naţional de...281

27 mar 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 153 de cadre medicale şi personal auxiliar confirmate cu COVID-19

Un număr de 153 de cadre medicale şi personal auxiliar sunt confirmate cu COVID-19 la nivel naţional, conform datelor...369

27 mar 00:00SănătateGCS: Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 este de 45 de ani. Cei mai mulţi au între 19 şi 50 de ani

Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi, până în prezent, în România, cu noul coronavirus este de aproximativ...411

27 mar 00:00SănătateGCS: 1.482 de apeluri la 112 şi 10.024 la linia de informare pentru coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 10.024 la linia...345

27 mar 00:00SănătateNelu Tătaru: Susţin o testare pentru COVID-19 conform unor anchete epidemiologice lărgite

Ministrul propus la Sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat joi că susţine ca testările pentru depistarea infecţiilor cu...390