REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Scupra, la proba de „hopa, Mitică!” Vrea să scape de un şofer „moştenit” de la foştii primari şi nu poate

Scupra, la proba de „hopa, Mitică!” Vrea să scape de un şofer „moştenit” de la foştii primari şi nu poate

Replica API 14 iulie 2015 | 09:11 302

La Ovidiu, ca la nimeni!

La Ovidiu, ca la nimeni!

George Scupra

Nesfârşitelor dispute demne de Caragiale de la Ovidiu li se mai alătură una: restructurările de personal din primărie. Pentru că aproape orice se face cu cântec în administraţia primarului George Scupra, de data aceasta este vorba de un şofer, de care vrea să scape. Nu e vorba de orice şofer, ci de unul care lucrează pe acelaşi post din 1990, fiind şoferul tuturor primarilor pe care i-a avut localitatea de la Revoluţie încoace. Scupra şi-a propus să restructureze posturile şoferilor, iar sursele noastre din primărie susţin că i s-a pus pata pe Dumitru Neagu, zis Mitică. Şoferul a acţionat în instanţă, a câştigat la Tribunal, unde primarul a ţinut să se prezinte, prin avocatul Ioan Ştefu, care reprezintă oraşul Ovidiu, nu pe Scupra, pe persoană fizică!

„Noi avem aprobate în organigramă trei posturi de şoferi de când a fost lupul căţel, din 1995. Din ianuarie, a început circul cu şoferul. A vrut (Scupra – n.r.) să îl dea afară, băiatul (Mitică – n.r.) a câştigat procesul, el (Scupra – n.r.) a făcut recurs şi acum se judecă în continuare. Între timp, au schimbat avocatul. Au pus un consilier din primărie, ăla reprezenta unitatea administrativ-teritorială, nu pe primar şi l-au făcut de tot pământul galben în şedinţa de la tribunal. S-a dat termen pe 29 septembrie. (...) La recurs s-a prezentat Ştefu, neavând actele corecte le-au dat termen pe 29 septembrie. (...) Între timp, au schimbat organigrama şi apare un anunţ conform căruia se restructurează un post de şofer. Participă la concurs pe 20 ianuarie toţi trei, dar bineînţeles că dacă rămân două locuri unul pleacă, adică Mitică, cel care-l încurcă foarte tare. Nu e normal, atâta timp cât nu s-a terminat procesul, mai ales că el (Scupra – n.r.) a pierdut procesul în tribunal. Omul ăsta (Mitică – n.r.) e de 25 de ani în primărie, e angajat în vara lui 1990, a fost şoferul primarului pe toate mandatele!”, ne-a spus angajatul din primăria lui Scupra, care susţine că primarul vrea să-l treacă pe Mitică la spaţii verzi şi că una dintre maşini a fost casată, deşi ar fi fost reparată integral cu doar un an înainte!

„Famelie mare, remuneraţie mică. După buget...”

În apărarea sa, Scupra susţine că nici vorbă de vreo răfuială cu Mitică, ci doar o nouă organigramă, restructurare, iar unul dintre cei trei şoferi „mănâncă degeaba, neavând obiectul muncii”.

„Lucrurile stau în felul următor: noi avem trei şoferi în acest moment angajaţi, dar avem două maşini. Întrebarea firească: dacă avem trei şoferi şi două maşini, ce facem? Unul stă degeaba dacă nu are obiectul muncii? Dacă nu are obiectul muncii ce să fac, să-l iau acasă? Dacă nu are maşină omul... (...) Nu l-am dat niciodată afară. Lucrează la noi. (...) Şoferul în speţă nu a fost niciodată dat afară din instituţie, nici măcar nu s-a încercat un demers. Dar! Nu am pretenţii, un şofer atâta poate să explice. Eu repet: Primăria Ovidiu are trei posturi de şofer pe organigramă şi două maşini. Drept pentru care, am discutat în consiliu faptul că un şofer mănâncă degeaba, neavând obiectul muncii. Nu spunem nominal care. Unul, oarecare din cei trei. Este acest “hopa, Mitică!”, nu am ce spune. Cine a spus că trebuie să plece Mitică? Poate pleacă altul! De unde să ştiu eu? Avem organigrama nouă cu doi şoferi, după care am spus că unul trebuie să plece sau îl relocăm, face altceva. Problema este: care dintre cei trei pleacă? Poate simte el (Mitică – n.r.) ceva, se simte nepregătit. Va fi un concurs între cei trei şoferi şi din trei rămân doi. Cei mai pregătiţi rămân, cel mai slab dintre ei pleacă, dar eu nu ştiam că Mitică este cel mai slab! Vom vedea. Oricare ar fi dintre ei, există posturi libere pe organigramă şi o să i se propună altceva, nu înseamnă că pleacă acasă. Ah, dacă nu acceptă, are şi varianta să nu accepte propunerea nouă”, ne-a spus Scupra, care, într-un final, a precizat şi de ce se află în instanţă cu Mitică.

„I-am propus: “Hai să te trimit în altă parte, să faci altceva!” Pe speţa aia ne judecăm, că de ce am avut tupeul să-l trimit în altă parte, să facă altceva. Dom’le, decât să stea degeaba, nu e bine să facă ceva? Orice! Că are familie, are copii...”, ne-a mai spus Scupra.

Motivaţiile primarului de la Ovidiu nu au impresionat instanţa, care i-a dat câştig de cauză lui Mitică. „Anulează dispoziţia nr. 266/04.06.2014 privind delegarea unor atribuţii de serviciu către reclamant. (…) Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie”, se arată în soluţionarea de la Tribunal, la care primăria oraşului Ovidiu a făcut apel. La Curtea de Apel următorul termen este pe 29 septembrie a.c.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369