REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scupra mătură pe jos cu şeful de la Drumuri şi Poduri: Gâmbuţeanu credea că sunt gluga lui de coceni, că îşi pune oamenii lui în primărie

Scupra mătură pe jos cu şeful de la Drumuri şi Poduri: Gâmbuţeanu credea că sunt gluga lui de coceni, că îşi pune oamenii lui în primărie

Replica API 14 august 2014 | 00:00 293

Primarul din Ovidiu dezvăluie cum l-a convins pe Cristinel Dragomir să excludă trei consilieri din PSD

Primarul din Ovidiu dezvăluie cum l-a convins pe Cristinel Dragomir să excludă trei consilieri din PSD

În 2012, locuitorii oraşului Ovidiu schimbau primarul PDL cu unul de la PSD. Votul a fost oarecum surprinzător, mai cu seamă că George Scupra era o decizie de ultimul moment al social-democraţilor. Până în preajma zilei de 1 mai, PSD făcea campanie electorală pentru Adrian Mănăstireanu, fostul şef al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Pe data de 1 mai, când lumea era ocupată cu mici, bere şi grătare, Scupra îşi depunea dosarul de candidatură. Îl "înjunghia" oarecum pe la spate pe Mănăstireanu, despre care spune acum că: "Avea 2% în sondaje, era sub marja de eroare". "Eu am fost solicitat, prin cunoştinţe, de Adrian Gâmbuţeanu, să ajut candidatul PSD în alegeri. N-aveam pe cine să ajut, candidatul avea 2% în sondaje", explică George Scupra cum a ajuns să îi ia locul lui Adrian Mănăstireanu în cursa pentru primărie şi, ulterior să şi câştige bătălia. Ajuns în fotoliul de primar, cel pe care mulţi aveau să îl vadă drept "băiatul cu caş la gură" n-a avut nici o jenă în a apela la şefii de la PSD Constanţa pentru a scăpa de responsabilul zonal din partea partidului pe zona Ovidiu - vorbim aici de Adrian Gâmbuţeanu, şeful Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, cunoscut în ultimele luni şi pentru dosarul penal în care a fost arestat preventiv (pentru scurt timp) alături de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. "Gâmbuţeanu a crezut că sunt gluga lui de coceni. Încerca să se implice în administraţie, să pună dumnealui şefi în primărie. În primărie, eu conduc", a declarat George Scupra. Iar comentariile "răutăcioase" la adresa lui Gâmbuţeanu nu se opresc aici: "Politica e una, administraţia e alta... Nici nu mai ştiu: domnul Gâmbuţeanu mai este şef la Regia de Drumuri? Întreb, pentru că ştiam că fusese arestat...". Lămurit că nu mai este arestat, ba mai mult, că Adrian Gâmbuţeanu e în continuare director la regie, George Scupra a continuat, zâmbitor, să explice că, până la urmă, s-a dovedit că el avea dreptate în a solicita la partid înlocuirea responsabilului de zonă. Aşadar, responsabilul zonal a devenit, de ceva vreme, Cristinel Dragomir (lider PSD Constanţa şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean), iar odată cu această schimbare a urmat şi mazilirea a trei social-democraţi, consilieri locali la Ovidiu: Florentina Zaharia, Ion Şerban şi Cătălin Ioniţă. Excluderea celor trei din PSD şi apoi din Consiliul Local Ovidiu a venit ca urmare a faptului că votau împotriva proiectelor propuse de Scupra. Primarul din Ovidiu detaliază situaţia, lămurindu-ne astfel că şi în marele PSD sunt, ca şi în alte partide, grupuri şi grupuleţe: "Normal că votau împotrivă, doi dintre ei, Zaharia şi Şerban, sunt angajaţi ai domnului Gâmbuţeanu...".

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614