REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Scurgerile de informatii confidentiale din spital vor ajunge in penal

Scurgerile de informatii confidentiale din spital vor ajunge in penal

Replica API 24 noiembrie 2010 | 00:00 88

Potrivit managerului Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana,

Potrivit managerului Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana,

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa insistă că protocoalele semnate cu medicii germani care au venit la Constanţa pentru a fi realizate în premieră operaţii sunt perfect legale. În continuare, conducerea unităţii insistă că nemţii nu au operat propriu-zis, ci doar au arătat doctorilor constănţeni tehnici noi. "Au stat în sala de operaţie, au indicat medicilor cum anume să opereze, a fost ceva ca în telemedicină. Poate au luat un bisturiu în mână, să arate, dar să atingă propriu-zis pacientul nu s-a întâmplat. De aceea, în sala de operaţie a Clinicii Cardio-Vasculare nu s-a întâmplat nimic ilegal. A fost un schimb de experienţă cum se face peste tot în lume. Este păcat însă că au venit oamenii aceia, cu inima deschisă, iar aici există aşa o agitaţie să se arunce cu noroi. E cineva care se războieşte cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi care loveşte şi colateral, nu contează în cine, doar pentru a da, indirect, în Nicuşor Constantinescu", au declarat persoane din conducerea spitalului.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a dat de înţeles că dacă lucrurile nu au fost înţelese din conferinţa de presă când au participat şi medicii de la clinica MediClin din Germania, ele vor fi din nou prezentate. Într-o altă conferinţă de presă, desigur, dar la care el nu va participa, întrucât zilele acestea nu este în ţară. Legat de protocoalele semnate cu medicii germani şi fişele pacienţilor, care au ajuns în posesia presei, Căpăţână a ţinut să precizeze că a intrat pe "firul scurgerilor de informaţii" şi că va demara o anchetă internă la întoarcerea sa în ţară. "Voi lua legătura cu avocatul. Sunt lucruri care ţin de confidenţialitatea relaţiei cu pacientul, iar conform legii, încălcarea confidenţialităţii poate merge până în penal, dacă tot vrem să facem circ vizavi de oameni care au venit aici să ne ajute (n.r. -medicii germani)", a spus Căpăţână. El a mai precizat că protocoalele semnate cu medicii germani care s-au aflat în sala de operaţie a Clinicii Cardio-Vasculare au şi o anexă: "Sunt şi dumnealor menţionaţi ca fiind prezenţi în sală, dar semnătura finală aparţine şefului clinicii". Cât despre speculaţiile cum că prezenţa medicilor germani a reprezentat doar o tatonare a terenului pentru privatizarea clinicii spitalului, Căpăţână susţine că MedClin este interesată să-şi deschidă o unitate şi la Constanţa. Dar, nu în clinica Spitalului Judeţean. "Ei pot să-şi deschidă clinică chiar şi în curtea spitalului. Concurenţa nu strică. Dar nu în clinica spitalului. E normal să existe şi chirurgie decontată de Casa de Sănătate, dar şi chirurgie pentru cei cu bani. Este ca şi în cazul maternităţilor: sunt naşteri la spital şi sunt naşteri şi în clinici private", a susţinut Căpăţână.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369