REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Scutul antirachetă de la Deveselu, considerat o amenințare de Rusia

Scutul antirachetă de la Deveselu, considerat o amenințare de Rusia

Replica API 12 octombrie 2017 | 00:10 467

Un oficial de la Kremlin susține că amplasarea sistemului american antirachetă în România reprezintă o încălcare a Acordului Forțelor Nucleare Intermediare și o amenințare la adresa securității Rusiei.

„Statele Unite au acuzat Rusia de aproximativ patru ani, dar nu au arătat nicio dovadă reală că încălcăm ceva, doar câteva imagini din Google Earth, care ar fi reprezentat câteva presupuse sisteme de lansare aflate la sol. Dar totul este foarte neclar, inclusiv de ce aceste sisteme ar trebui să acționeze la o distanță care încalcă Acordul Forțelor Nucleare Intermediare. Americanii înșiși au desfășurat lansatoare la baza de apărare antirachetă din România, iar la anul vor desfășura și în Polonia lansatoare, a căror plasare la sol este interzisă de Acord. Ele pot fi instalate doar pe nave. Considerăm ceea ce se întâmplă drept o încălcare a Acordului Forțelor Nucleare Intermediare și o amenințare directă pentru noi”, a declarat șeful departamentului pentru America de Nord din ministerul rus de Externe, Georgi Borisenko pentru Sputnik, potrivit Mediafax.

Sistemul american de apărare antirachetă a fost amplasat în localitatea Deveselu și se află sub comanda NATO. Proiectul a fost început în 2013 și a devenit operațional în 2016.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sa le reaminteasca cineva rusilor ca nu au motive de ingrijorare,pentru ca rachetele dirijate de la Deveselu sunt activate doar la ordinul americanilor,nu sunt lasate pe labele unor decidenti cretini de la noi. Rusii pot continua linistiti tratativele cu americanii,ca la noi merge doar fleanca,in rest se sta cuminte in pozitie de drepti. Singurul pericol este ca tiganii sa nu fure ,,ferul'' de acolo,sa ramanem naiba fara scut.
2
0
Ai trecut pe la casieria Sputnik azi? Fugi repede, ca cica au 100 de ruble pt tine, postacule.
7
3
VA DISTRUG RUSII IN 30 MINUTE , AU DREPTATE , ESTE IMPOTRIVA LOR . SLUGI AMERICANE , DE CE ?
3
8
Deveselu, atentie la comanda so pe ei si apasati pe toate butoanele cu directia spre rusi pana cand rusii ne dau inapoi Moldova, tezaurul tarii noastre si Insula Serpilor, apoi luati mana de pe butoane.
2
1
Gata ne paraseste americani ramanem cu rusi pe cap daca am luat spaga noi am construit spaga coruptia permite in tara de toate
1
0
Ce mare stire e asta....acum ati aflat de ea...bai jurnalistilor ?!?!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369