REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scuza penibilă a unui jandarm: credea că poliţistul mituit sub nasul lui... făcea pipi!

Scuza penibilă a unui jandarm: credea că poliţistul mituit sub nasul lui... făcea pipi!

Replica API 22 mai 2013 | 00:00 110

Taxa de protecţie din zona Energia vă revoltă? Staţi să aflaţi şi alte detalii!

Taxa de protecţie din zona Energia vă revoltă? Staţi să aflaţi şi alte detalii!

Jandarmul care este cercetat întrucât ar fi fost implicat în cazul primirii de mită, alături de poliţistul Costel Tănase, de la Secţia IV, se consideră nevinovat. Acesta şi-a explicat prezenţa în zona cu pricina întrucât poliţistul, cu care forma o echipă mixtă, i-ar fi cerut să-l însoţească... pentru a-şi face nevoile fiziologice!

Jandarmul cercetat pentru că ar fi fost în "cârdăşie" cu poliţistul de la Secţia IV, Costel Tănase, cel din urmă fiind filmat în timp ce lua mită de la hoţii de fier vechi, în zona Energia, se declară nevinovat. Însă, pe imaginile filmate se poate observa cum jandarmul se află în maşina personală a poliţistului, în timp ce omul legii coboară şi ia ceva de la un mic hoţ. Nu a schiţat nici un gest, a stat cuminţel în autoturism până când Costel Tănase şi-a reluat locul şi şi-a aprins o ţigaretă. Chiar şi aşa, încă de prima dată, jandarmul a spus că nu are nici o treabă şi că nu ştie ce s-a întâmplat, despre ce e vorba. Atunci care este motivul pentru care se afla la locul cu pricina? Vine şi explicaţia numaidecât. Omul legii, în timp de se aflau în patrulare, i-ar fi spus să-l însoţească puţin cu maşina personală pentru a-şi face nevoile fiziologice ("pipi", după cum au relatat chiar colegii lui că ar fi spus), iar când a coborât din maşină, nu s-a uitat să vadă ce face poliţistul. Cercetările continuă, până la proba contrarie fiindu-i acordată prezumţia de nevinovăţie. Mai mult decât atât, chiar dacă este vorba de o echipă mixtă, formată din poliţist şi jandarm, poliţistul este cel ce conduce acţiunile, jandarmul supunându-se acestuia, de unde, probabil, şi întâmplarea de faţă. Reamintim că, la data de 19 mai a.c., poliţiştii constănţeni, acţionând în baza unor sesizări, au surprins în flagrant, în zona Energia din municiupiului Constanţa, mai multe persoane care sustrăgeau fier vechi. Cu această ocazie s-a documentat şi activitatea unui poliţist, despre care existau date că nu ar fi luat măsurile legale împotriva respectivelor persoane. S-a constatat faptul că, la data de 17 mai a.c., agentul de poliţie, Costel Tănase, fiind în serviciul de patrulare, ar fi luat fără aprobare autoturismul personal, s-ar fi deplasat pe strada Baba Novac în zona fostei societăţi Energia, unde ar fi primit o sumă de bani de la două persoane care sustrăseseră fier vechi de la respectiva societate comercială. Comanda IPJ Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. La scurt timp, omul legii şi-a dat demisia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367