REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se amână din nou, sau nu, dosarul penal al lui Călin Popescu Tăriceanu?

Se amână din nou, sau nu, dosarul penal al lui Călin Popescu Tăriceanu?

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:00 370

Acuzat de pentru mărturie mincinoasă

Acuzat de pentru mărturie mincinoasă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost citat pentru azi, marţi, 30 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în calitate de inculpat. Este vorba despre dosarul deschis pe numele său, acuzat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului într-un alt dosar penal, privind Pădurea Snagov și Ferma Băneasa.

La primul termen de judecată, din martie anul trecut, Tăriceanu a declarat că nu recunoaşte învinuirile care i se aduc şi nici nu le înţelege, subliniind că nu vrea sa fie judecat prin procedura simplificată şi că vrea să dea o declaraţie la un alt termen de judecată. Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu le-a spus judecătorilor, la vremea aceea, că politicianul doreşte să dea declaraţie de inculpat şi a cerut termen pentru a pregăti apărarea. Numai că, de pe 14 martie 2017, până pe 30 ianuarie 2018, cauza a tot fost amânată încontinuu şi nu este exclus ca şi de această dată să se dea o altă amânare.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată şi pe Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru aceleaşi infracţiuni.

În cazul lui Tăriceanu este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care "a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: - retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), - implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, - actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri", anunţă DNA printr-un comunicat de presă.

Călin Popescu Tăriceanu "a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate". În acelaşi context, spun procurorii, preşedintele Senatului ar fi declarat că nu a avut o relaţie apropiată cu Marius Marcovici, "ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România".

În ceea ce îl priveşte pe Dorin Marian, procurorii spun că în contextul declaraţiei pe care a dat-o în aceeaşi cauză, la data de 28 aprilie 2016, "a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu angajarea lui Marcovici Marius Andrei, în calitate de consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, urmare a înţelegerii acestuia din urmă cu Tal Silberstein. De asemenea, inculpatul Marian Marius Dorin, a afirmat în mod nereal că nu cunoştea activitatea şi atribuţiile de serviciu ale lui Marcovici Marius Andrei, în condiţiile în care acesta din urmă era cunoscut în cercurile politice ca „omul lui Tal”".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa speram ca o sa crape dracului mai repede pana o sa ajunga la mititica!
1
0
Pinochio moliceanu
2
1
O tara condusa de PENALI rusine poporului roman ca accepta in fruntea tarii reprezentanti cu probleme penale.......
6
0
Acum,cu acest guvern marioneta si cu acordul explicit al lui Traian Basescu,gruparea mafiota psd-alde spera sa dea lovitura de gratie justitiei.Sa vedem daca le v-a iesi!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108