REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se ANUNȚĂ CONTROL la MANGALIA din cauza AERULUI IRESPIRABIL

Se ANUNȚĂ CONTROL la MANGALIA din cauza AERULUI IRESPIRABIL

Replica API 23 noiembrie 2021 | 00:31 4417

Locuitorii din Mangalia par a se confrunta, în ultima perioadă, cu o nouă problemă și anume poluarea. Astfel, mai mulți localnici au făcut o sesizare către Garda de Mediu după ce în ziua de vineri, lângă grădinița nr.3, un fum negru și înecăcios făcea aerul irespirabil. Oamenii din zonă susțin că fumul provine de la centralele care, în lipsa gazului, funcționează având drept combustibil păcura. Dacă primarul nu a dorit să ofere nici un fel de explicație, directoarea Gărzii de Mediu a anunțat un control în data de 23 noiembrie, pentru a rezolva această problemă.

Cu toate că, teoretic, Mangalia este racordată la rețeaua de gaze din anul 2013, oamenii susțin că, din cauza scumpirii gazelor, dar și a datoriilor mari la furnizori, la unele dintre centralele care folosesc la încălzirea mangalioților, se folosește un combustibil alternativ și anume păcura. Cu toate că prețul este mult mai mic, locuitorii din Mangalia sunt nemulțumiți de fumul emanat de centralele care funcționează pe acest fel de combustibil, în unele zone ale orașului, aerul fiind aproape irespirabil.

”Căldura vrem, dar vrem și să respirăm. Cine a fost înțeleptul care a decis de capul lui să ne întoarcem la vechiul combustibil după ce ne-am mega lăudat că am conectat centralele la gaze?! Pe noi, ăștia care plătim căldura, ne-a întrebat cineva ce preferăm?! A luat-o purificatorul de aer razna și nu, nu face nimeni grătar”, a declarat unul dintre locuitorii nemulțumiți.

Marți, o echipă va verifica situația

”Avem o sesizare în privința fumului din Mangalia. Din câte știm, fumul ar proveni de la niște centrale care nu ar funcționa pe gaz ci pe altfel de combustibil. Marți, 23 noiembrie, o echipă se va deplasa la fața locului pentru a vedea care este cauza și eventual pentru a o remediat” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, Ileana Andrei, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Radu Cristian, primarul Mangaliei

Primarul Mangaliei, mult prea ocupat

Cu toate că reporterii Replica de Constanța au încercat să afle și punctul de vedere al lui Radu Cristian, primarul Mangaliei, acesta a tot amânat discuția. În primă fază, după ce a fost sunat, a spus că dorește să fie contactat peste o oră. Însă, reporterii au considerat că este adecvat să-i lase un mesaj prin care să-i prezinte situația și să aibă timp să se documenteze. Chiar și așa, primarul nu a mai binevoit să răspundă la telefon peste o oră, nici peste două...

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi vreti bani de la Radu,adica de la Mangalia.Si daca tot nu va da ce ziceti voi..sa il santajati mediatic.Pentru asta unii ar da cu subsemnatul.
0
2
Mangalezu nu respira fara sa.i bagi cateva sute in buzunar,deci merge si asa
0
0
Radu e ocupat cu mine
6
0
la Murfatlar ii doare-m... duster de praful de creta
3
0
Bai Raducule, Nea Primaru, cati lingai ai angajat ca sa scrie in favoarea ta ! Sau esti tu singur, te plictisesti, ca oricum nu faci nimic pentru oras, stai cu mana pe oaua si bagi strambe ca esti un adevarat sfant. Tot se gaseste el, UNUL, care sa-ti dea mai repede biletul catre Nea Petru ! Acolo si atunci sa te mai lauzi tu cu cat ai ,,ciordache '', si sa vezi ce bine ai sa iesi!
9
4
Numai minciuni!
5
6
Voi astia de la Replica traiti in Mangalia? De unde ati tras voi concluzia ca este aerul irespirabil? Eu locuiesc in Mangalia si nu am aceasta problema.Replica,va este fomica,vreti si voi un contract de sponsorizare cu primaria Mangalia.Rusine sa va fie!
8
13
Pai asa te duci la vanatoare , cu clopotel la gat ? Cu siguranta ca nu vor gasi nimic...
11
0
Foarte bine a facut primarul ca nu v-a mai bagat in seama, pentru ca exploatati frustrarea unor isterici educati de televizor.
10
14
Observati cum dintre toate primariile din judet, Replica se ocupa exclusiv cu santajatul primariei Mangalia? Mai aveti vreo indoiala cu oamenii musca la comanda? De ce nu zic nimic de baietii destepti de la Agigea, Valu, etc..
9
10
exemplul C.L.A.
1
4
PAI JAVRA ASTA DE PRIMAR A FACUT CEVA BUN IN MANGALIA,DECAT INTERESUL LUI SI AL CLIENTELEI?
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218