REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Se anunţă SCUMPIRI: românii vor plăti mai mult pentru energie electrică şi gaze

Se anunţă SCUMPIRI: românii vor plăti mai mult pentru energie electrică şi gaze

Replica API 28 septembrie 2017 | 00:00 210

Preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului, a declarat Emil Calotă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), prezent la Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

„Din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor pe bursă, tranzacţiile desfăşurate de la 1 aprilie până acum au avut o medie în jurul valorii din calendarul de liberalizare pe care România îl avea angajat din anul 2011 cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, respectiv de 72 lei pe MWh.

Au fost tranzacţii şi la 68 de lei, şi la 69 de lei, iar, prin absurd, dacă nu ar fi existat Ordonanţa 64 (privind liberalizarea preţului de producţie al gazelor - n.r.), ar fi trebuit să respectăm calendarul unde preţul reglementat pentru producătorii de gaze din România era la 78 de lei, preţ care se duce mult peste ofertele de gaz proaspăt din import”, a explicat oficialul ANRE.

Acesta a adăugat că, luând în calcul aceste date, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte cu 6%, în medie, de la 1 octombrie.

Pe de altă parte, se va scumpi şi energia electrică. Preţul energiei electrice pentru marea majoritate a celor opt milioane de gospodării din România va creşte, în medie, la nivel national cu 3,4 bani per kWh, potrivit unor surse oficiale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu fac focu ,cu pae si coceni,,nu am treaba cu gazu.
0
0
aceste scumpiri sunt convenite de guvernele anterioare, adica sunt liberalizari asa cum au acceptat ei fara conditie. Si atunci cand psd-ul a inceput ssa mai dea cate ceva la lefuri au sarit toti rezist-entii si discipolii lor ca nu e bine. Latrati degeaba.
1
4
De ce am impresia ca pana la urmatoarele alegeri se va proceda identic, aszistatii sociali vor vota in masa si cum ciuma rosie nu ii scapa din ochi ba chiar la largeste adoptia, tinerii se culca pe o ureche in ideea plecarii spre tarile calde, pensionarilor , daca le mai promite olguta niticaiva firfirici , fac coada la vot
7
0
Bai, "noua ce na da"? ca i-am votat. O sa vedeti voi in continuare. Succesuri la viitoarele alegeri.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369