REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se apropie şedinţa de Consiliu. Palaz: 'De ce să creștem taxele constănțenilor?'

Se apropie şedinţa de Consiliu. Palaz: 'De ce să creștem taxele constănțenilor?'

Replica API 22 aprilie 2019 | 23:46 570

Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară, Filiala Constanța, organizează, luni, 22 aprilie, o conferință de presă. Tema conferinței a fost poziția PMP față de unele proiecte de hotărare de pe ordinea de zi a sedinței Consiliul Local Constanța din data de 25 aprilie.

"Reabilitarea clădirilor din peninsulă, aprobată în comisii, nu se găsește pe convocator, la proiectul privind aprobarea bugetului pentru RAEDPP, spune Palaz. Vorbim despre aprobarea sumei de 3,5 milioane de lei, către Regie, pentru reabilitarea clădirilor. Vom propune un amendament, dacă nu, consilierii se vor abține la acest proiect (nr 3)", spune Palaz

"În ședința de comisie, colegii noștri au propus alocarea de 3,5 milioane lei, pentru reabilitarea unor clădiri din peninsulă. A intrat în comisie, s-au obţinut avize pentru aceste alocări, aviz pozitiv, cu toate acestea, propunerea nu se găseşte pe ordinea de zi! Trecând peste anumite discuții din spațiul public dintre Florin Gheorghe și mine, reabilitarea clădirilor din peninsulă chiar este o problemă a constănțenilor şi trebuie făcută. Trebuie să lăsăm problemele personale și să mergem mai departe! Cred că aceste sume de 3,5 milioane trebuia alocată, zona să fie așa cum este în București, Cluj sau în alte zone. Nu înțelegem de ce acest lucru și chiar vom propune în consiliu suplimentarea pe ordinea de zi cu acest punct de vedere. Sper să se aprobe pentru că, în condițiile acestea, colegii mei doresc să se abțină la acest proiect de hotărâre", a completat preşedintele PMP.

Palaz nu ia în calcul posibilitatea ca Primăria Constanţa să nu dispună de bani. „RAEDPP vine cu propuneri fără să țină cont de buget? Nu cred așa ceva! Propunerea noastră este de alocare a acestor sume. Altă explicaţi în spaţiul public de refuz nu avem, decât nişte contre pe buget. Cerem să fei suplimentată ordinea de zi cu acest proiect”, a spus Claudiu Palaz.

De asemenea, acesta a anunțat că nu va susține creșterea taxelor si impozitelor. "Nu susţinem creşterea taxelor locale în consiliu, reactualizarea cu rata inflaţiei, cu toate că, din punctul meu de vedere, este un efect al actualei guvernări. Nu înţeleg de ce nu s-a ţinut cont de propunerea noastră, să intre cu două proiecte de hotărâri, şi anume cu reactualizare ratei inflaţiei şi creşterea taxelor. Hotărârea va trebui spartă şi să avem o discuție în acest sens. Nu avem de ce să creștem taxele constăntenilor?!" a precizat președintele PMP.

Referitor la proiectul 32, privind preluarea terenului din Munții Tatra, din administrarea Arhiepiscopiei, în valoare de 1870 m.p, Palaz spune că ai săi consilieri vor depune un amendament privind preluarea întregii suprafețe, și nu doar 1500 mp, deoarece Arhiepiscopia nu a respectat termenul, din 2001, de când a obținut terenul, pentru edificarea construcției. Amendamentul mai prevede că, în locul acestui teren, să se construiasca blocuri ANL. În consecință, nu vor vota proiectul.

PMP nu va susţine nici proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil hotel-apartament, Stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL, reintrodus a doua oară pe ordinea de zi după ce, luna trecută, proiectul nu a trecut de votul consilierilor. Proiect privind aprobarea PUD – construire imobil locuire colectivă, str. Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL, este contestat, şi el, de PMP. „S-a solicitat o amânare în comisie, s-a votat amânarea şi, totuşi, el a fost introdus pe ordinea de zi. Nu mi se pare normal să dăm un aviz într-o comisie, să nu ţii cont de el şi să se insiste”, a explicat Palaz.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Palaz v-ati facut ucenicia la P.S.D.ca aveti o exprimare politica asemanatoare?.
0
0
Sal pupati undeva toti care il criticati pe Claudel si pe toti P. M. Pisti. Ati ajuns acolo datorita lui.
0
2
Bai, car chair nu mai exista unu in orasu asta sa scrie de bine de Claudel???? Toti il injura? Pai il cunoaste toata lumea? na ramas niceness netepuit?
0
0
mare secatura individul asta.
8
0
Du te ca nu mai ai nicio sansa sa te mai voteze cineva! Toata lumea si-a dat seama cat de penibil esti!
13
1
Palas, puti de prost ce esti
14
1
Reabilitarea cladirilor pe bani cui ???
4
1
Palaz e un cretin profund.. Dupa drapelu de la expozitional.. A facut prostu si parcarea.. A muncit o vara la ea.. Fara sa i traga scurgere.. Cand ploua..e lac.. Atat poate
13
1
Ipocrizie maxima la pmp isti..fosti pdl isti, sau mai binezis bassisti si udristi!!! Blablabla..asta ii caracterizeaza, atat! Sa dam cu ei de pamant la vot!
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367