REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se așteaptă mulți turiști la mare! Iată ce trebuie să facă în caz de pericol

Se așteaptă mulți turiști la mare! Iată ce trebuie să facă în caz de pericol

Replica API 20 iunie 2019 | 00:37 401

În plin sezon estival, reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că se așteaptă la o afluenţă mare de turişti, ceea ce îi face pe cei ce acționează pentru salvarea oamenilor din diverse situații, să ia unele măsuri, unele dintre acestea privindu-i chiar pe turiști.

Cadrele Inspecției de Prevenire desfăşoară, în această perioadă, activităţi de îndrumare şi control la unităţile turism, agrement şi alimentaţie publică, pentru ca în cazul apariției unor situații de urgență să fie luate toate măsurile de protecție a vieții și bunurilor cetățenilor, respectiv limitarea posibilelor efecte ale unui eventual incendiu.

”Evenimentele care se pot produce în unităţile turistice ne obligă să le reamintim administratorilor şi recepţionerilor, că au obligaţia de a asigura supravegherea atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii, a spaţiilor de primire turistice, pentru ca în caz de incendiu, să asigure alarmarea şi evacuarea persoanelor din clădire”, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea. În plin sezon estival, pompierii recomandă excursioniştilor, aflaţi în zonele turistice şi de agrement, câteva reguli şi măsuri de prevenire: din primele momente ale cazării, identificaţi căile de acces şi evacuare în caz de incendiu; în spaţiile de cazare, nu folosiţi consumatori electrici cu improvizaţii; nu fumaţi în spaţiile de cazare; instalaţi corturile şi parcaţi maşinile numai în locurile special amenajate; curăţaţi vegetaţia în spaţiile unde aprindeţi focul pentru grătare, dar nu la mai puţin de 100 m de pădure; nu lasaţi nesupravegheat focul; stingeţi jarul rămas în urma acestuia şi pentru mai multă siguranţă acoperiţi-l cu pământ; evitaţi aruncarea la întâmplare a ţigărilor aprinse, a jarului nestins, ori a cenuşei; nu lăsaţi copiii să se joace cu focul; anunțaţi în cel mai scurt timp incendiile pe care le observaţi prin sistemul unic de urgenţă 112.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te tii bine, sa vezi nenica accidente in drum spre mare si cazuri de inec, e greu cu turistii astia care isi pierd mintiile si se cred buricul pamantului in concediu. O fi de vina briza marii???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614