REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Se caută premier. PSD a mers la Cotroceni cu varianta Liviu Voinea

Se caută premier. PSD a mers la Cotroceni cu varianta Liviu Voinea

Replica API 10 noiembrie 2015 | 00:00 222

PNL nu a propus nimic, a fost de acord cu preşedintele Klaus Iohannis

PNL nu a propus nimic, a fost de acord cu preşedintele Klaus Iohannis

Cea de-a doua rundă de consultări dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele şi formaţiunile parlamentare privind desemnarea unui nou premier a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii PSD şi PNL. Marţi, sunt programate consultările cu reprezentanţii UDMR, UNPR, ALDE şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

După discuţii, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că propunerea PSD pentru funcţia de premier este Liviu Voinea. Dragnea a precizat că şeful statului consideră propunerea drept rezonabilă: „Domnul preşedinte a spus că este o propunere rezonabilă. Este un om pe care îl cunoaşte şi care în opinia dumnealui are o experienţă bună în administraţie şi care a fost în Guvern şi este recunoscut de mulţi oameni.

A fost cel care a gestionat relaţia cu FMI, numai că a spus, aşa cum era firesc, că după ce va avea a doua rundă de întâlniri cu toate partidele va face propunerea pe care o consideră dumnealui”, a afirmat Dragnea, adăugând că probabil marţi şeful statului va anunţa nominalizarea sa pentru postul de premier. Tot Dragnea a mai declarat că şeful statului nu consideră varianta alegerilor anticipate drept una care ar putea fi pusă în practică rapid şi că pledează pentru un guvern de tehnocraţi ca fiind opţiunea cea mai bună. În schimb, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după consultări, că nu crede că Liviu Voinea va fi nominalizarea pentru postul de premier.

„Astăzi (luni – n.r.), în discuţiile pe care le-am avut, preşedintele a adus în discuţie, ne-a propus varianta unui guvern tehnocrat, a unui prim-ministru tehnocrat, o variantă cu care PNL este de acord. Este o variantă care impune din partea noastră o agendă, un calendar foarte precis în interiorul căruia va trebui să demareze toate reformele pe care noi le dorim”, a spus Gorghiu.

„Mare parte dintre partidele parlamentare nu au fost de acord cu ideea alegerilor anticipate, motiv pentru care PNL nu a dorit să blocheze dialogul pentru a ieşi din această criză politică”, a mai afirmat Gorghiu, adăugând că PNL nu a fugit de ideea de guvernare şi că are premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu, un cabinet de miniştri din umbră, dar că în contextul actual înţelege raţiunea preşedintelui Iohannis de a face o propunere de prim-ministru tehnocrat. La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că PNL nu a propus variante de premier sau de miniştri tehnocraţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369