REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se caută voluntari pentru procesarea MIILOR de HOTĂRÂRI ale Consiliului Local și Consiliului Județean Constanța!

Se caută voluntari pentru procesarea MIILOR de HOTĂRÂRI ale Consiliului Local și Consiliului Județean Constanța!

Replica API 30 iunie 2018 | 01:35 425

Centrul pentru Resurse Civice a demarat transplantarea electronică a hotărârilor adoptate de Consiliul Local Constanța și de Consiliul Județean Constanța, prin această inițiativă dorindu-se a veni în sprijinul cetățenilor, pentru a avea acces mai ușor la informațiile din respectivele documente.

„În prezent, constănțenii pot consulta hotărârile pe paginile de internet ale Primăriei Constanța și Consiliului Județean. Acestea sunt publicate, însă, sub formă de imagine, lucru care face imposibilă căutarea informațiilor după cuvinte- cheie. De asemenea, această problemă reprezintă și o restrângere a accesului cetățenilor la informații de interes public. Centrul pentru Resurse Civice a demarat procesul de convertire a documentelor de tip imagine în text, astfel încât cetățenii să poată găsi simplu și exact informația căutată, în baza unor cuvinte cheie”, a precizat Cosmin Bârzan, reprezentantul organizației.

„Concret, ne propunem să procesăm cele peste 9.000 HCLM emise de către Consiliul Local Municipal Constanța din 2002 și până în prezent, precum și cele peste 6.000 de HCJ emise de către Consiliul Județean Constanța, din 2001 și până în prezent, și să le publicăm pe un server pentru un acces facil. Considerăm că toți cetățenii au dreptul să poată găsi ușor informații în textul hotărârilor luate de către consilierii locali și județeni. Totodată, Centrul pentru Resurse Civice subliniază faptul că Administrația publică locală din Constanța are obligația legală de a asigura transparența reală a deciziilor luate.

Persoanele care doresc să sprijine demersul nostru se pot înscrie pe site-ul Centrului pentru Resurse Civice, http://resursecivice.ro/devino-voluntar/.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai @constantean, nu ai inteles despre ce e vorba in articol! 1. Centrul pentru Resurse Civice este o organizatie privata, nu este un Serviciu din cadrul Primariei sau Consiliului Judetean Constanta; 2. Initiativa convertirii documentelor afisate deja ca si imagine pe site-urile Primariei si Consiliului Judetan Constanta este o initiativa privata, ce urmeaza sa fie pusa in aplicare de persoanele recrutate de catre Centrul pentru Resurse Civice; 3. Primaria si Consiliul Judetean Constanta nu au obligatia sa sustina proiectul Centrului pentru Resurse Civice desi, ar fi binevenit si ajutorul lor.
3
0
Sunt vreo 800 de angajati numai in primaria aia si mai cauta si voluntari? Sa le fie rusine! Si voi, astia cu ziarul, modificati-va programul sa putem scrie cu diacritice. Mai mare jena! Jurnal de secolul xxi!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367