REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se cer alveole pentru autobuzele RATC! Şoferii s-au săturat să aştepte minute în şir în staţii!

Se cer alveole pentru autobuzele RATC! Şoferii s-au săturat să aştepte minute în şir în staţii!

Replica API 23 noiembrie 2016 | 22:32 306

Secolul vitezei

Secolul vitezei

Autobuzele RATC sunt indispensabile în municipiul Constanţa. Deşi numărul maşinilor mici din oraş a crescut, există de asemenea un număr considerabil de constănţeni care preferă să circule cu transportul în comun. De voie sau de nevoie, în fiecare staţie RATC din Constanţa observăm persoane care aşteaptă autobuzul. Şoferii, însă, au o nemulţmire şi totodată o propunere în ceea ce priveşte staţiile RATC.

Tot mai mulţi şoferi constănţeni îşi exprimă prin sesizări nemulţumirile cu privire la traficul constănţean. De data aceasta este vorba despre staţiile RATC. Una dintre nemulţumirile lor face referire la faptul că staţiile aferente arterelor principale din oraş nu sunt construite în stil alveolă. Doar câteva se încadrează în acest tipar. Lipsa alveolei din staţiile RATC duce la blocarea traficului rutier pe prima bandă a bulevardelor. La orele de vârf, traficul din municipiul Constanţa este aproape paralizat din cauza acestei probleme.

De multe ori autobuzele RATC staţionează minute în şir din cauza numărului mare de pasageri care urcă şi coboară, iar şoferii sunt nevoiţi să aştepte ca autobuzul să se „urnească”. Cei care nu au răbdare, se angrenează în depăşiri ale autobuzului care nu duc decât la alte blocaje pe a doua bandă, ba chiar la tamponări. Astfel, unul dintre constănţenii puşi în astfel de situaţie se declară nemulţumit şi sesizează astfel autorităţile locale cu privire la această problemă.

Acesta propune reprezentanţilor Confort Urban să se construiască mai multe alveole pentru staţiile RATC, cel puţin pe bulevardele oraşului Constanţa, în scopul fluidizării traficului rutier. „Doresc marcarea staţiilor RATC. Astfel, amintesc cazuri în staţia RATC Poporului, pe linia 51, de la sensul giratoriu, Casa de Cultură, unde este nevoie să fie marcat cu culoare galbenă, specific autobuzelor.

De asemenea, vizată este şi staţia 51 de pe Eliberării, cât şi staţia de vis-a-vis, unde în permanenţă un Seat argintiu parchează pe trotuarul staţiei RATC. O altă staţie este cea a liniei 48 din dreptul Liceului Teoretic Ovidius, unde în special taximetriştii “anexează” o mare parte din ea (…). Doresc să amintesc şi staţia Turda de pe linia 5-40, vis-a-vis de sediul IPJ Constanţa, unde mai mereu se parchează pe trotuar, staţia 102 de pe strada Dezrobirii de langă sensul giratoriu din zona Inel II. O altă staţie este a autobuzului 51 de pe strada Eliberarii”, a declarat constănţeanul. Poliţia Locală Constanţa s-a sesizat şi a răspuns prompt, precizând că propunerile au fost trecute ca priorităţi în comisia de circulaţie.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367