REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se cere demisia lui Eugen Teodorovici de la Fonduri Europene

Se cere demisia lui Eugen Teodorovici de la Fonduri Europene

Replica API 19 iunie 2014 | 00:00 140

Pentru a demonstra că dragostea lor e necondiţionată, PDL şi PNL au asediat, miercuri, tot ce-au prins în cale. Grupurile parlamentare ale celor două partide din Camera Deputaţilor au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională (CCR) în privinţa hotărârii de numire a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a legii de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe de urgenţă, potrivit deputatului liberal, Theodor Nicolescu, într-o conferinţă de presă comună cu liderul grupului parlamentar PDL, deputatul Tinel Gheorghe.

Pe de altă parte, PDL şi PNL au depus, împreună, o moţiune simplă, intitulată "Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare". Prin această moţiune, "fuzioniştii" au atacat tematica fondurilor europene, au solicitat demisia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi au somat Executivul să prezinte Comisiei Europene un proiect serios de Acord de Parteneriat privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020. Totodată, PDL şi PNL critică "întârzierea nepermisă" a semnării Acordului de Parteneriat privind fondurile UE pentru perioada 2014-2020 şi invocă "amatorismul evident" în redactarea draft-urilor de Acord de Parteneriat. "Datorită incompetenţei Guvernului Ponta, România nu va putea accesa cele 38,9 miliarde euro decât din 2015. În ciuda asigurărilor date de-a lungul timpului de domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, iată că şi ultima variantă a Acordului, trimisă de Guvernul Ponta, a fost pusă la colţ de experţii Comisiei Europene", se regăseşte în textul moţiunii, care prezintă şi cifre îngrijorătoare: după un an şi jumătate de lucru, proiectul a primit nu mai puţin de 250 de observaţii din partea CE. Asediul a fost anunţat încă de luni de fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu. "Tema majoră este a fondurilor europene, a politicilor Guvernului, a incapacităţii Guvernului de a duce o politică eficientă şi coerentă în această privinţă", preciza Antonescu.

Potrivit vicepreşedintelui camerei superioare a Parlamentului, Cristian Dumitrescu, moţiunea simplă depusă de PNL şi PDL va fi dezbătută în plenul Senatului de luni, 23 iunie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367