REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se cere executarea silită a lui Nicuşor Constantinescu de către CJC, pentru recuperarea unor debite!

Se cere executarea silită a lui Nicuşor Constantinescu de către CJC, pentru recuperarea unor debite!

Replica API 10 octombrie 2019 | 00:58 635

Bogdan Bola, solicitare în atenţia conducerii CJC

Bogdan Bola, solicitare în atenţia conducerii CJC

Consilierul judeţean PNL Bogdan Bola atrage atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa să ia măsurile necesare în vederea executării silite a unor debitori precum Nicuşor Constantinescu sau TV Neptun. Solicitarea vine în contextal celor constatate de Curtea de Conturi în cadrul unui raport privind activitatea fostei conduceri a CJC.

“Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicușor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept "cadou" pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Județean a închis ochii atâția ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidențele județului să fie înscrise "două chioșcuri"?

Afirmațiile de mai sus nu sunt vorbe în vânt, ci doar unele nereguli găsite și scoase la lumină în raportul Curții de Conturi Constanța. Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma "lipsei controlului intern managerial" sau "neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu", lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Județean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligați, cei din Opoziție, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumițe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret și asumat, împreună cu toți colegii mei liberali am solicitat în scris explicații clare la niște chestiuni extrem de delicate din acel Raport. Vă redau mai jos conținutul integral al interpelării:

"În urma ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curții de Conturi Constanța privind activitatea CJC. Noi, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziției, scopul fiind o lipsă totală de transparență. Mai mult, tendința unora din conducerea Consiliului Județean de a bagateliza și a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul ședințelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.

Prin urmare, domnule Președinte, vă solicităm să ne acordați răspunsuri clare și la obiect în scris, pe principiul "verba volant, scripta manent". Cu toate că la fiecare ședință a Consiliului Județean vă lăudați cu performanțe și cu tot ce ați făcut pentru județul nostru, raportul Curții de Conturi Constanța conține un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – “exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule președinte. Tocmai de aceea, așteptăm să ne puneți la dispoziție, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:

- ați declarat în ședință că raportul Curții de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție, în copie, contestația și toate documentele depuse în susținerea acesteia.

- în legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, avem următoarele solicitări:

- să ne puneți la dispoziție copii după contractul de asociere în participațiune nr 361/20.03.2012 și a tuturor actelor adiționale, cererilor de renegociere și orice act subsecvent acestuia.

- să ne puneți la dispoziție copii ale certificatului de urbanism și a autorizației de construcție și orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus mentionat

- având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie - 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate ați dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care ați primit raportul Curții?

- să ne puneți la dispoziție componența comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 și până în prezent nu au adus la cunoștința CJC schimbările în patrimoniul județului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioșcuri. Dorim să aflăm numele, funcția și dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- să ne puneți la dispoziție toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participațiune care sunt în vigoare în acest moment și care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

- în legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expozițional Constanța, avem următoarele solicitări:

- de la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

- să ne puneți la dispoziție documentele din care reiese relația contractuală dintre Black Sea Tour și Consiliul Județean Constanța - contract, acte adiționale și orice alt act semnat de către cele două entități.

- are conducerea CJC și mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicație privind de ce nu s-a facturat suprafața totală și de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparținând CJC?

- ce măsuri concrete ați luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relației contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somații, vă rugăm să ni le puneți la dispoziție.

- vă solicităm lista tuturor societăților cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcționare și sumele plătite pe metru pătrat.

- vă rugăm să ne puneți la dispoziție o listă cu toate societățile comerciale/ONG-uri și alte entități care și-au desfășurat și încă își desfășoară activitatea în Pavilionul Expozițional. Dorim numele societăților, durata și tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raportutilor economice.

- foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

- în legătură cu atribuirea locuințelor de serviciu, vă solicităm:

- să ne puneți la dispoziție situația și documentația care a stat la baza atribuirii acestor locuințe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- să ne comunicați lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentației angajaților care au solicitat astfel de locuințe și cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă

- să ne spuneți dacă ați început să luați măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

- în legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneți:

- cine este responsabil direct de ineficiența controlului intern managerial și de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform fișei postului. Numele și funcția persoanelor

- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicușor Constantinescu sau "Soti Cable Neptun" iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, crește în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneți ce măsuri urgente ați luat pentru recuperarea prejudiciului și ce proceduri interne ați inițiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

În speranța că vom scăpa astfel de circul si răspunsurile fără fond, răstălmăcite apoi pompos în tot felul de communicate de presă, cu care ne-am obișnuit din partea conducerii Consiliului Județean Constanța până în acest moment, așteptăm cu nerăbdare răspunsurile și documentele solicitate în totalitate. Si noi nici nu vă vom acorda doar 30 de secunde să faceți asta, vă solicităm doar să respectați termenul legal”, se arată în solicitarea lui Bogdan Bola.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte buna initiativa, dar trebuie subliniat ca cereti unor sobolani sa ia banii altui sobolan, domnule Bola. Toate cele bune, nu va lasati !
3
0
voi cand picati ?
5
3
Luati-le toti banii si toate avutiile hotilor ca nimic n-au facut in viata lor, numai sa fure, sa agoniseasca prin spagi si furaciuni! Tot sa i se ia si sa-l lase liber, ca puscaria de-acum este pension si platim tot noi...Liber fara o lescaie, sa munceasca si sa traiasca din munca lui cu salariul minim pe economie sa vada si el ce legi a facut psd si cum traiesc milioane de romani batjocoriti de psd
8
1
Pe sluga de pisica cand o vei aresta?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614