rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bogdan Bola, solicitare în atenţia conducerii CJC

Se cere executarea silită a lui Nicuşor Constantinescu de către CJC, pentru recuperarea unor debite!

Consilierul judeţean PNL Bogdan Bola atrage atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa să ia măsurile necesare în vederea executării silite a unor debitori precum Nicuşor Constantinescu sau TV Neptun. Solicitarea vine în contextal celor constatate de Curtea de Conturi în cadrul unui raport privind activitatea fostei conduceri a CJC.

“Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicușor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept "cadou" pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Județean a închis ochii atâția ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidențele județului să fie înscrise "două chioșcuri"?

Afirmațiile de mai sus nu sunt vorbe în vânt, ci doar unele nereguli găsite și scoase la lumină în raportul Curții de Conturi Constanța. Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma "lipsei controlului intern managerial" sau "neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu", lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Județean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligați, cei din Opoziție, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumițe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret și asumat, împreună cu toți colegii mei liberali am solicitat în scris explicații clare la niște chestiuni extrem de delicate din acel Raport. Vă redau mai jos conținutul integral al interpelării:

"În urma ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curții de Conturi Constanța privind activitatea CJC. Noi, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziției, scopul fiind o lipsă totală de transparență. Mai mult, tendința unora din conducerea Consiliului Județean de a bagateliza și a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul ședințelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.

Prin urmare, domnule Președinte, vă solicităm să ne acordați răspunsuri clare și la obiect în scris, pe principiul "verba volant, scripta manent". Cu toate că la fiecare ședință a Consiliului Județean vă lăudați cu performanțe și cu tot ce ați făcut pentru județul nostru, raportul Curții de Conturi Constanța conține un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – “exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule președinte. Tocmai de aceea, așteptăm să ne puneți la dispoziție, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:

- ați declarat în ședință că raportul Curții de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție, în copie, contestația și toate documentele depuse în susținerea acesteia.

- în legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, avem următoarele solicitări:

- să ne puneți la dispoziție copii după contractul de asociere în participațiune nr 361/20.03.2012 și a tuturor actelor adiționale, cererilor de renegociere și orice act subsecvent acestuia.

- să ne puneți la dispoziție copii ale certificatului de urbanism și a autorizației de construcție și orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus mentionat

- având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie - 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate ați dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care ați primit raportul Curții?

- să ne puneți la dispoziție componența comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 și până în prezent nu au adus la cunoștința CJC schimbările în patrimoniul județului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioșcuri. Dorim să aflăm numele, funcția și dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- să ne puneți la dispoziție toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participațiune care sunt în vigoare în acest moment și care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

- în legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expozițional Constanța, avem următoarele solicitări:

- de la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

- să ne puneți la dispoziție documentele din care reiese relația contractuală dintre Black Sea Tour și Consiliul Județean Constanța - contract, acte adiționale și orice alt act semnat de către cele două entități.

- are conducerea CJC și mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicație privind de ce nu s-a facturat suprafața totală și de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparținând CJC?

- ce măsuri concrete ați luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relației contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somații, vă rugăm să ni le puneți la dispoziție.

- vă solicităm lista tuturor societăților cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcționare și sumele plătite pe metru pătrat.

- vă rugăm să ne puneți la dispoziție o listă cu toate societățile comerciale/ONG-uri și alte entități care și-au desfășurat și încă își desfășoară activitatea în Pavilionul Expozițional. Dorim numele societăților, durata și tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raportutilor economice.

- foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

- în legătură cu atribuirea locuințelor de serviciu, vă solicităm:

- să ne puneți la dispoziție situația și documentația care a stat la baza atribuirii acestor locuințe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- să ne comunicați lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentației angajaților care au solicitat astfel de locuințe și cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă

- să ne spuneți dacă ați început să luați măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

- în legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneți:

- cine este responsabil direct de ineficiența controlului intern managerial și de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform fișei postului. Numele și funcția persoanelor

- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicușor Constantinescu sau "Soti Cable Neptun" iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, crește în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneți ce măsuri urgente ați luat pentru recuperarea prejudiciului și ce proceduri interne ați inițiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

În speranța că vom scăpa astfel de circul si răspunsurile fără fond, răstălmăcite apoi pompos în tot felul de communicate de presă, cu care ne-am obișnuit din partea conducerii Consiliului Județean Constanța până în acest moment, așteptăm cu nerăbdare răspunsurile și documentele solicitate în totalitate. Si noi nici nu vă vom acorda doar 30 de secunde să faceți asta, vă solicităm doar să respectați termenul legal”, se arată în solicitarea lui Bogdan Bola.

joi, 10 octombrie 20192348
Comentarii

03Constanteanul(11 oct 12:29)
Foarte buna initiativa, dar trebuie subliniat ca cereti unor sobolani sa ia banii altui sobolan, domnule Bola. Toate cele bune, nu va lasati !
35dinastia bola ,(10 oct 12:30)
voi cand picati ?
18Batjocoriti de PSD(10 oct 10:37)
Luati-le toti banii si toate avutiile hotilor ca nimic n-au facut in viata lor, numai sa fure, sa agoniseasca prin spagi si furaciuni! Tot sa i se ia si sa-l lase liber, ca puscaria de-acum este pension si platim tot noi...Liber fara o lescaie, sa munceasca si sa traiasca din munca lui cu salariul minim pe economie sa vada si el ce legi a facut psd si cum traiesc milioane de romani batjocoriti de psd
17Dna ct(9 oct 13:47)
Pe sluga de pisica cand o vei aresta?
mai mult...Politică
14 oct 01:22PoliticăIohannis: Ați văzut fețele PSD-iștilor la moțiune? Îngropăciune, nu alta!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la o ședință regională a filialelor PNL desfășurată la...626

14 oct 01:12PoliticăAEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie - peste 21 de milioane de lei336
14 oct 01:12PoliticăAEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate294
14 oct 01:21PoliticăLudovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii...820

14 oct 01:20PoliticăSorina Pintea reacționează la plângerea penală făcută, la DNA, de un deputat USR: „Nu mă tem, s-a procedat oarecum corect, s-a făcut economie“535
14 oct 01:21PoliticăCuc: În urma restructurărilor şi reducerii de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro497
14 oct 01:19PoliticăInstalarea Comisiei Europene se amână. Comisarul României, unul din motive

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil...521

14 oct 01:19PoliticăPaleologu o umileşte pe Dăncilă: 'Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte'740
14 oct 01:15PoliticăTăriceanu se vrea iar premier: Am o experiență care ar fi utilă699
14 oct 01:17PoliticăTraian Băsescu anunță IMINENȚA concedierilor de la stat: Aparatul bugetar e cel mai MARE furnizor de cheltuieli

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță PNL că va fi nevoit să facă reduceri în aparatul bugetar,...1043

12 oct 04:59PoliticăViorica Dăncilă, despre dialogul jignitor cu tentă sexuală dintre Teodorovici şi o jurnalistă: 'Sunt convinsă că îşi va cere scuze'1315
12 oct 05:03PoliticăViorica Dăncilă, anunț surpriză după ce PSD a spus PAS consultărilor de la Cotroceni1236
Vremea
14°14° - 14° luni, 14 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 96%
Vânt: 2.18 m/s
Presiune: 1020.68 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 oct 00:00SportSpaniolii au făcut praf România după meciul cu Feroe: „A fost ridicolă! Joc fără idei și fără profunzime”

Prestația slabă a elevilor lui Cosmin Contra a fost subliniată și de presa din Spania. Ziariștii de la As au făcut...656

14 oct 00:00SportIon Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea...923

14 oct 00:00SportCoco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit ieri primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22...536

14 oct 00:00SportRugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în premieră în sferturi după un meci extrem de spectaculos

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria...408

Local
14 oct 00:46LocalEstimările meteorologilor: zile cu soare în Constanța!

Potrivit specialiștilor de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vom avea o săptămână cu vreme în general...433

14 oct 01:13LocalAccident rutier în zona Taberei Năvodari

Un alt accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie, în județul Constanța. Medicii au intervenit în zona...1515

14 oct 01:13LocalPolițiștii de frontieră au intervenit pentru a remorca o ambarcațiune avariată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au intervenit pentru remorcarea unei...438

14 oct 01:20LocalUn pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie a.c., în Constanța, mai exact la intersecția dintre străzile...753

14 oct 01:14LocalIncendiu la o casă părăsită din Constanța

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în municipiul Constanța, la o casă...590

14 oct 01:14LocalIncendiu la fabrica de pâine din localitatea Chirnogeni

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în jurul orei 02:00 la Fabrica de pâine...1697

14 oct 01:14LocalAccident rutier cu victime, în Crucea: o mașină a lovit o turmă de oi

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 12 octombrie a.c., pe DN 2A, în comuna Crucea din județul Constanța....2336

14 oct 00:21LocalBEAT și fără permis, s-a suit pe un ATV, alături de un amic de pahar: au luat în brațe primul copac ieșit în cale!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a produs un accident rutier în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie a.c., mai...1939

14 oct 01:15LocalTrei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 12 octombrie a.c., în municipiul Constanța.Din primele informații, în urma...945

14 oct 00:20LocalUn tânăr de 21 de ani din Tulcea s-a răsturnat cu motocicleta. Era băut și nu avea permis de conducere!

La data de 11.10.2019, ora 23:55, un barbat de 21 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice...1808

Monden
14 oct 00:00MondenVunk, 25 de ani de la primul bilet vândut. O carte și un album vor fi lansate cu ocazia evenimentului

“În toamna lui 1994 aveam primul nostru concert pe bilete la Teatrul Ion Creangă din București. În toamna lui...222

14 oct 17:42MondenBrigitte Pastramă, răsfățată de soțul ei: „Florin îmi face cafeaua și micul dejun, facem și baie împreună“

Brigitte (42 ani) și Florin Pastramă (40 ani) sunt un cuplu fericit și se vede acest lucru cu ochiul liber. Bruneta e...331

14 oct 00:00MondenCatrinel Sandu s-a căsătorit cu iubitul american. Ce imagini emoționante a publicat vedeta

Deși a trecut prin clipe grele la începutul verii anului 2019, iată că acum, vedeta, se bucură de clipe minunate...317

14 oct 00:00MondenLista completă a concurenților noului sezon de la Asia Express. S-au alăturat doi artiști celebri

Asia Express este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate reality-show-uri de la noi. Primele două sezoane s-au...386

14 oct 00:00MondenNadine revine la tv. Unde o vom putea urmări

De luni până vineri, de la ora 18.35, Nadine prezintă la TVR 1 o emisiune în care ne vom regăsi şi din care...274

14 oct 00:00MondenTotul despre nunta fiicei lui Becali. Un călugăr de pe Athos a participat la slujbă

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost una dintre cele mai fericite zile pentru Gigi Becali – şi-a văzut fiica cea mai în...636

14 oct 00:00MondenFiica cea mare a Angelinei Jolie are propria ei afacere. Tot profitul îl donează unei cauze nobile

Zahara Jolie-Pitt are doar 14 ani, dar deja are propria ei afacere. Fiica cea mare a Angelinei Jolie și-a lansat o...278

14 oct 00:00MondenLiam Hemsworth a uitat-o pe Miley. Cu ce actriță a fost văzut ținându-se de mână

Fanilor celor doi, care încă speră la o împăcare între artiști, nu le va pica bine ultima alegere a lui Liam!...289

14 oct 00:00MondenJoaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în „Joker“

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a...292

14 oct 00:00MondenMoştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting...217

Mapamond
14 oct 00:00MapamondCanada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte...224

14 oct 00:00MapamondTurcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Armata turcă şi-a intensificat în noaptea de sâmbătă spre duminică ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la...241

14 oct 00:00MapamondSUA: Un hotel în construcţie s-a prăbuşit la New Orelans, un mort şi trei dispăruţi

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în...263

14 oct 00:00MapamondSUA: Atac armat într-o biserică din New Hampshire, doi răniţi

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, în nord-estul...208

14 oct 00:00MapamondAtacul cu cuţitul de la Manchester, legat "mai degrabă de probleme de sănătate mintală"

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat...202

14 oct 00:00MapamondCirca 60% dintre femeile europene spun că au fost victime ale sexismului la locul de muncă

Circa 60% dintre femeile din Europa susţin că au fost victimele cel puţin unei forme de violenţă sexuală sau...209

14 oct 00:00MapamondCel puţin patru morţi şi trei răniţi într-un atac armat la New York

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă dimineaţă la...208

14 oct 00:00MapamondCalifornia renunţă la închisorile private

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a promulgat vineri o lege privind abolirea închisorilor...225

14 oct 00:00MapamondRusia acuză SUA că, prin neplata cotizaţiilor, subminează activitatea ONU

Agenţiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de ţări nu-şi plătesc...209

14 oct 00:00MapamondSUA-Mai mulţi utilizatori de ţigări electronice, care au primit îngrijiri medicale, au fost din nou spitalizaţi

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou...226

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2611

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3412

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...526

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...724

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1503

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4866

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...930

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2121

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2646

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1033