rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bogdan Bola, solicitare în atenţia conducerii CJC

Se cere executarea silită a lui Nicuşor Constantinescu de către CJC, pentru recuperarea unor debite!

Consilierul judeţean PNL Bogdan Bola atrage atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa să ia măsurile necesare în vederea executării silite a unor debitori precum Nicuşor Constantinescu sau TV Neptun. Solicitarea vine în contextal celor constatate de Curtea de Conturi în cadrul unui raport privind activitatea fostei conduceri a CJC.

“Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicușor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept "cadou" pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Județean a închis ochii atâția ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidențele județului să fie înscrise "două chioșcuri"?

Afirmațiile de mai sus nu sunt vorbe în vânt, ci doar unele nereguli găsite și scoase la lumină în raportul Curții de Conturi Constanța. Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma "lipsei controlului intern managerial" sau "neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu", lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Județean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligați, cei din Opoziție, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumițe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret și asumat, împreună cu toți colegii mei liberali am solicitat în scris explicații clare la niște chestiuni extrem de delicate din acel Raport. Vă redau mai jos conținutul integral al interpelării:

"În urma ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curții de Conturi Constanța privind activitatea CJC. Noi, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziției, scopul fiind o lipsă totală de transparență. Mai mult, tendința unora din conducerea Consiliului Județean de a bagateliza și a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul ședințelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.

Prin urmare, domnule Președinte, vă solicităm să ne acordați răspunsuri clare și la obiect în scris, pe principiul "verba volant, scripta manent". Cu toate că la fiecare ședință a Consiliului Județean vă lăudați cu performanțe și cu tot ce ați făcut pentru județul nostru, raportul Curții de Conturi Constanța conține un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – “exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule președinte. Tocmai de aceea, așteptăm să ne puneți la dispoziție, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:

- ați declarat în ședință că raportul Curții de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție, în copie, contestația și toate documentele depuse în susținerea acesteia.

- în legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, avem următoarele solicitări:

- să ne puneți la dispoziție copii după contractul de asociere în participațiune nr 361/20.03.2012 și a tuturor actelor adiționale, cererilor de renegociere și orice act subsecvent acestuia.

- să ne puneți la dispoziție copii ale certificatului de urbanism și a autorizației de construcție și orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus mentionat

- având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie - 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate ați dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care ați primit raportul Curții?

- să ne puneți la dispoziție componența comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 și până în prezent nu au adus la cunoștința CJC schimbările în patrimoniul județului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioșcuri. Dorim să aflăm numele, funcția și dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- să ne puneți la dispoziție toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participațiune care sunt în vigoare în acest moment și care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

- în legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expozițional Constanța, avem următoarele solicitări:

- de la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

- să ne puneți la dispoziție documentele din care reiese relația contractuală dintre Black Sea Tour și Consiliul Județean Constanța - contract, acte adiționale și orice alt act semnat de către cele două entități.

- are conducerea CJC și mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicație privind de ce nu s-a facturat suprafața totală și de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparținând CJC?

- ce măsuri concrete ați luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relației contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somații, vă rugăm să ni le puneți la dispoziție.

- vă solicităm lista tuturor societăților cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcționare și sumele plătite pe metru pătrat.

- vă rugăm să ne puneți la dispoziție o listă cu toate societățile comerciale/ONG-uri și alte entități care și-au desfășurat și încă își desfășoară activitatea în Pavilionul Expozițional. Dorim numele societăților, durata și tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raportutilor economice.

- foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

- în legătură cu atribuirea locuințelor de serviciu, vă solicităm:

- să ne puneți la dispoziție situația și documentația care a stat la baza atribuirii acestor locuințe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- să ne comunicați lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentației angajaților care au solicitat astfel de locuințe și cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă

- să ne spuneți dacă ați început să luați măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

- în legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneți:

- cine este responsabil direct de ineficiența controlului intern managerial și de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform fișei postului. Numele și funcția persoanelor

- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicușor Constantinescu sau "Soti Cable Neptun" iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, crește în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneți ce măsuri urgente ați luat pentru recuperarea prejudiciului și ce proceduri interne ați inițiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

În speranța că vom scăpa astfel de circul si răspunsurile fără fond, răstălmăcite apoi pompos în tot felul de communicate de presă, cu care ne-am obișnuit din partea conducerii Consiliului Județean Constanța până în acest moment, așteptăm cu nerăbdare răspunsurile și documentele solicitate în totalitate. Si noi nici nu vă vom acorda doar 30 de secunde să faceți asta, vă solicităm doar să respectați termenul legal”, se arată în solicitarea lui Bogdan Bola.

joi, 10 octombrie 20192646
Comentarii

03Constanteanul(11 oct 12:29)
Foarte buna initiativa, dar trebuie subliniat ca cereti unor sobolani sa ia banii altui sobolan, domnule Bola. Toate cele bune, nu va lasati !
35dinastia bola ,(10 oct 12:30)
voi cand picati ?
18Batjocoriti de PSD(10 oct 10:37)
Luati-le toti banii si toate avutiile hotilor ca nimic n-au facut in viata lor, numai sa fure, sa agoniseasca prin spagi si furaciuni! Tot sa i se ia si sa-l lase liber, ca puscaria de-acum este pension si platim tot noi...Liber fara o lescaie, sa munceasca si sa traiasca din munca lui cu salariul minim pe economie sa vada si el ce legi a facut psd si cum traiesc milioane de romani batjocoriti de psd
17Dna ct(9 oct 13:47)
Pe sluga de pisica cand o vei aresta?
mai mult...Politică
22 noi 03:23PoliticăHuţucă: Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, așa cum merită România!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a comentat ultimele ieşiri în public ale candidaţilor la...450

22 noi 03:18PoliticăSiegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European436
22 noi 03:17PoliticăAtenție, constănțeni! Verificați-vă valabilitatea buletinelor până duminică!288
22 noi 03:12PoliticăCui îi va crește pensia de la 1 ianuarie 2020

La 1 ianuarie 2020, pensiile acestor români se majorează! Anunț a fost făcut unul dintre cei mai importanți...918

22 noi 03:11PoliticăProiect de hotărâre privind concesionarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră din ansamblurile rezidenţiale Tomis Plus şi Boreal506
22 noi 03:11PoliticăViorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, denunţaţi la DNA: Bani obţinuţi ilegal din fondul de rezervă al guvernului603
22 noi 03:10PoliticăProiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia prinde contur

Angajații SC Confort Urban SRL continuă procesul de modernizare a zonei destinate circulației pietonilor, pe...536

22 noi 03:10PoliticăAnisie vrea modificări la Bacalaureat în cazul liceelor tehnice sau vocaţionale: De la anul, îmi doresc să discutăm374
22 noi 03:04PoliticăAderarea municipiului Constanța la rețeaua marilor orașe europene. Primăria cotizează cu peste 16.000 euro anual410
22 noi 03:38PoliticăZuckerman a primit votul Senatului SUA: Vine ambasador în România

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit votul aprobarea Senatului american. Senatul...509

21 noi 01:48PoliticăLudovic Orban continuă execuțiile: ANOFM a rămas fără șefă1010
20 noi 01:38PoliticăRomânii din Diaspora o taxează pe Viorica Dăncilă, după ultima exprimare nefericită1150
Vremea
3.8°3.8° - 7.4° vineri, 22 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 6.94 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/494535424346
5/4041119253812
joker341726271
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 noi 00:00SportAnamaria Prodan îl atacă dur pe Gică Hagi: „Lumea l-a luat drept nebun, și pe bună dreptate! A jignit multă lume. Viitorul n-ar fi existat fără Becali!”

Anamaria Prodan (46 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, care va apărea vineri...1094

22 noi 00:00SportMarius Șumudică a vorbit în Turcia despre preluarea naționalei României: „Le-am făcut o promisiune”. Ce a vorbit cu Hagi

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a declarat pentru cotidianul Fotomaç că „sunt trei nume...474

22 noi 00:00SportRecord istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al...421

22 noi 00:00SportDan Petrescu, prima reacție după demisia lui Cosmin Contra: „În viață primești ceea ce meriți”

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit astăzi despre naționala României, în contextul...454

Local
22 noi 21:57LocalPrimăria Cernavodă oferă cadouri de Crăciun preșcolarilor și elevilor din localitate!

Și anul acesta, copiii din Cernavodă îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va sosi încărcat cu sacul plin de...312

22 noi 00:00LocalCe trebuie să faci dacă ți-ai pierdut actul de identitate sau ai găsit unul întâmplător

Fie că ești cel care și-a pierdut actul de identitate, fie că l-ai găsit întâmplător pe stradă, faptul trebuie...388

22 noi 03:09Local51 de accidente rutiere GRAVE pe raza județului Tulcea!

Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, în perioada 19 – 20.11.2019, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea...304

22 noi 02:47LocalBărbatul DISPĂRUT din Tulcea, găsit la Constanța!

În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul de 68 de ani, din Tulcea, a cărui dispariție a fost...589

22 noi 03:09LocalCONTROALE în porturile din Constanța!

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 33 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 104.900...447

22 noi 03:08LocalȘoferi MORȚI de BEȚI la volan, pe bulevardul Tomis și în Agigea!

Polițiștii din cadrul Secției 2, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, au depistat un bărbat, de 54 de...633

22 noi 03:05LocalMăsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Tot mai mulți utilizatori de telefoane inteligente și gadget-uri uită că o secundă de neatenție le poate pune...642

22 noi 03:05LocalUn CHIRIAȘ din Constanța și-a TÂLHĂRIT proprietarul: l-a AGRESAT și i-a furat portofelul

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul...845

22 noi 03:02LocalDoi bărbați din Cuza Vodă condamnați la ani grei pentru evaziune fiscală!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 19 noiembrie, au depistat un bărbat, de 26 de ani,...669

22 noi 03:01LocalCea de a treia ediție a Charity Basketball Game va avea loc în decembrie la Sala Sporturilor din Constanța

Charity Basketball Game a crescut în amploare de la an la an, reușind să atragă susținerea unui număr din ce în...347

Monden
22 noi 00:00MondenAlex Velea şi Mario Fresh la Asia Express: „Ni s-a lipit burta de spate!“

Noile echipe înscrise în cursa Asia Express au aflat că le aşteaptă o competiţie dură. Încă de la începutul...256

22 noi 00:00MondenAlina Pușcaș și-a planificat nunta pe plajă, în Grecia. Va purta două rochii de mireasă

Deși s-a crezut că Alina Pușcaș și partenerul ei, medicul stomatolog Mihai Stoenescu, s-au căsătorit religios în...311

22 noi 00:00MondenIlie Năstase și-a împăcat soția cu vacanțe în Turcia și Spania. Ioana i-a iertat toate greșelile

Dulce este împăcarea! Așa spune acum Ilie Năstase, după ce soția sa, Ioana, i-a iertat greșelile care au făcut-o...289

22 noi 00:00MondenOana Radu, în impas financiar după moartea iubitului: „Nu am putut să mai cânt“

În urmă cu aproape 3 luni, Oana Radu dădea vestea cutremurătoare a morţii iubitului ei. Tânărul a fost incendiat...379

22 noi 00:00MondenRobert De Niro și Gary Oldman într-un film scris și regizat de Bobby Păunescu

Bobby Păunescu a dat lovitura! Surse din conducerea Studioului de film din Buftea au confirmat pentru Evenimentul Zilei...254

22 noi 00:00MondenJennifer Lopez, dans incendiar la bară. Ce mișcări interzise minorilor deține diva internațională

Jennifer Lopez se întrece pe sine atunci când vine vorba de show! Fie că este vorba despre aparițiile sale pe...306

22 noi 00:00MondenAnatomia lui Grey: Cum a schimbat destine succesul unui serial

Neurochirurgul botezat McDreamy a suscitat fantezia fanelor timp de 11 sezoane. În 2015 însă, actorul care îi dădea...262

22 noi 00:00MondenElton John a avut nevoie de teleprompter pentru interpretarea "Candle In the Wind" la funeraliile prinţesei Diana

Cântăreţul britanic Elton John a declarat că a fost atât de îngrijorat că va greşi cuvintele când va interpreta...205

22 noi 00:00MondenEddie Murphy va fi recompensat pentru întreaga carieră la gala Critics' Choice Awards

Asociaţia Criticilor Americani de Film (Critics Choice Association) va acorda un premiu pentru întreaga carieră...182

22 noi 00:00MondenBen Affleck, un alcoolic internat la dezintoxicare în film, dar şi în viaţa reală

Ben Affleck este protagonistul filmului 'The way back', un personaj care are multe lucruri în comun cu anii turbulenţi...281

Mapamond
22 noi 00:00MapamondTusk: Decizia privind eventuala excludere din PPE a partidului condus de Viktor Orban, la sfârşitul lunii ianuarie

Noul preşedinte al Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, a anunţat joi la Zagreb o decizie până la...180

22 noi 00:00MapamondSUA: O persoană a fost reţinută după ce a încercat să intre cu maşina în incinta Casei Albe

Un individ neidentificat a fost reţinut după ce a încercat să pătrundă în incinta Casei Albe cu maşina, venind...177

22 noi 00:00MapamondUcraina: Zelenski promite rezultate în anchetele cu privire la manifestanţii ucişi în timpul revoltei din Euromaidan

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis familiilor celor peste o sută de persoane decedate în cursul...174

22 noi 00:00MapamondVotul din Congresul american încurajează 'criminalii' să 'distrugă' Hong Kong-ul, acuză Beijingul

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, a avertizat joi că adoptarea de către Congresul american a unei legi în...195

22 noi 00:00MapamondGreta Thunberg a fost recompensată cu Premiul Internaţional pentru Pace al Copiilor pe 2019

Tânăra militantă ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost recompensată miercuri cu Premiul Internaţional pentru...169

22 noi 00:00MapamondVera Jourova şi Virginija Langbakk: Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de gen în Europa

Pentru a obţine egalitatea între femei şi bărbaţi în Europa, în ritmul actual, am avea nevoie de peste 100 de...214

22 noi 00:00MapamondOpen Arms a salvat 73 de migranţi aflaţi pe o barcă în derivă pe Marea Mediterană, dintre care 26 minori

Organizaţia umanitară spaniolă Open Arms a salvat joi, în centrul Mediteranei, 73 de migranţi, dintre care doi...173

22 noi 00:00MapamondItalia: Cel puţin trei morţi în explozia unui depozit de artificii în Sicilia

Cel puţin trei oameni au murit miercuri în Sicilia şi alţi patru au fost răniţi în explozia unui depozit de...168

22 noi 00:00MapamondFranţa: Începe, la Paris, primul proces intentat unui poliţist pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene'

Primul proces intentat unui poliţist francez pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene' se deschide joi la Paris,...171

22 noi 00:00MapamondGoogle înăspreşte regulile pentru reclamele politice

Gigantul american Google a anunţat miercuri o înăsprire a regulilor în materie de reclame politice, dar nu va...170

Sănătate
21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...477

18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...924

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...999

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1725

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...857

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1769

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5471

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...1133

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1121

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1389