rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bogdan Bola, solicitare în atenţia conducerii CJC

Se cere executarea silită a lui Nicuşor Constantinescu de către CJC, pentru recuperarea unor debite!

Consilierul judeţean PNL Bogdan Bola atrage atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa să ia măsurile necesare în vederea executării silite a unor debitori precum Nicuşor Constantinescu sau TV Neptun. Solicitarea vine în contextal celor constatate de Curtea de Conturi în cadrul unui raport privind activitatea fostei conduceri a CJC.

“Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicușor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept "cadou" pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Județean a închis ochii atâția ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidențele județului să fie înscrise "două chioșcuri"?

Afirmațiile de mai sus nu sunt vorbe în vânt, ci doar unele nereguli găsite și scoase la lumină în raportul Curții de Conturi Constanța. Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma "lipsei controlului intern managerial" sau "neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu", lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Județean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligați, cei din Opoziție, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumițe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret și asumat, împreună cu toți colegii mei liberali am solicitat în scris explicații clare la niște chestiuni extrem de delicate din acel Raport. Vă redau mai jos conținutul integral al interpelării:

"În urma ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curții de Conturi Constanța privind activitatea CJC. Noi, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziției, scopul fiind o lipsă totală de transparență. Mai mult, tendința unora din conducerea Consiliului Județean de a bagateliza și a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul ședințelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.

Prin urmare, domnule Președinte, vă solicităm să ne acordați răspunsuri clare și la obiect în scris, pe principiul "verba volant, scripta manent". Cu toate că la fiecare ședință a Consiliului Județean vă lăudați cu performanțe și cu tot ce ați făcut pentru județul nostru, raportul Curții de Conturi Constanța conține un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – “exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule președinte. Tocmai de aceea, așteptăm să ne puneți la dispoziție, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:

- ați declarat în ședință că raportul Curții de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție, în copie, contestația și toate documentele depuse în susținerea acesteia.

- în legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, avem următoarele solicitări:

- să ne puneți la dispoziție copii după contractul de asociere în participațiune nr 361/20.03.2012 și a tuturor actelor adiționale, cererilor de renegociere și orice act subsecvent acestuia.

- să ne puneți la dispoziție copii ale certificatului de urbanism și a autorizației de construcție și orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus mentionat

- având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie - 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate ați dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care ați primit raportul Curții?

- să ne puneți la dispoziție componența comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 și până în prezent nu au adus la cunoștința CJC schimbările în patrimoniul județului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioșcuri. Dorim să aflăm numele, funcția și dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- să ne puneți la dispoziție toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participațiune care sunt în vigoare în acest moment și care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

- în legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expozițional Constanța, avem următoarele solicitări:

- de la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

- să ne puneți la dispoziție documentele din care reiese relația contractuală dintre Black Sea Tour și Consiliul Județean Constanța - contract, acte adiționale și orice alt act semnat de către cele două entități.

- are conducerea CJC și mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicație privind de ce nu s-a facturat suprafața totală și de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparținând CJC?

- ce măsuri concrete ați luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relației contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somații, vă rugăm să ni le puneți la dispoziție.

- vă solicităm lista tuturor societăților cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcționare și sumele plătite pe metru pătrat.

- vă rugăm să ne puneți la dispoziție o listă cu toate societățile comerciale/ONG-uri și alte entități care și-au desfășurat și încă își desfășoară activitatea în Pavilionul Expozițional. Dorim numele societăților, durata și tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raportutilor economice.

- foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

- în legătură cu atribuirea locuințelor de serviciu, vă solicităm:

- să ne puneți la dispoziție situația și documentația care a stat la baza atribuirii acestor locuințe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- să ne comunicați lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentației angajaților care au solicitat astfel de locuințe și cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă

- să ne spuneți dacă ați început să luați măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

- în legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneți:

- cine este responsabil direct de ineficiența controlului intern managerial și de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform fișei postului. Numele și funcția persoanelor

- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicușor Constantinescu sau "Soti Cable Neptun" iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, crește în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneți ce măsuri urgente ați luat pentru recuperarea prejudiciului și ce proceduri interne ați inițiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

În speranța că vom scăpa astfel de circul si răspunsurile fără fond, răstălmăcite apoi pompos în tot felul de communicate de presă, cu care ne-am obișnuit din partea conducerii Consiliului Județean Constanța până în acest moment, așteptăm cu nerăbdare răspunsurile și documentele solicitate în totalitate. Si noi nici nu vă vom acorda doar 30 de secunde să faceți asta, vă solicităm doar să respectați termenul legal”, se arată în solicitarea lui Bogdan Bola.

joi, 10 octombrie 20192960
Comentarii

03Constanteanul(11 oct 12:29)
Foarte buna initiativa, dar trebuie subliniat ca cereti unor sobolani sa ia banii altui sobolan, domnule Bola. Toate cele bune, nu va lasati !
35dinastia bola ,(10 oct 12:30)
voi cand picati ?
18Batjocoriti de PSD(10 oct 10:37)
Luati-le toti banii si toate avutiile hotilor ca nimic n-au facut in viata lor, numai sa fure, sa agoniseasca prin spagi si furaciuni! Tot sa i se ia si sa-l lase liber, ca puscaria de-acum este pension si platim tot noi...Liber fara o lescaie, sa munceasca si sa traiasca din munca lui cu salariul minim pe economie sa vada si el ce legi a facut psd si cum traiesc milioane de romani batjocoriti de psd
17Dna ct(9 oct 13:47)
Pe sluga de pisica cand o vei aresta?
mai mult...Politică
6 iun 00:00PoliticăOrban: Guvernul consideră că localele ar trebui organizate la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie

Guvernul consideră că o perioadă "potrivită" pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie,...319

6 iun 00:00PoliticăTurcan: Angajament PNL - niciun copil nu va fi lăsat în urmă347
6 iun 00:00PoliticăOrban: Protejaţi-vă! Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii311
6 iun 00:00PoliticăIohannis, de Ziua Mondială a Mediului: Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale

Preşedintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă privind defrişările ilegale din România şi face apel la...325

6 iun 00:00PoliticăCiolacu: Trendul PSD în ultimele şase luni este crescător; din sondajele noastre este la 29%316
6 iun 00:00PoliticăIohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate pentru declararea datei de 4 iunie ''Ziua Tratatului de la Trianon''312
6 iun 00:00PoliticăOrban: Îmi exprim încrederea în munca învăţătorilor; roadele muncii lor să dea contur României educate

Premierul Ludovic Orban afirmă că învăţătorii, după părinţi, devin pentru mulţi copii "adevărate modele" şi...294

6 iun 20:41PoliticăDancă: Proiectul de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, aprobat281
6 iun 00:00PoliticăCiolacu: Până la sfârşitul săptămânii vom avea un proiect legislativ pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali292
6 iun 00:00PoliticăCorlăţean şi Nicolae: Sesizarea lui Iohannis la CCR privind Ziua Tratatului de la Trianon - un înscris jenant

Senatorii PSD Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae au calificat, vineri, drept "un înscris jenant" sesizarea de...334

6 iun 00:00PoliticăCiolacu: Dacă trece moţiunea de cenzură, îi prezentăm preşedintelui, în primul rând, un program economic319
5 iun 21:41PoliticăSCRISOARE deschisă către Făgădău: Veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care VISEAZĂ proiecte și promite soluții1993
Vremea
17.8°17.8° - 18.6° sâmbătă, 6 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 81%
Vânt: 3.57 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 iun 00:32SportFreiburg - Monchengladbach 1-0

...311

7 iun 00:33SportFotbal - Premier League se reia la 17 iunie, cu meciul Aston Villa–Sheffield

Premier League se reia la 17 iunie, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield,...288

7 iun 00:33SportFlorin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat vineri că a prelungit contractul cu fundaşul Florin Gardoş până...349

7 iun 00:34SportClaudiu Keşeru şi Dragoş Grigore, titulari la Ludogorets într-un derby jucat cu public

După cei din Cehia, Ungaria şi Polonia, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru sunt alţi fotbalişti români care au...358

Local
6 iun 00:11LocalATENŢIE! CFR te dă jos din tren, dacă n-ai MASCĂ

CFR Călători va suplimenta capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre în acest sfârșit de săptămână....721

6 iun 00:32LocalMĂCEL în stil MAFIOT, între rude

Scandal în localitatea Murfatlar, între două familii de rromi, încheiat cu o bătaie generală. Totul a plecat de la...12204

6 iun 00:33Local7 cazuri de INFECTARE cu CORONAVIRUS la Medgidia

3139

6 iun 00:53LocalSe reiau spectacolele la Teatrul 'Oleg Danovski'

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al...651

6 iun 00:59LocalEchipament ultraperformant pentru testarea COVID-19, donat Spitalului Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat eCL8000-Automated...957

6 iun 00:58LocalCoronavirus: 286 de persoane infectate, la nivelul județului Constanța, de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 286 de persoane...948

6 iun 15:51LocalAsa arată centrul comunei Tortomanu în 2020!

Cu toate că ne aflăm în secolul vitezei şi al tehnologiei, unele comune din judeţul Constanţa arată ca după...918

6 iun 14:22LocalVreme de plajă, în minivacanța de Rusalii

Veşti bune pentru turiştii care aleg să vină pe litoral în minivacanța de Rusalii! Vremea va fi deosebit de...554

6 iun 00:58LocalSite-ul ANAF nu va funcționa câteva ore, luni, 8 iunie

410

Politică
Interviuri
16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3956

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3611

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

4489

Monden
6 iun 00:00MondenCole Sprouse, arestat la un protest antirasism, după moartea lui George Floyd. Ce a declarat actorul

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la...306

6 iun 19:50MondenSecretul care l-ar fi făcut pe Michael Jackson să renunţe la sexul cu femei

În lumina documentarului HBO care a stârnit un întreg scandal, Leaving Neverland, dezvăluirile despre viaţa...633

6 iun 00:00MondenCine sunt noii moştenitori ai lui Karl Lagerfeld care vor s-o detroneze pe pisica Choupette?

358

Mapamond
6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Jakarta îşi redeschide moscheile şi începe relaxarea restricţiilor

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de...270

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Fiji se declară ţară liberă de COVID-19

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe "Frank" Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai...282

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste 1.000 de morţi în 24 de ore în SUA

268

Sănătate
6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...287

6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...300

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal

303

6 iun 00:00SănătateGCS: Numărul românilor din diaspora confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2 rămâne 3.084

Numărul românilor din diaspora confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2 rămâne 3.084, informează Grupul de...273

6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...274

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale...350

6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară

Filtrele chimice conținute de cremele cu protecție solară ne apără de razele nocive ale soarelui, însă ele sunt...273

6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...273

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?

284

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT