REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se cere înlocuirea Papei Francisc: Catolici ultraconservatori îl acuză de erezie

Se cere înlocuirea Papei Francisc: Catolici ultraconservatori îl acuză de erezie

Replica API 4 mai 2019 | 00:00 187

Papa Francisc

Papa Francisc este un eretic care trebuie obligat să renunţe la practicile sale şi, în caz contrar, trebuie îndepărtat din fruntea Bisericii Catolice de proprii săi episcopi, conform unei scrisori deschise, publicate online, de catolici ultraconservatori, transmite sâmbătă DPA, potrivit Agerpres.

Zeci de teologi şi membri ai clerului catolic - însă niciun cardinal - au semnat o scrisoare deschisă de 20 de pagini, datată 30 aprilie, în care solicită înlocuirea papei Francisc de la Vatican. O petiţie privind schimbarea papei a fost postată pe site-ul Change.org şi a fost semnată, până sâmbătă, de aproape 3.400 de persoane.

Principalele obiective ale scrisorii sunt "în primul rând de a-l acuza pe papa Francisc de delictul canonic al ereziei şi, în al doilea rând, se le solicite episcopilor să ia măsurile necesare pentru a îndrepta grava situaţie a unui papă eretic".

"Cuvintele şi faptele papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învăţăturilor catolice cu privire la căsătorie şi la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har şi iertarea păcatelor", conform scrisorii.

De la alegerea sa în 2013, papa a provocat nemulţumirea catolicilor ultraconservatori prin stilul său neortodox, încălcarea protocolului şi deschiderea pastorală arătată către homosexuali, persoane divorţate, atei şi alte categorii excluse de tradiţiile catolice.

Francisc a trezit oprobiul catolicilor conservatori în special prin sugestia pe care a lansat-o, în 2016, în Exortaţia Apostolică Amoris Laetitia, că persoanele divorţate ar putea, în circumstanţe speciale, să primească Comuniunea.

În scrisoarea deschisă papa mai este acuzat că îi protejează pe homosexuali şi pe prădătorii sexuali din cadrul clerului şi este denunţată deschiderea suveranului pontif către China comunistă, protestanţi, musulmani şi apropierea sa de Emma Bonino, un politician italian care susţine avortul şi eutanasia.

Papa Francisc s-a mai confruntat cu astfel de atacuri din partea ultraconservatorilor şi a preferat să le ignore.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai asta ori asta cu nume de ceas elvetian femeile precum masinile pe masura ce strangi bani alta mai noua,cele vechi la casare la REMAT!
0
0
Adica cum breh, biserica te condamna ca divortezi de matahala care vine beata si te incinge ca i se pare ca nu ai facut mancarea buna? Biserica ar trebui sa-l puna la punct si pe Codrin Stefanescu ca umbla cu capul gol peste tot. Si pe Dragnea, ca de, a lasat Bombonica pentru Ciresica mai tanara cu vreo 30 de ani... samd. Halal, dar fiecare pasare pe limba ei piere!
2
1
Nu sunt de acord cu homosexuali, dar unii preoti practica cu placere pedofilia.
2
0
Niste extremisti care traiesc in trecut.Foarte bine face papa ca nu le raspunde suntem in secolul XXI.
3
2
Religia instrument de a tine masele in frau si manipula!
3
2
sarsa idiotule,tu esti al lui spagoveanu.
4
2
PAPA E PENTRU CATOLICI,,PENTRU MINE NU E PAPA ,E UN IMPOSTOR.
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102