REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se cere mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale

Se cere mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale

Replica API 7 august 2017 | 00:43 360

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a luat act de deschiderea unui nou dosar penal în ceea ce privește o serie de abuzuri în serviciu săvârșite de fostul președinte social-democrat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Potrivit procurorilor, aceste abuzuri s-ar fi soldat cu un prejudiciu de peste 21.900.000 de lei la bugetul județului, prin subvenționarea RAJDP, și un prejudiciu de peste 5 milioane de lei la bugetul de stat, prin nefacturarea lucrărilor efectuale de către RAJDP.

„Partidul Național Liberal nu va da niciodată indicații justiției și nu se va substitui niciodată instanțelor. Cu toate acestea, considerăm că, prin calitatea de suspect într-un dosar penal care presupune un prejudiciu considerabil adus bugetului județean, secretarul general al CJC, Mariana Belu, ar putea deveni incompatibilă cu funcția deținută. De aceea, actualul președinte PSD al CJC, Horia Țuțuianu, trebuie să dea dovadă de responsabilitate față de instituția pe care o conduce și față de constănțeni și să acționeze”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Deputatul liberal remarcă faptul că „toate inaugurările lucrărilor la drumurile din județ sunt incerte și privite cu lipsă de încredere. Sistemul de scurgere a resurselor bugetare, pus la punct de PSD-ul lui Nicușor Constantinescu, se pare că nu este doborât. RAJDP este încă în moarte clinică, cu datorii imense și în procedură de insolvență. Cu toate acestea, regia este principalul prestator de servicii pe infrastructură pentru CJC”.

„Cât timp președintele CJC, Horia Țuțuianu, continuă să finanțeze RAJDP menținerea în funcție a secretarului general Mariana Belu are accente puternice de incompatibilitate. Atât fostul director al societății, cât și secretarul CJC (încă în funcție) sunt considerați suspecți într-un dosar de devalizare continuă a RAJDP. În concluzie, somăm conducerea CJC să respecte imaginea instituției și să dispună mutarea temporară din funcție a secretarului general al CJC”, a adăugat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotii vorbesc ? Sau Gheorghe cel cu creierul ca bobul de fasole ?
0
0
Comunisti au ajuns in toate partidele. Se vede ca ai prins perioada aia si gandesti ca unul
1
1
PNL nu este la putere,partidul comunist PSD este la putere.Acest partid comunist PSD nu este altceva decat partidul comunist PCR CARUIA I S-A SCHIMBAT DENUMIREA in partidul comunist PSD.Prima data in 1989 partidul comunist PSD, sa transformat in FSN,APOI pdsr .Pana cand PSD nu va fi inlaturat de la putere nu vom putea vorbi de democratie de stoparea hotiei de onoare.
1
1
Doar hateri PSD-isti pe-aici? Buna asa....
0
0
Rusine PNL! Hotii!
5
0
Numai gura e de PNL! Hoti!
5
0
PNL-ul nu face nimic, dar comenteaza!
6
0
PNL-istii vorbesc ca sa nu taca !
5
0
RAJDP isi face treaba. PNL-doar vorba e de ei. Nu fac nimic
5
0
Acest partid pnl mai exista? Parca nu s-au prezentat oamenii la alegerile lor interne. Si nu au avut cvorum cu tot cu soferii de pe delivery.
5
0
E distrus SI imputit.Voi din cjc si nulitatile din Primarie v ATI marit nesimtit salariile si nu faceti nimic Ptr constanteni.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218