REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se construieşte din nou pe spaţiile verzi? Investiorii trebuie să treacă de comisia de urbanism

Se construieşte din nou pe spaţiile verzi? Investiorii trebuie să treacă de comisia de urbanism

Replica API 16 ianuarie 2017 | 23:26 573

La mâna Comisiei de urbanism

La mâna Comisiei de urbanism

Sursa foto: publika.md

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se va întruni pe data de 23 ianuarie 2017 şi va dezbate nouă propuneri de modificare de Planuri Urbanistice Zonale sau certificate de urbanism depuse de persoane fizice sau juridice care doresc să construiască. Printre aceste peroane sunt şi investitorii care doresc să ridice imobile pe spaţiul verde, însă încă de anul trecut, Consiliul Local Constanţa nu a mai avizat nici o investiţie pe spaţii verzi.

Constănţenii vor să ridice mai multe clădir, iar câteva sunt pe spaţiul verde. Este vorba despre clădiri cu multe etaje, pe care proprietarii de terenuri doresc să le ridice în cartierul Faleză Nord. Acesta este şi cazul lui Nicuşor Ene şi Mihale Costea, care deţin 472,85 mp de teren pe strada Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord. Aceştia doresc reconfigurarea, parcelarea şi actualizarea funcţională a unui perimetru vast, delimitat de străzile Turda, Prelungirea Bucovinei şi viitoarea – dacă se va mai construi vreodată – Şosea de Coastă. Investitorii au obţinut deja certificat de urbanism, care a fost eliberat pe 1 iunie 2016. Cei doi doresc să ridice un bloc cu parter şi 10 etaje, cu funcţiunea de locuinţe colective, într-o zonă unde în prezent regimul maxim de înălţime este reprezentat de două categorii de clădiri, unele cu 3 etaje, altele cu 6. Un alt proiect care va fi dezbătut de Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului este cel al unui alt investitor persoană fizică. Mai exact, Mihai Valentin Florin deţine 500 mp de teren tot în Faleză Nord, în zona blocului PA4. Bărbatul doreşte să ridice un bloc cu subsol, parter, 7 etaje plus opt parţial. La subsol şi parter vor fi amenajate parcări, la etaje, apartamente cu una, două sau trei camere, iar la etajul se doreşre deschiderea unui restaurant sau club cu vedere la mare. Problema este că PUZ-ul aprobat al zonei prevede un maxim de înălţime de P+7 etaje, iar destinaţia actuală a terenului este de spaţii verzi cu acces nelimitat, grădini publice şi orăşeneşti. Menţionăm că membrii Comisiei de urbanism nu au mai avizat în ultima perioadă proiecte imobiliare pe spaţiile verzi. Dacă investitorii vor obţine sau nu girul, vom vedea pe data de 23 ianuarie a.c.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau este sluga lui Stroe, securistul nenorocit de la RAJA siseful PSD. O lepra care ranjeste ca voul, un mason imputit si minciunos caruia Fagadau si Babu ii pupa poalele in secta lor de descreierati.
1
0
si la cernavoda e la fel se vubde terenul din spatiy verde in draci stie barbulescu care terenuri de pe langa blocuri la portionat tot. Urbanismul unde eeeeeeee
2
0
Ce derbedei!!! Un oras distrus de niste bestii fara creier! Orasul asta al cui este? De ce il distrugeti ticalosilor? Ce v-au facut copiii? De ce va bateti joc de noi netrebnicilor? Fagadau!!!!. .. Nu-ti e mila de copiii tai? De ce ii condamni sa traiasca intr-un ghetou? Fagadau, du-te in cimitir si mediteaza in fata unui mormant... nu iei nimic cu tine...
5
1
Terenurile acolo le-au fost retrocedare de Mazare. Le aveau la iesirea din C-ta, au cumparat baieti destepti drepturile litigioase si s-au retrocedat in Faleza Nord. Asta a fost reteta!
6
0
TOATA LUMEA IN STRADA! AU SUFOCAT ORASUL! AJUNGE!!!!!
10
1
Cum au luat ei terenurile acolo este prima intrebare , probabil cu ajutorul cuiva si nimeni nu se sesizeaza .
8
0
Dar de alexe stelian care mansardeaza fara autorizatie si da tepe la lume de ce nu scrieti
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218