REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se construieşte un nou spital în judeţ: mai mulţi medici investesc la Ovidiu

Se construieşte un nou spital în judeţ: mai mulţi medici investesc la Ovidiu

Replica API 25 noiembrie 2013 | 00:00 331

Migraţia din Sănătatea constănţeană

Migraţia din Sănătatea constănţeană

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa riscă să rămână şi mai "chel", întrucât cei mai bine cotaţi medici constănţeni îşi "fac bagajele" pentru transferul la spitalul aflat în construcţie în localitatea Ovidiu. Mai mult, o parte dintre ei sunt şi investitorii viitoarei unităţi de tratament. Spitalul de medicină generală din Ovidiu este o investiţie privată, care "prinde rădăcini" pe DN2A, lângă sediul Bavaria Motors. Lucrările demarate în primăvara acestui an decurg într-un ritm alert, structura de rezistenţă şi pereţii exteriori ai clădirii fiind deja finalizate şi, potrivit estimărilor, noul spital privat ar putea fi dat în folosinţă pe parcursul anului viitor. Clădirea este prevăzută cu blocuri operatorii şi rezerve de spitalizare (S+P+3E), dar şi cu tratamente balneo-terapie (S+P).

Pentru că vorbim de o investiţie privată, autorităţile locale sunt reticente în declaraţii, însă, primarul localităţii Ovidiu, George Scupra, anunţă o şedinţă de informare, care va fi organizată în cel mult o lună: "Este o iniţiativă privată, dar va fi o recepţie a lucrării, cel mai probabil într-o lună. Investitorii sunt un grup de medici de pe plan local, din Constanţa, printre care doctorul Ciufu şi alţii. Sunt vreo zece medici implicaţi, din ceea ce ştiu", a declarat, pentru "Replica", George Scupra.

Potrivit primarului Scupra, unul dintre investitorii "afacerii" este dr. Nicolae Ciufu, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, recunoscut şi apreciat de colegii din domeniu. Soţia sa este dr. Carmen Aida Ciufu, cunoscută pe plan local ca un bun radiolog, cu competenţă în ecografie, computer tomograf şi rezonanţă magnetică. Aceasta deţine un cabinet medical privat pe strada Flămânda. "A înfiinţat un cabinet medical individual de ecografie generală", spun apropiaţii medicului. Migraţia medicilor din Constanţa la spitalul din Ovidiu este un fenomen aşteptat: "Acolo, vor lucra cei mai buni medici din judeţul Constanţa. Toţi vor să scape de condiţiile din Spitalul Judeţean, aceasta este motivaţia lor şi nu neapărat banii, mai ales că se vor închide anumite secţii spitaliceşti în judeţ. La Ovidiu, vor funcţiona aceste secţii şi, fiind investiţie privată, aceşti medici îşi vor face datoria aşa cum ştiu ei mai bine", potrivit surselor noastre. Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate din Constanţa, Dragoş Poteleanu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută joi, 21 noiembrie a.c., faptul că bugetul pentru 2014 este de 22,5 miliarde lei. "Va exista o suplimentare pentru spitalele din Constanţa. Vorbim de o creştere de la 7,6 miliarde la 8,2 miliarde lei. Asta pe premiza în care la nivelul judeţului Constanţa se anunţă pentru anul viitor noi unităţii spitaliceşti care vor dori să intre în contract cu noi. Cel mai important spital privat ar fi cel de la Ovidiu", a spus Poteleanu. Spitalul urmează să fie autorizat sanitar. "Până în prezent nu am primit documentaţia pentru autorizarea unităţii de la Ovidiu. Faptul că se înfiinţează un spital privat este un lucru bun. Va exista o diversificare a paletei de servicii medicale în judeţul nostru", a declarat dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

Marius Florian VASILE, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614