REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se dă milităria jos din pod! AMENZI DRASTICE pentru cei care hrănesc maidanezi, vandalizează sau aruncă gunoiul la întâmplare!

Se dă milităria jos din pod! AMENZI DRASTICE pentru cei care hrănesc maidanezi, vandalizează sau aruncă gunoiul la întâmplare!

Replica API 11 martie 2019 | 15:31 410

Mesaj de la primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi

Mesaj de la primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi

Primăria comunei Valu lui Traian face un apel către cetățeni, în sensul respectării a trei norme de conviețuire în comunitate. Edilul localității, Florin Mitroi, face referire în mesajul transmis către vălureni la cei 99% dintre cetățeni, “oameni civilizați și de bine”, care suferă din cauza altor “câteva zeci care dau dovadă de lipsă de educație”.

“În toate cele 4 mandate ale mele am evitat să aplic amenzi și am preferat doar să informez cetățenii că avem cu toții și obligații. Din păcate, am constatat că persoanele needucate, chiar dacă puține, nu pot fi aduse pe linia dreaptă decât prin constrângere. (…) Din 2004, de când sunt primar, trei rugăminți am avut către vălureni: să nu distrugă parcurile (…), să nu arunce gunoaiele pe unde nu trebuie; ne transformăm încet încet în groapă de gunoi (...) și să nu arunce câinii pe străzi; (...) dacă un câine este iubit, trebuie să stea în curte”, transmite Mitroi.

La punctul trei, edilul face referire la disputa dintre cei care se tem pentru siguranța copiilor versus iubitorii de animale, care nu înțeleg să nu mai încurajeze înmulțirea câinilor, iar dacă într-adevăr îi iubesc, să îi ia în curte și să îi crească.

Revenind la gunoiul aruncat la întâmplate, Mitroi mai declară: “Zeci de tone de gunoaie sunt adunate lunar de prin canalele colectoare, de la pădure, zona penitenciar sau din liziere. Asemenea atitudine rar mi-a fost dat să văd. De altfel, ne plângem de taxele de salubritate și căutăm nod în papură cât se poate, chiar dacă nu cunoaștem legislația și nici nu vrem să o cunoaștem. Eu mă cert cu firma de salubritate, care – atenție! – are legea de partea ei, să ia tot gunoiul scos de oameni la poartă, să nu vadă că nu colectăm selectiv și să care tot ce găsim noi de cuviință să scoatem la poartă. Și de partea cealaltă ce primesc? Gunoaie aruncate care pe unde poate în drumul lui, de 10-20 de inși care merită puși să locuiască la groapa de gunoi”, spune edilul.

În concluzie, primarul comunei Valu lui Traian mai arată că: “Pesroanele depistate că lasă pe stradă câini accidental sau intenționat, sau că îi hrănesc, vor fi amendate cu minim 3.000 de lei; persoanele care aruncă gunoi în locuri nepermise sau nu respectă calendarul de scos deșeu la poartă vor fi amendate cu 2.500 de lei; persoanele care vor vandaliza domeniul public vor fi sancționate cu amendă de până la 2.500 de lei”.

În plus, tot ca măsură în sensul respectării celor 3 reguli, administrația locală anunță că „cei care se vor prezenta la Poliția Locală cu fotografii din care să poată fi identificate persoanele ce desfășoară activitățile de mai sus vor primi recompensă în bani – 100 de lei pentru fiecare caz rezolvat”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ia aminte si primaria Agigea Lazu...
0
1
ceva vreme in urma acest ziar publica cum o tanti s-a apucat sa inchirieze un apartament in Constanta pentru pisici si astepta donatiile voastre ca sa poata plati chiria si alte costuri plus hrana, va mai aduceti aminte?ce metoda inedita de a sta pe gratis pe langa pisici.Pt oamani nu se gasesc solutii, oamenii sa stea si-n strada si fara mancare, dar pt pisici si caini sa se faca adaposturi.Ati auzit de vreun adapost pentru oamenii strazii?eu nu am auzit, dar pt caini sunt peste tot, in toate judetele
3
2
Poate se aplica o amenda si rromilor care arunca gunoaiele in derea si care ne inebunesc cu muzica de cum se incalzeste afara.Muzica pusa la maxim cu boxele scoase afara de dimineata si pana noaptea pana la ziua. De ani de zile sesizam politia, acestia vin si dupa ce pleaca muzica continua. Noi ne trezim la ora 5 dim. sa mergem la munca si avem nevoie sa ne odihnim. Insistam sa se ia masuri drastice. Si noi platim impozite ca toti locuitorii si avem si drepturi. De asemeni, gunoierii arunca pubelele pe unde se nimereste.S-au mai facut sesizari, dar fara a se lua masuri.
4
1
Domnule primar luati bani de la adaposturi si faceti curat in oras adica fara maidanezi,rable,garaje ilegale sau containere.Omoriti caini din adaposturi ca nu are nimeni nevoie de cotarle nu o sa va injure decat cei interesati sa taie frunza la caini pe bani tuturor Constantenilor.
3
3
Dar amenda pentru hranirea copiilor strazii sau a batranilor cat este?!
5
2
Aleluia!in sfarsit!asta inseamna ca amendati toate ciorile din HC o data ce le prindeti?ca amendati toti manelistii de lasa prapad in urma lor,dupa gratar?pune camere ca in tarile civilizate,ca e clar ca politia si jandarmii de patruleaza,inchid ochii la tot ce vad,probabil primesc cota parte
4
0
Saptamana trwcuta au venit unii de la ecarisaj pe strazile Linistii si Fundatura Linistii si au plecat aproape cum au venit.Explicatia lor a fost ca nu au reusit sa prinda cainii deoarece acestia au fugit!!!Sunt niste caini ramasi de la unul care era mare iubitor de animale,dar s-a mutat in Constanta si ,,a uitat" sa-i ia cu el!
8
2
E inuman sa nu hranesti cainii dar in schimb sa arunci macarea la gunoi. Nu suntem salbatici.
7
4
Foarte bine ,,,jupuiti si la fabrica de pantofi,,,Zooofili amendati cu 10 000 de lei.
10
6
Acum, pisica sau cainele trebuie sa stea pe canapea, sa i se aduca mancare gatita, sa poarte hainute, sapca, ochelari si sa se uite la tv...Daca nu faci asta, nu iubesti animalele!
6
6
acest primar fara sa scoala ar trebui sa stie ca decizia e abuziva, ca va fi dat in judecata si se va obtine anularea deciziei, asa cum s-a facut peste tot
6
12
fagadaule, poate auzi si tu
15
4
vrem si in satul Constanta aceeasi amenda de 3000 lei pentru cei care hranesc maidanezii sau pisicile la scara blocului. Iubitorii de animale sa-i adopte si sa raspunde pentru acele animale.
26
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614