REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se DEMOLEAZĂ? Autorizația care a stat la baza construirii magazinului Lidl de pe strada Soveja, ANULATĂ DEFINITIV!

Se DEMOLEAZĂ? Autorizația care a stat la baza construirii magazinului Lidl de pe strada Soveja, ANULATĂ DEFINITIV!

Replica API 7 decembrie 2019 | 00:42 1458

În urmă cu foarte mulți ani, pe strada Soveja, zona Delfinariu, funcționau o livadă și o fabrică de produse ceramice. În comunism, proprietățile au fost confiscate, ulterior fiind amenajată baza RATC. Mai târziu, suprafața de teren a fost retrocedată, iar proprietarii au vândut, în 2007, cele 10 hectare de teren firmei Bogaris Residential Rom Cuatro SRL. Ulterior, a fost construit magazinul Lidl care astăzi, este la un pas de a fi demolat. Curtea de Apel Constanța a anulat miercuri, 4 decembrie, autorizația de construire a magazinului, al solicitarea Prefecturii Constanța, deși Primăria Constanța a invocat excepția tardivității formulării apelului. În cazul acesta, reprezentanții magazinului au două modalități: să intre în legalitate ori să demoleze construcția.

Curtea de Apel Constanța a anulat miercuri, 4 decembrie, autorizația de construire a magazinului Lidl de pe strada Soveja, la solicitarea Prefecturii Constanța, deși Primăria Constanța a invocat excepția tardivității formulării apelului. În cazul acesta, reprezentanții magazinului au două modalități: să intre în legalitate ori să demoleze construcția.

Bogaris Residential Rom Cuatro SRL deține spațiul de 94.997,56 mp din anul 2007, pe atunci funcționând sub denumirea de SC Habbitania. Încă de când a intrat în posesia terenului, a început demersurile pentru realizarea mai multor investiții. Mai întâi, a obținut PUZ-ul specific zonei, document aprobat în anul 2009, de Consiliul Local, prin hotărârea 116. Proiectul, care se anunță a fi unul dintre cele mai mari din Constanța, constă în construirea unui complex imobile cu regim mare de înălțime (31 etaje)-locuințe colective, comerț, birouri și hotel, în două cuvinte...Marina Park. Între timp, mai exact pe la data de 1 iulie 2016, în baza aceluiași PUZ, SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a obţinut autorizaţia de construire a unui imobil cu regim de înălţime: parter înalt cu funcţiunea de magazin retail, pentru retailerul Lidl România, în vederea construirii magazinului mai sus menționat. Ceea ce s-a și întâmplat, construcția fiind finalizată și dată în folosință anul acesta. Investiția a ridicat câteva semne de întrebare pentru constănțenii care se luptă pentru apărarea spațiilor verzi. Motiv pentru care autorizația de construire a fost atacată în instanță de Prectura Constanța. Curtea de Apel s-a pronunțat definitv pe 4 decembrie a.c.

”Respinge ca nefondate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii recursului incident precum şi excepţia nulităţii recursului declarat de intervenienţii accesorii împotriva încheierii din 16.03.2018. Respinge recursul declarat de intervenienţii accesorii împotriva încheierii din 16.03.2018 ca neavenit. Respinge recursul incident declarat de intervenientul principal LIDL România SCS, ca nefondat. Admite recursul declarat de Instituţia Prefectului Jud. Constanţa şi recursul declarat de intervenienţii accesorii împotriva sentinţei civile nr. 62/12.01.2019. Casează în parte sentinţa recurată şi, rejudecând, admite în parte acţiunea şi cererea de intervenţie accesorie. Dispune anularea autorizaţiei de construire nr.1202/02.07.2016 emisă de Primarul Mun. Constanţa. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de LIDL România SCS. Menţine dispoziţiile din sentinţa recurată cu privire la respingerea celorlalte cereri şi pretenţii. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Contanța

”În mod normal, dacă autorizația a fost anulată, ar trebui să se demoleze. Însă nu știu ce soluții vor găsi cei de la Lidll. Nu știu motivele pentru care a fost anulată, noi am invocat faptul că nu s-a respectat suprafața de spații verzi”, a declarat, pentru Replica, subprefectul Ionuț Done.

De precizat faptul că, pe fond, adică la Tribunalul Constanța, acțiunea Prefecturii a fost respinsă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa dea autorizatii ilegale.De ce o face?Pentru ca pot.
2
2
Multi mucanei frustrati venetici,votanti Radu Mazare cu 2 maini.
1
13
Toti makidonii si makidoancele lor sunt imputiti. Orice fac miros a cacat cu oaie. Blocurie makidonesti se vor darama la cel mai mic cutremur. Sunt prost construite. Babu peimarul incaseaza comisionul din fiecare vanzate. Muie la makidoni.
15
2
Muye la secaturi haters atarnatori. Ai draq de neam de koorve
3
8
Eu zic sa demolam lidl, city park, maritimo, blocurile, soselele, sa daramam tot. Ne intoarcem in jungla!
17
8
Juristii care au semnat acea autorizatie unde sunt? Sa plateasca
23
4
Deci daca este ilegala se poate numai la Tuzla nu se poate felicitari celor ce au dat hotararea judecatoreasca
3
1
Oare de ce nu mai functioneaza livada?
6
2
Ba voi aveti probleme grave astia de comentati intruna de "blocuri cipanesti"
8
24
Demolati inclusiv CITY PARK!!! Au distrus frumusete de parc si o gramada de copaci taiati doar sa se umple jegosii de bani!!! Toti branzarii au devenit peste noapte dezvoltatori!!! Multa M....e !!!!
62
7
asa ,demolati LIDL ca e pe "spatiu verde " si construiti blocuri makidonesti de "lucs" .trei sferturi din blocurile cipanesti sunt pe spatiul verde si nu face nimeni nimic ba chiar le dau autorizatii sa mai faca vreo 2 etaje plus mansarda .si mi ducu si mintorcu
76
5
plateste primaria pen ca a dat autorizatia
42
2
Rip,lidl inel 2
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614