REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 13 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6881
12.4° Constanța Duminică, 13 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6881
 

Se deschide primul laborator de carne hibrid în România

Se deschide primul laborator de carne hibrid în România

Adela Cristina CARCEA 3 octombrie 2024 | 00:00 695

O idee inedită vine din partea Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara. Laboratorul de carne hibrid ce urmează să fie deschis în Timişoara este o premieră în ţara noastră. De asemenea, este o colaborare între Facultatea de Inginerie Alimentară şi The Family Butchers. Noul proiect se va numi “Laboratorul consumatorului”.

Se deschide primul laborator de carne hibrid in Romaniafotografie ilustrativă

Primul laborator de carne hibrid din România

Laboratorul Consumatorului este primul laborator de carne hibrid din România. Acolo se vor co-crea produse din carne hibrid, ce conţin mai multe elemente vegetale. Iniţiativa inedită face parte din proiectul ELIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024.

Ceea ce face acest proiect şi mai inovativ este ideea de a implica consumatorii în procesul de creare a cărnii hibrid. Acest lucru se va efectua prin feedback-uri din partea consumatorilor, dar şi cu ajutorul ideilor acestora.

Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor, spun specialiştii din cadrul proiectului.

Ce vor conține produsele din carne hibrid

Carnea hibrid este un produs cât se poate de sănătos. Nu este nimic artificil legat de ea, ci din contră. Produsele din carne hibrid vor conţine carne, dar şi ingrediente vegetale precum mazăre, năut, linte şi lupin. De altfel, acest produs va avea în conţinut o cantitate mai mică de carne, grăsimi şi colesterol, predominând astfel proteinele.

Carnea hibrid este benefică şi pentru persoanele care îşi doresc să piardă în greutate. Acest produs va avea în compoziţie fibre dietetice, şi compusi bioactivi, ce sunt esenţiali în orice dietă. Este de menţionat faptul că aceste componente nu se găsesc în carnea obişnuită.

Care este scopul acestui proiect

Cei de la ELIT Food RIS îşi doresc în primul rând o stimulare a dezvoltării economice alimentare, dar şi educarea consumatorului. Beneficiile consumului de carne hibrid sunt numeroase, iar pentru ca acest aspect să fie cunoscut şi de către consumator este nevoie de informare, dar mai ales de implicare în precesul de co-creare a cărnii.

De asemenea, Laboratorul Consumatorului este un loc creat pentru facilitarea colaborării dintre cercetători, antreprenori, dar şi consumatori, lucru care este foarte important, conform www.fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mda, va deveni si carnea asta ca si laptele fara lactoza, cafeaua fara cofeina, berea fara alcool... Dar, exista o piata si pentru astfel de produse. Fiecare sa decida ce vrea sa consume, dar sa fie corect informat de producatori.
3
1

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358