REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se deschide un nou complex medical în Techirghiol!

Se deschide un nou complex medical în Techirghiol!

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:00 496

Un nou complex medical va răsări la Constanța. Este vorba despre complexul medical Minova: centru de tratament dermatologie, nutriție și recuperare medicală. Terenul studiat și propus spre amenajare este situat în intravilanul orașului Techirghiol, județul Constanța, pe strada Eroilor, nr. 2, colț cu strada Republicii. Conform situației existente, pe parcela de teren în suprafață de 2032,50 mp se află o construcție, cu regim de înălțime S+P+2E+Pod, suprafața construită la sol de 523 mp și alte două anexe, o magazie cu suprafața construită de 115 mp și un garaj de 41 mp.

În construcția cu suprafață de 523mp, cunoscută sub numele de Vila Minerva, a funcționat, în trecut, un restaurant, la nivelul parterului, iar la nivelul etajelor au existat unități de cazare. Se propune extinderea, modernizarea, recompartimentarea clădirii existente și schimbarea de destinație în complex medical: centru de tratament dermatologie, nutriție și recuperare medicală. În acest scop, clădirea existentă va fi conformată în așa fel încât să poată să cuprindă o parte din funcțiuni, fiind propuse, de asemenea, extinderi pe părțile de Est (regim de înălțime P+2E+M), Vest (zona de restaurant, la nivelul parterului) și Nord (zona de tratament, la nivelul parterului).

Extinderea de pe partea de Est se va face pe structură metalică și cu închiderea cu zidărie de cărămidă, iar celelalte două extinderi, realizate doar la nivelul parterului, vor fi tot pe structură metalică, dar închiderea este cu pereți cortină. Compartimentările interioare nou propuse se vor realiza cu pereți de gips carton –pe structură metalică, fonoizolanți. Holurile, coridoarele și camerele de cazare vor fi delimitate cu pereți dublu placați, pe structură metalică dublă, grosime 20.5 cm. La nivelul parterului, ținând cont de compartimentarea existentă și de structura de zidărie portantă, spațiile de cabinete necesare pentru serviciile medicale și de alimentație publică (restaurant) oferite vor fi poziționate astfel încât să existe două fluxuri diferite și care nu se intersectează.

Iată ce dotări va avea

Clădirea nou propusă, în ansamblul ei, rezultată din extinderea construcției existente, va fi conformată astfel încât parterul să fie exclusiv pentru servicii medicale și zona de restaurant, iar la nivelurile superioare să existe zona de cazare. Așadar, cele trei etaje superioare conțin 41 (patruzeci și unu) de unități de cazare, distribuite astfel: 13 camere la etajul 1 și câte 14 camere la etajul 2 și mansardă. La etajul 1sunt propuse 2 camere conformate și dimensionate pentru persoanele cu dizabilități, spațiile de circulație (holuri) din întregul complex și liftul sunt dimensionate pentru a le servi acestora.

La fiecare nivel de cazare vor exista câte o cameră de gardă, un oficiu de curățenie și un depozit de rufe. În clădirea existentă compartimentarea va ține cont de pereții de zidărie existenți, astfel încât modificările să nu afecteze structura de rezistență. Se va renunța la pereții subțiri din zidărie, neportanți, folosiți pentru a delimita zonele de grup sanitar din clădirea existentă. O parte a golurile actuale de uși care nu sunt necesare sunt propuse spre zidire. Golurile de ferestre se păstrează, dar se va înlocui tâmplăria.

Terasa de la etajul 1 va fi amenajată pentru a putea fi folosită în timpul sezonului cald. Având în vedere că cele două camere de etajul 1 (camera 7 și camera 8) au vedere înspre această terasă se propune delimitarea unui spațiu privat cu ajutorul unui gard viu. Se propune refacerea completă a acoperișului astfel încât să cuprindă și extinderea realizată pe partea de est, conformația acestuia schimbându-se de la forma L la forma de U. Având în vedere că se va reface structura acoperișului, se propune, totodată înălțarea ultimului etaj pentru a se putea transforma din pod în mansardă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218