REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Se dorește modificarea reglementărilor urbanistice pentru un teren din Faleză Nord

Se dorește modificarea reglementărilor urbanistice pentru un teren din Faleză Nord

Replica API 12 iulie 2019 | 02:11 496

La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a fost depus un proiect ce constă în elaborarea avizului de mediu necesar în vederea actualizării Planului Urbanistic Zonal care constă în modificarea reglementărilor aprobate pentru zona delimitată de strada Pelungirea Ion Rațiu, plajă și alei carosabile din fața blocurilor PA6A, PA4, PA3 și PA2.

Beneficiarul investiție, Mihai Valentin Florin intenționează să rezolve problemele funcționale și de circulație din zonă, iar PUZ-ul are următoarele obiective:

-reconsiderarea structurii funcționale și realizarea unui cadru urbanistic adaptat cerințelor locuitorilor din zonă și prevederilor P.U.G., exprimând conținutul zonei nou create;

-reglementarea construcțiilor și amenajărilor necesare funcțiunilor;

-armonizarea noilor construcții cu diferite funcțiuni din punct de vedere arhitectural;

-organizarea circulației carosabile la nivelul creșterii traficului în zonă și asigurarea unor legături corespunzătoare cu subzonele funcționale ale teritoriului studiat, inclusiv cu celelalte zone ale orașului; propunerea, pe cât posibil a unor spații verzi amenajate;

-completarea și refacerea infrastructurii tehnico-edilitare.

Amplasamentul se află în cartierul Faleză Nord al municipiului Constanța, aproape de țărmul Mării Negre, la capătul străzii Ion Rațiu.

Suprafața totală a terenului este de 26920 mp, fiind deja alcătuită din blocuri cu regim de înălțime P+4 E și P+8E. Ansamblul rezidențial cuprinde și construcții de tip garaje. De asemenea, pe terenul studiat există și o zonă de locuințe individuale izolate sau cuplate și amenajări aferente: căi de acces carosabile și pietonale private, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, împrejmuiri. Zona de plajă este de 1612 mp, reprezentând 6% din suprafața studiată.

Pe terenul studiat se află 7 construcții rezidențiale și un grup de garaje. Dintre cele rezidențiale, 4 sunt blocuri de locuințe colective, cu 5 sau 8 niveluri, fără spații comerciale la parter, construite în anii `80. Structura lor de rezistență este constituită din cadre și planșee de beton armat. Sunt în stare fizică bună, doar aspectul fiind afectat de placările locale cu polistiren și aplicarea de finisaj în mod neunitar, în schimb garajele sunt într-o stare deplorabilă.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa dispara parcarile si sa apara blocuri . BINE CA NU MAI SUNT LOCURI DE JOACA PT COPII, erau periculoase
1
0
garajele de la gara ???? H-8 H-9 ??? De ce stau in picioare pentru amantele de la primarie ?? Fostii militieni au muraturi ?? Ateliere ??? Gratarele ..ca masinile tot afara parcheaza
3
0
Esti un lingau!
2
0
Pe Mihai Valentin Florin l-a apucat grija fata de locuitorii zonei si doreste sa faca armonizarea hardugheniilor ce le va construi cu cele existente! De unde plm a furat terenul? Tot retrocedari a la Mazare ! Daca-l lasam sa construiasca pe nenorocit, suntem chiar prosti !
5
0
de ce nu demolati garajele de la Trocadero , in spatele blocurilor LE 33 , LE 34 , si LE 37 ? nu e normal , legea e doar pt prosti ?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369