REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se duc negocieri ‘în forţă’ cu partea chineză pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Se duc negocieri ‘în forţă’ cu partea chineză pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Replica API 9 februarie 2018 | 00:00 240

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, Iulian Robert Tudorache, s-a aflat în vizită de lucru la Constanța, iar cu acest prilej, în cursul zilei de joi, 8 februarie, a susținut o conferință de presă la sediul ALDE, partid din care face parte. El a discutat, printre altele, și despre situația Reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară din Cernavodă, făcând precizarea că lucrările trebuie să fie demarate până în anul 2020, iar în prezent se lucrează la finalizarea negocierilor cu partea chineză.

„Este o speranță. Noi acum suntem cu prelungirea memorandumului de înțelegere pentru încă 6 luni. Deja am rezolvat undeva în proporție de 80% elementele pe acordul investitorilor, unde mai aveam anumite neînțelegeri și anumite inadvertențe. Acum partea chineză a plecat în China pentru că este anul nou chinezesc și ne revedem la 1 martie. suntem în plin proces de negociere.

Mâine, vineri, am întâlnire la minister cu conducerea companiei din China. Este un proiect important pentru România. Este și face parte din programul de guvernare. Personal, voi depune toate eforturile pentru ca acest proiect să se realizeze. Cred că în următoarele 6 luni, după ce avem în intenție să promovăm un memorandum de înțelegere prin care să avem posibilitatea de negociere pe aspectele peste care noi nu am început să trecem peste.

În urma acestor negocieri îmi doresc să finalizez acordul investitorilor ca să trecem la următoarea fază. Dacă am reușit acest lucru, deja proiectul s-a pus pe făgaș. Următoarea fază înseamnă realizarea campaniei de proiect și mai sunt pași de urmat. Încă nu avem contractele pentru diferență. Dar odată ce ai acordul, lucrurile... Vom face tot posibilul la nivel de minister ca în următoarele 6 luni să încheiem faza de negocieri.

Este practic obligatoriu, nu cred că mai suportă amânare. Acest proiect a fost stopat în decursul anului 2016, renegocierile s-au reluat în forță de la jumătatea anului 2017, dar dacă mă întrebați când vor începe lucrările...nu vă pot spune când ar fi. Până în 2020 este obligatoriu să începem pentru că avem anumite direcții din partea Comisiei Europene pe acest program”, a punctat Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Electronica japonia
0
0
Iar mintiti?Ati distrus tara !La moarte cu voi !
4
1
O sa le faca din carton cu putin ciment de fatzada.
3
1
vezi ca toata electronica din tara e facuta in china
0
1
EU nu le permite la chinezoi sa faca pe teritoriu UE o facatura chinezeasca. Asa ca e apa de ploaie toate negocierile
5
0
china contrafacute piese
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367