REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Se fac jocurile pentru Universitatea Ovidius: Gîrţu, tras pe linie moartă de verişoara Catrinoiu?

Se fac jocurile pentru Universitatea Ovidius: Gîrţu, tras pe linie moartă de verişoara Catrinoiu?

Replica API 13 noiembrie 2013 | 00:00 140

Alegeri generale, pentru desemnarea rectorului

Alegeri generale, pentru desemnarea rectorului

Odată cu stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului Universităţii Ovidius (prin alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal), au început să circule tot soiul de informaţii. Că dr. Doina Catrinoiu va candida pentru funcţia de rector nu este zvon, întrucât chiar ea a anunţat că va face acest pas. În schimb, prof. Mihai Gîrţu nu pare interesat de candidatură, "gurile rele" susţinând că el nu poate face acest lucru întrucât Doina Catrinoiu îi este verişoară prin alianţă. În baza acestei relaţii de rudenie, mai spun anumite surse, Gîrţu îşi negociază un post de prorector.

"Doamna Catrinoiu este verişoară de gradul III, sau ceva de genul acesta, cu profesorul Gîrţu", au precizat, pentru "Replica", reprezentanţi ai Facultăţii de Medicină, care au fost chestionaţi în acest sens. "Se pare că nu va candida, nu ştim încă situaţia, se discută, s-au închegat echipe, se negociază", au mai spus profesorii. Pe de altă parte, nu putem să nu ne amintim că Partidul Mişcarea Populară anunţa, prin gura preşedintelui de la Constanţa, Claudiu Palaz, că îl susţine pe Mihai Gîrţu (preşedinte, de altfel, al Fundaţiei Mişcarea Populară la Constanţa) la postul de rector al Universităţii Ovidius. Contactat de "Replica", pentru a comenta informaţiile cum că Mihai Gîrţu nu va candida, Claudiu Palaz a fost prins pe picior greşit. După câteva momente de ezitare, Palaz a spus: "Nu cred aşa ceva, nu ştiu... Dacă e adevărat, ar fi o mare dezamăgire. Partidul a anunţat deja că îl susţine, la fel şi domnul Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei... Nu ştiu, nu ştiu ce să zic". Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Mihai Gîrţu, însă acesta nu a fost de găsit. Reamintim că, încă de acum câteva zile, înainte de a se stabili modalitatea exactă de desemnare a rectorului, Doina Catrinoiu admitea, oficial, că îşi va depune candidatura. Un alt candidat ar urma să fie dr. Octavian Unc, însă despre acesta s-a comentat, în cursul zilei de ieri: "Nu vrea neapărat să îi facă opoziţie Doinei Catrinoiu, ci să mai "rupă" din voturile celor care nu sunt de la Medicină, şi care ar putea merge către un al treilea competitor". Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369