REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se împodobesc şi alte străzi din municipiu: pe Brătianu se muncea de zor, urmează Piaţa Ovidiu!

Se împodobesc şi alte străzi din municipiu: pe Brătianu se muncea de zor, urmează Piaţa Ovidiu!

Replica API 7 decembrie 2016 | 11:34 173

Investiţii de 3,7 milioane

Investiţii de 3,7 milioane

Nu vă îngrijoraţi, constănţeni! Vor fi luminiţe şi în Piaţa Ovidiu şi în Km 5, iar pe I.C. Brătianu deja au fost montate. Reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că nu au putut face totul odată întrucât a fost nevoie de corelări între instalaţiile existente şi cele noi. Cert este că încă se lucrează. Suma alocată pentru iluminatul de sărbători, Orăşelul Copiilor şi Revelion ce va fi organizat în Piaţa Ovidiu a fost de 3,7 milioane de lei.

După mai mulți ani în care constănțenii doar priveau cu jind la alte orașe precum Sibiu sau Brașov și apoi își întorceau privirile spre bezna de la malul mării, iată că "luminița" de la capătul tunelului s-a arătat. Sfioasă, plăpândă, dar a dat un imbold și astfel a luat naștere Tărâmul Magic al Crăciunului, care și-a deschis porțile în Parcul Tăbăcărie, pe 30 noiembrie la ora 18.00. Apoi au început să strălucească și bulevardele principale ale urbei, unele în plus față de cele prezente în "era" ce a apus în aprilie anul trecut, atunci când oamenii erau obișnuiți numai cu un Tomis ceva mai luminat, hai și cu un Lăpușneanu, dar doar câteodată, în funcție de chef, de spirit și stare.

Prin urmare, după mulți ani, constănțenii au văzut ceva mai multe culori pe străzile din orașul și așa destul de gri. Chiar dacă unii oameni au susținut că se așteptau la mai mult, cert este că un început a existat. După care au început reproșurile: nu sunt luminițe pe 1 Mai, Mangaliei, în Km 5, pe I.C. Brătianu și, mai ales, în Piața Ovidiu. Și, pe bună dreptate având în vedere că feeria există în România, în centrele vechi. Dar, de precizat este că Primăria încă nu și-a terminat treaba. Licitația în acest sens a fost structurată în 3 loturi: pentru împodobirea orașului, pentru Tărâmul Magic al Crăciunului și Piața Ovidiu.

Primul a fost terminat Parcul Tăbăcărie pentru că era organizată deschiderea, apoi a fost aranjat orașul, pe arterele principale, tocmai pentru a fi cât de cât gata la deschiderea Tărâmului Magic și apoi va urma Piața Ovidiu. Cum nu era nici orașul finalizat, în cursul zilei de marți, 6 decembrie, se lucra de zor pe I.C. Brătianu, se montau ghirlande luminoase. De asemenea, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat, pentru "Replica", faptul că se va respecta anunțul făcut în ședința de Consiliu Local, de la finele lunii noiembrie, atunci când Decebal Făgădău a declarat:

"Luna decembrie va fi o lună plină de lumini. Anul acesta, mai mult ca niciodată, orașul va fi iluminat. Și nu doar pe arterele principale, ci și în cartierele noi ale Constanței, dar și în zonele uitate precum Palazu Mare. Avem o creștere cu aproape 50% a obiectelor cu care iluminăm orașul și pe 1 Decembrie 80% din acest sistem de iluminat va funcționa.

Diferența va fi la data de 5 decembrie pusă în funcțiune întrucât pe anumite zone avem nevoie de corelări între instalațiile montate și instalațiile existente. Cartierele în plus în care se vor monta luminițe sunt Cartierul Compozitorilor, Baba Novac, cartierul Palazu Mare și nu doar pe strada Dumbrăveni, ci și pe George Topîrceanu, Pionierilor, Liviu Rebreanu, în Km 4-5, strada Soveja și multe altele. În total vor fi 3.398 de figurine". Menționăm că Piața Ovidiu a fost lăsată pentru final întrucât acolo se vrea a se lucra fără grabă. Cine știe ce surprize ne mai așteaptă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218