REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se încearcă o fugă de răspundere? Primarul din Bălcescu, despre electricianul mort pe un stâlp: ‘Era în concediu’

Se încearcă o fugă de răspundere? Primarul din Bălcescu, despre electricianul mort pe un stâlp: ‘Era în concediu’

Replica API 13 iulie 2018 | 15:58 358

Tragedie în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța. Un electrician, angajat al unei firme contractate de primărie pentru mentenanţă, a murit electrocutat după ce s-a urcat pe un stâlp de tensiune în vederea remedierii unor defecțiuni, joi, 12 iulie anul curent.

Au fost declanșate cercetări de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment, dar și pentru a se stabili dacă el avea calitatea de a efectua astfel de lucrări. De asemenea, poliţiştii au deschis dosare penal de cercetare in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Conform surselor noastre, bărbatul, Mihai Honț, avea 52 de ani. Trupul neînsuflețit a rămas suspendat, un echipaj din cadrul ISU Dobrogea (de la Medgidia) intervenind pentru a-l aduce la sol. Imediat după tragedie, primarul comunei, Dumitru Timofte, a comentat că bărbatul “era în concediu”.

Primarul din Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, a declarat, pentru ”Replica” de Constanţa, că bărbatul era angajat ca electrician la SC Nic.Bal Prest SRL, care prestează servicii pentru Primărie, însă era în concediu din data de 30 iunie. “Era în concediu, nu știu ce s-a întâmplat și ce căuta acolo. Acum am aflat și am rămas... Păcat de el pentru că era un băiat de nota 10 și un electrician foarte bun. Chiar nu pot să înțeleg ce căuta pe acel stâlp în timpul liber... Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Dumitru Timofte.

Edilul a postat un mesaj de condoleanţe şi pe Facebook, alături de imaginea bărbatului decedat şi, de asemenea, a repetat că Mihai Honţ ar fi fost în concediu. Foarte ciudat ca cineva aflat în concediu să intervină de capul lui pentru reparaţii pe un stâlp de electricitate, însă situaţia va fi clarificată de ancheta Poliţiei, oamenii legii urmând să chestioneze în acest sens reprezentanţii firmei Nic.Bal Prest SRL, dar nu numai.

Liliana CHIRU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati de cand era angajat dl care a decedat si cate zile de concediu avea dreptul, de cand avea licenta sa poata efectua lucrari electrice Nic Bal ....si din ce data a incetat contractul de mentenanta primaria N Balcescu cu societatea autorizata sa efectueze astfel de lucrari .
1
0
Toata lumea stie de fapt cum sa intamplat,nu mai incercati sa speculati nimic din povestea asta,avem un primar f bun si bine ca am scapat de betivii aia 2,carw in astfel de situatii fugeau pe usa din spate.
3
2
Se incearca o fuga de mata,ziaristi de cacat,nu stiti decst sa luati spagi si sa scrieti mizerii,e asa de greu de inteles ca facea ciubuc la unu din sat si ca a actionat de capul lui,intrebati proprietarul fermei unde era urcat pe stalp de ce l a chemat...scrieti mult si prost!
4
3
Itm ce zice?! Doar nu a urcat omul ala de nebun pe stalp? Nu va e rusine ?
4
0
muncea la negru
0
2
Poate ca acolo isi petrece omul concediul
2
3
Astia de la Protectia Muncii sunt buni numai la dat amenzi si la numarat cadavre. Mergeti pe unul din miile de santiere din CTA si o sa vedeti muncitori cu sapca si maieu pe post de echipament de protectie. Pe mos Babu nu il intereseaza decat sa iasa la o pensie babana la anu, se sterge la dos cu sesizarile primite.
4
1
Ce o fi cautat omul sus pe stalp, primare, doar nu i-o fi trecut prin minte vreo nebunie? Daca era in concediu aveai delegat pe cineva pentru preluarea atributiunilor de serviciu sau doar pe hartie era in concediu si in realitate spor la munca.Iar daca ai o defectiune si meseriasul e in concediu ii faci rechemare sau poate n-ai auzit de asa ceva.Echipament, protectia muncii ...vorbim de lucruri sfinte.
6
0
Bai nu iti este rusine? Pe cine plm sunai cand era vreo defectiune?
3
0
Daca era in concediu crezi ca scapi?.Cine a dat dispozitie sa vina sa se urce pe stalp?.Cand i sa facut ultima data instructajul ssm?.Aveti contract cu o societatate abilitata ssm ?. Decedatul era atestat d.p.dv ssm ?Purta E.I.P avizat?.Cine l a ajutat sa urce pe stalp ?.Cand ii sa facut ultimul control medical si daca era apt pt lucrul la inaltime?.
8
2
Trebuia sa aiba echipament de protectie. Cred ca daca ar fi avut casca din ebonita, manusi si cizme de cauciuc s-ar fi evitat tragedia chiar daca scara a fost din aluminiu. De operat la stalp, nu s-a urcat el ca nu avea ce face ci a fost chemat, logic, dar cine mai recunoaste. Oamenii la locul de munca si oriunde alta parte, civilizat ar trebui sa-si ceara drepturule si atunci ar fi respectul de sine si asa ne-am mai civiliza ca pretentii au unii de domni si doamne si se comporta ca hunii pe plantatie.
4
2
Era in concediu, dar l-a chemat la munca. Se practica la toate firmele. NU sunt oameni. Sclavie moderna in romania. Plus scara de aluminiu ....brrrr
12
0
Familia a fost anuntata de tragedie de colegii fratelui meu Mihai. Sper ca investigatia politiei sa scoata la iveala adevarul: tatal a 2 copii a murit, o comuna intreaga l-a pierdut. Dumnezeu sa te odihneasca in pace scumpul meu frate mai mare!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367