REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se înfierbântă situația în Golf: Iranul ar putea ataca Israelul. Se implică și SUA

Se înfierbântă situația în Golf: Iranul ar putea ataca Israelul. Se implică și SUA

Replica API 12 mai 2019 | 00:00 211

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că Iranul ar putea lansa atacuri directe sau indirecte împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran și Statele Unite vor escalada, potrivit Reuters.

Citește și: Liviu Dragnea anunță un proiect de lege, la mitingul PSD de la Galați: Săptămâna viitoare îl depun

Statele Unite au început să pună din ce în ce mai multă presiune asupra Iranului, atât din punct de vedere economic, cât și militar. Președintele Donald Trump le-a cerut liderilor de la Teheran să dialogheze cu administrația sa despre renunțarea la programul nuclear și a declarat că nu poate exclude o eventuală confruntare militară între cele două state.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că situația din Glof „se înfierbântă”. „Dacă va exista vreun tip de conflagrație între Iran și Statele Unite sau între Iran și vecinii săi, nu exclud posibilitatea ca iranienii să activeze grupuri precum Hezbollah sau Jihadul Islamic din Fâșia Gaza, sau chiar să încerce să lanseze rachete din Iran către Statul Israel”, a spus Steinitz. Reuters notează că grupările Hezbollah și Jihadul Islamic sunt sponsorizate de regimul de la Teheran.

Statele Unite au trimis un portavion și mai multe bombardiere strategice de tip B-52 către Orientul Mijlociu, pentru a contracara ceea ce Administrația Trump numește „indicii clare” ale unor amenințări din partea Iranului la adresa forțelor americane din regiune. Pentagonul nu a oferit detalii suplimentare despre această operațiune, însă un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

Armata israeliană a refuzat să ofere informații în legătură cu eventualele pregătiri pe care le-ar face pentru a contracara posibile amenințări legate de un conflict armat între Statele Unite și Iran.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..terminati cu PSD. Mergeti la vot
0
0
Iranul crede ca are tot ce trebuie ca sa ocupe chiar America si Europa. Succes sustinatorilor si celor care vor fi ocupati de islamisti. Ce aproba antiamericanii asta vor avea.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102