REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se întâmplă la Spitalul Judeţean: copil cu roşu în gât, diagnosticat cu microcefalie acută

Se întâmplă la Spitalul Judeţean: copil cu roşu în gât, diagnosticat cu microcefalie acută

Replica API 17 februarie 2016 | 08:57 418

Eroare

Eroare

Cazurile în care copiii sunt diagnosticaţi greşit nu sunt noi şi nici ignoranţa sau dezinteresul unor cadre medicale faţă de pacienţi, adulţi ori copii, nu este o noutate. Recent, nervii unei mămici din Constanţa au fost puşi la încercare de medicii din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Copilul femeii a fost diagnosticat în unitatea spitalicească cu microcefalie acută, însă, la consultarea unei noi opinii, medicii unui spital privat din Constanţa au constat că, de fapt, are doar… roşu în gât.

Recent, R.F., o tânără mămică a fost lovită de o veste teribilă. În urma unui control făcut la repezeală în cadrul Spitalului Judeţean, copilul acesteia a fost diagnosticat cu laringită, răceală la plămâni şi risc de microcefalie acută, spune mămica. Constatări medicale destul de grave, având în vedere simptomele pe care copilul le prezenta. „Marţi (9 februarie a.c.) am ajuns cu fiul meu care are aproape 7 luni, de urgenţă la spital.

Vărsa, avea temperatură, tuşea foarte rău şi îi curgea năsucul. La Spitalul Judeţean ni s-a spus că este răcit la plămâni, că are o viroză respiratorie”, ne-a spus mămica. Şi de aici a început coşmarul! „I-au făcut nişte măsurători şi au zis că are perimetrul cranian mic faţă de alţi copii şi există riscul de microcefalie acută. Când am cerut să îl consulte un medic neurolog, cum mi s-a părut normal, am fost uimită să aflu că în tot spitalul nu există un medic neurolog care să poată să îmi vadă copilul. A fost groaznic!”, a adăugat aceasta.

Pe perioada internării, copilului i-a fost administrat un tratament şi i-a fost recomandat mămicii să îi facă chiar şi aerosoli. „Am făcut tratament acolo, am fost internată cu copilul aproape o săptămână. Bine că i-au dat antibiotic şi nu altceva! Mi-au dat să fac şi aerosoli, în condiţiile în care copilul meu nu avea nici o treabă”, a declarat mămica. Revoltată de situaţie, R.F. a apelat însă la un specialist din cadrul unui spital privat. Aici, răsturnare de situaţie! Verdictul medicului nu coincidea deloc cu cel obţinut în cadrul Spitalului Judeţean.

„Copilul meu are de fapt roşu în gât, nu a fost răcit la plămâni şi nici nu a avut viroză respiratorie. Copilul este, din punct de vedere neurologic, foarte în regulă. Nu a avut nici un risc de microcefalie acută. Clar, nu o să mai ajung cu copilul meu la Spitalul Judeţean. Prefer să mă duc la privat, unde am fost tratată ca un om normal”, a conchis mămica.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614