REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se joacă cu MOARTEA! Abia se mişcă, dar traversează cum îi taie capul

Se joacă cu MOARTEA! Abia se mişcă, dar traversează cum îi taie capul

Replica API 7 octombrie 2016 | 00:00 101

Nu mai treceţi prin locuri nepermise!

Nu mai treceţi prin locuri nepermise!

Constănţenii trec strada total nepăsători prin locuri nepermise! Nu de puţine ori locuitorii de la malul mării au fost surprinşi trecând strada neregulamentar. Mai mult decât atât, şi bătrânii care se află în baston sau în cadru fac acest lucru, riscându-şi viaţa. Cu toate că Poliţia face campanii de conştientizare a riscurilor şi de prevenire, oamenii nu înţeleg, ba chiar atunci când sunt prinşi fac scandal şi se iau la ceartă cu poliţiştii.

Locuitorii de la malul mării sunt din ce în ce mai inconştienţi. În cursul zilei de miercuri, 5 octombrie, a.c., o femeie în vârstă care abia se putea mişca, a fost surprinsă în timp ce traversa strada prin loc nepermis. Deşi avea două treceri de pietoni, una în stânga şi una în dreapta sa, la nici 15 metri, femeia care se ajuta de un baston a preferat să îşi pună viaţa în pericol. Aşa a făcut şi o femeie de 66 de ani din Valu lui Traian, care a murit în urmă cu doi ani după ce a fost izbită în plin de o maşină pe DN3.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului a făcut tot posibilul pentru a-i salva viaţa, însă, din nefericire, moartea a învins. Vârstnica se deplasa ajutată de un baston, având o afecţiune la membrele inferioare, dar nu se ferea să traverseze prin loc nepermis, după cum au spus martorii. „Mergea greu, în baston, dar o forţa cu traversatul. Am văzut chiar eu cum trecea printre maşini, mereu risca. E vecină cu noi aici”, a declarat, pentru „Replica”, un martor. Impactul a fost atât de puternic, încât bastonul femeii a fost aruncat tocmai pe strada Stadionului.

După ce greșesc, tot ei sunt cu gura mare

Cei care au norocul și scapă, se iau la ceartă cu polițiștii și fac circ. Drept dovadă stă cazul unei femei din București care a fost surprinsă traversând neregulamentar. Femeia a început să vocifereze în momentul în care agenții au încercat să o ducă, încătușată, la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei pentru procedurile de identificare, întrucât aceasta a refuzat să se legitimeze. Acest lucru s-a întâmplat pe 20 iulie 2016 în Piața Unirii din Capitală, când politisții de la Brigada Rutiera organizaseră o acțiune pentru descurajarea traversarilor ilegale.

„Pe parcursul acțiunii a fost observată și o femeie, angajată în traversarea șoselei fără a respecta regulile privind traversarea, iar în momentul în care polițișii rutieri i-au solicitat să se legitimeze, aceasta a avut un comportament recalcitrant și de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, refuzând în mod repetat să se legitimeze. Polițiștii rutieri au procedat la imobilizarea persoanei, aceasta fiind ulterior condusă la subunitatea de poliție, pentru identificare”, arată Poliția Capitalei într-un comunicat.

Precizăm că traversarea pietonilor prin loc nepermis constituie principala cauză a accidentelor rutiere soldate cu rănirea ori decesul persoanelor în municipiul București. Din punct de vedere statistic, în județul Constanța, de la începutul anului și până la 20 septembrie anul curent, numărul accidentelor rutiere a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut. Au avut loc 123 de accidente rutiere în care au fost implicați și pietoni care traversau prin loc nepermis. Din numărul total de 123 de accidente, 3 pietoni aflați pe marcajul pietonal au decedat, 12 au fost răniți grav și restul ușor.

Nici de amendă nu le este frică

„Amenda este cuprinsă între 2-3 puncte de amendă. Un punct de amendă este de 125 de lei. Principala cauză a accidentelor rutiere în municipiul Constanța, dar și în toate localitățile urbane în special în cele aglomerate, este indisciplinitatea pietonală.”, au precizat polițiștii rutieri.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614