REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se JUDECĂ apelul în DOSARUL lui Gheorghe ARNĂUTU cu ANAF!

Se JUDECĂ apelul în DOSARUL lui Gheorghe ARNĂUTU cu ANAF!

Replica API 21 ianuarie 2022 | 12:15 1970

Arnăutu Gheorghe, Șeful Serviciului de Aprovizionare, Achiziții, Tehnic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și administrator al societății Mihailidis & CO LTD SRL, se războiește cu ANAF Constanța. Totul a pornit în urma unor controale efectuate la sediul societății în care inspectorii ANAF au identificat tranzacții comerciale cu societăți cu comportament fiscal inadecvat, astfel fiind creat un prejudiciu adus bugetului general în sumă totală de 244.237 lei. După un lung proces la Tribunalul Constanța, care i-a oferit câștig de cauză administratorului societății, ANAF a depus în cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie a.c., recurs la Curtea de Apel Constanța.

Procesul între societatea administrată de Arnăutu Gheorghe, Mihailidis & CO LTD SRL, se războiește cu ANAF. Totul a degenerat în urma unui control efectuat de inspectorii ANAF, atunci când s-a stabilit că s-a creat un prejudiciu adus bugetului general în valoare 244.237 lei, în urma unor tranzacții comerciale cu societăți cu comportament fiscal inadecvat. Pe fondul cauzei, pârâta a arătat că în cuprinsul Deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii, inspectorii din cadrul Direcției regionale antifraudă nr. 2 Constanța au indicat în mod concret motivele dispunerii măsurilor asigurătorii de unde rezultă în clar existența pericolului de sustragere, ascundere ori risipire a patrimoniului. Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, secția Contencios Administrativ și Fiscal, la data de 08 aprilie 2021, societatea Mihailidis & CO LTD SRL a solicitat anularea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii emise la data de 15 martie 2021 cu consecința desființării măsurilor asiguratorii dispusă de ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală – Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză societății lui Arnăutu

Din dispozițiile art. 213 din Codul de procedură fiscală rezultă că măsurile asigurătorii se instituie în cazuri excepționale, legiuitorul stabilind că aceste cazuri excepționale reprezintă situația în care există pericolul ca debitorul să se sustragă, să își ascundă ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea. Astfel, pentru a se justifica luarea unei astfel de măsuri organul fiscal trebuie să dovedească existența pericolului sustragerii debitorului, ascunderii ori risipirii patrimoniului. În lipsa dovedirii existenței acestui pericol, decizia nu este valabilă.

Luarea unor măsuri asiguratorii pe niște simple bănuieli ale organului fiscal ce nu sunt sprijinite de dovezi concrete care să probeze iminența săvârșirii de debitor ale acestor acțiuni este nelegală, fiind în afara textului legal ce impune existența acestora și nu simpla bănuială a existenței lor.

Având în vedere că în cauza de față motivele avute în vedere de organul constatator la întocmirea deciziei atacate nu relevă existența pericolului ca societatea să se sustragă, să ascundă sau să își risipească patrimoniul, în lipsa indicării unor împrejurări concrete din care să rezulte acest pericol, instanța constată că decizia de instituire a măsurilor asigurătorii nu îndeplinește condițiile prevăzute de art. 213 alin.2 din Codul de procedură fiscală, motiv pentru care va admite cererea de chemare în judecată și va anula decizia de instituire a măsurilor asigurătorii din 15.03.2021 întocmită de Direcția Regională Anifraudă 2 Constanța.

ANAF a depus recurs la Curtea de Apel Constanța

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie a.c., Agenția Națională de Administrare Fiscală a fost înregistrat recursul la Curtea de Apel Constanța. La acest moment, nu a fost stabilită și o data a ședinței.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614