REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se lăfăie în 8 case și are o avere colosală... ce-o mai căuta să muncească la stat?

Se lăfăie în 8 case și are o avere colosală... ce-o mai căuta să muncească la stat?

Andreea POPA 5 decembrie 2022 | 00:00 9639

Florin Daniel Geantă este un politician mediocru, numit însă nu o dată, ci chiar de două ori la șefia Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), o agenție de stat cu rol mai degrabă decorativ, dar prin care se achită tot felul de datorii politice, prin repartizarea funcțiilor bine plătite de bugetar. Traseist pe filiera PDL-UNPR-PMP-PSD și deputat cu două mandate, între 2008 și 2016, Geantă este posesorul unei averi cu adevărat impresionante, inclusiv un apartament în Mamaia.

Florin Daniel Geantă

Florin Daniel Geantă ocupă din ianuarie 2022 pentru a doua oară funcția de președinte al AAAS, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă; prima dată a fost instalat la șefia agenției de fostul premier PSD Sorin Grindeanu, în 2017, dar a fost revocat în 2019.

Din mai 2022, Geantă a ajuns și președinte al Consiliului de Administrație de la Conversmin SA, compania de stat cu rol în conservarea și închiderea minelor. De la conducerea celor două instituții publice, Florian Daniel Geantă, care este și secretar executiv la PSD Sector 6, se laudă acum cu o avere impresionantă.

Geantă are opt case, jumătate cumpărate în 2021

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Geantă are patru terenuri intravilane (peste 6.000 mp în locații din București, Ilfov și Buzău) și unul arabil (peste 9.800 mp, în Buzău), dar ce atrage cu adevărat atenția este numărul caselor sale- nu mai puțin de opt. Președintele AAAS deține patru apartamente și o casă în București (două dintre acestea fiind cumpărate în 2021), un apartament și o casă în Buzău (obținute, de asemenea, în 2021) și un apartament în Mamaia- și acesta cumpărat în 2021.

Interesantă este și pasiunea lui Geantă pentru mașinile Dacia. Șeful AAAS are nu una sau două, ci chiar patru Dacia Logan, potrivit declarației de pe site-ul instituției- cu precizarea că în declarația depusă o lună mai târziu la Conversmin mai apar doar trei Loganuri.

Tot din documentul asumat de Geantă aflăm că fostul deputat a depus în 2020 la BCR aur în valoare de 290.000 lei, iar în ultimele zile ale anului 2021 a vândut către Ginel Firfirică și Corina Stan un apartament, contra sumei 455.219 lei.

Florian Daniel Geantă are 14 conturi bancare, unde depozitează circa 250.000 lei, 65.000 de dolari și 145.000 de euro, iar pe lista veniturilor care urmează a fi încasate se află și împrumutul de 325.000 ei acordat soției sale, Mirela Mioara Geantă.

Soția șefului AAAS a încasat dividende de peste jumătate de milion de lei

Din lene sau neatenție, cel care a completat declarația de avere de la Conversmin a lui Geantă nu a trecut niciun venit salarial obținut de acesta în ultimul an. Cu toate acestea, din declarația practic similară de la AAAS reiese că demnitarul a avut în 2021 un salariu total de 34.497 lei de la MBC Europa Gas SRL, în timp ce soția sa a câștigat 164.688 lei de la compania bucureșteană de salubrizare Urban SA, iar fiica Diana Raluca a ridicat un salariu de 21.792 lei de la MBC Europa Gas SRL, firma familiei.

Revenind la ultima declarație, soția Mirela Mioara Geantă a încasat din două surse neprecizate dividende de 344.575 lei, respectiv 208.500 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poi frate daca isi trece baronu ala de la Giurgiu tot ce are in declaratiile de avere il pune in umbra pe sarakul asta.
28
1
Toti patronii dau spaga pentru contracte, locații bune etc, iar fraierii sclavagesc pe salariu minim, plus ce-i mai da patronu ca sa tacă din gura si cand o iesi la pensie, p**a pensie, bugetarii sunt de vina
2
0
Bulangiul asta este mai tare că johandel...a noua casa este la 2 adâncime sa îl pape viermii
8
0
Vezi si Samoila de la Casa de pensii, ce bani are pe spaga luata pe concursuri.Si-a angajat toate rudele in institutia unde este director:incepand cu fiicasa .Pe langa ANAF, ar trebui sesizat si ANI
11
0
Aloooo, ANAF, ce faci? Te faci ca nu vezi?
7
0
Caloriferele au 35 de grade, afara sunt 4 grade care “se simt ca minus 1”, tremuram in casa cu caloriferele in functiune asa ca am fost obligat sa pun radiatorul, apa calda are tot 35 de grade; mariti temperatura la calorifere si apa calda cu cel putin vreo 10 grade magarilor !
9
0
prea tarziu dupa 32 de ani de jaf si coruptie la maxim care continua cu mare voiosie si acum sa mai punem astfel de intrebari; eu am alta intrebare - de ce romania este singura tara care nu are niste impozite cat de cat serioase si progresive pe bunuri de mare valoare si lux - case foarte mari si foarte valoroase, masini de lux, tablouri si bijuterii de mare valoare, etc - asa cum am inteles ca au cam toate celelate tari ? sau de ce o companie gigantica cu profituri deasemenea uriase plateste acelasi impozit cu un buticar dintre cei mai amarati aproape de faliment si impozitul nu este progresiv si proportional cu profitul ?
11
0
Asa e ma la stat de fac bani dar pun pariu ca toti banii i-a facut prin FIRME PRIVATE care au afaceri statul, deaia sta acolo Deci banii se fac la PRIVAT dar depinde cu cine!!! Cel mai sigur cu statul, evident
12
0
Pai de unde sa fure? De la stat! De unde fura pe șefu al mare? De la stat! Ăștia mici ce mai ciugulesc și ei ici colo
14
0
Va intrebati,, ce-o mai cauta sa muneasca la stat,,? Pai doar lucrand la stat poate dobandi o asemenea avere, basca ca mai trebuie si cineva sa-i munceasca sa o intretina. ANR istii locali de pe la baronul mai jos mentionat stiuuuu bineeee !
49
0
ca ...lucrator la statul in ...c...te poti fofila oricum , printe legi si ordonante dar necesar si obligatoriu e sa cotizezi la politic! averi care altii ce au muncit cinstit o viata nici nu le viseaza ,unii le ...rezolva in tr un an!
18
1
Numai in Romania vezi asa ceva(bataie sa muncesti la stat).In occident lumea fuge de la stat la particular,la noi e invers
19
1
Buna intrebarea, pai simplu pt ca la stat se fac astfel de bani, ca doar nu sta pt salariu.....
27
1
Din pacate nu e singurul care are aceasta avere, si pe care nu o putea dobandi dava nu lucra la stat. Cam asta-i treaba, esti bugetar, faci avere. Cam asta-i treaba.
16
3
Peste tot, pe la STAT sunt astfel de specimene. Avem si noi pe la ANR, chiar si prin teritoriu. Vezi cazul baronului local de la ANR Giurgiu sef permise barca nivel national.
51
3
R. I. P Avocatul31
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218