REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se lansează Turneul Național „Maria - Inima României" la Constanţa

Se lansează Turneul Național „Maria - Inima României" la Constanţa

Replica API 14 noiembrie 2019 | 02:29 393

Proiecţia documentarului va avea loc pe 20 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ unde producătorul Executiv John M. Florescu va explica de ce turneul debutează în Constanţa.

Chainsaw Film Production anunţă debutul Turneului Naţional la Constanţa, un oraş ce are o strânsă legătură cu ambele filme: „Războiul Regelui” şi „Maria - Inima României”. În Constanţa, proiecţia documentarului „Maria - Inima României", versiunea originală a regizorului, se realizează cu suportul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada", în parteneriat cu Universitatea „Ovidius" din Constanţa. Cele doua filme au fost vizionate până acum de peste 5 milioane de spectatori, în special în România, dar şi în Statele Unite, Europa şi Orientul Mijlociu. „Sunt nespus de fericit că începem acest Turneu Naţional în Constanţa şi sunt în mod special recunoscător Doinei Voivozeanu şi lui Dan Cojocaru, reprezentanţi ai Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada", şi domnului prof.univ.dr. Sorin Rugină, rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa”, a declarat John M. Florescu, producătorul executiv al celor două filme, a căror proiecţii în Bucureşti au avut loc în cursul săptămânii trecute.

„Regina Maria, în mod evident, a avut un ataşament profund faţă de litoralul Mării Negre. Amprenta Reginei este reflectată în arhitectura originală de la Balcic, care zugrăveşte şi afinitatea acesteia pentru mai multe religii: Ortodoxă, Catolică, Musulmană şi Baha, dar şi în Mamaia, unde a deţinuţ o vilă imensă la caţiva metri da Marea Neagra”, a afirmat John Florescu.

Filmul (cu durata de 1h şi 20 min) despre Regina Maria prezintă, de asemenea, imagini unice de dinaintea Primului Război Mondial, obţinute în 2017 de la Arhivele de Stat ale Rusiei, precum şi de la Arhivele Naţionale ale României şi Germaniei. Sunt surprinse imagini de la vizita Familiei Regale a Rusiei în iunie 1914 la Constanţa, când existau zvonuri despre posibila uniune prin mariaj a celor două familii regale. Era ultima vizită a Romanovilor în afara Imperiului Ţarist, înainte de execuţia brutală din iulie 1918. Filmări vest-europene, din toamna anului 1916, prezintă ruinele faimosului Cazino din Constanţa, bombardat de avioane nemţeşti.

Vizionarea documentarului „Maria - Inima României " de către public este gratuită, pe baza rezervărilor de loc făcute în avans.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa iau Regina in pooola ,,moee la rege.
0
0
...mare dobitoc esti mai asta de la 12:27....
1
3
Stolul lor e ca erau amenintati soldati...hahah pai asta daca era roman statea sa il impuste in cap Groza...ca asta inseamna sa fi patriot sa mori pentru tara...dar cand nu esti roman si esti rege plantat fugi cu Matisse uri cu tot
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102