REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Se LUPTĂ cu CASA de PENSII de 2 ANI, pentru RECALCULARE

Se LUPTĂ cu CASA de PENSII de 2 ANI, pentru RECALCULARE

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 2101

După zeci de ani de muncă, când ajung la vremea pensionării, cei mai mulţi dintre bătrânii din România ajung să fie bataia de joc a statului prin simplul fapt că ajung să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta din cauza pensiilor de nimic. Un caz cel puţin revoltător ne-a fost semnalat de către un constănţean care, de mai bine de doi ani, luptă cu Casa Judeţeană de Pensii Constanţa. Bărbatul acuză instituţia de incompetenţă întrucât i-a fost calculată greşit pensia în nenumărate rânduri. Cu toate că bărbatul a apelat la instanţă, nici până în ziua de astăzi problema nu a fost rezolvată.

Ionel Savencu, în vârstă de 67 de ani, pensionat în anul 2013, a chemat în instanţă Casa de Pensii din Constanţa, motivul fiind o recalculare a drepturilor lucrate în cadrul mai multor firme. În urma a două procese pe care le-a şi câştigat, bărbatul susţine că totuşi nu şi-a primit drepturile cuvenite. “Până la urmă este dreptul meu, am muncit pentru el”, a declarat acesta.

Iată firul întâmplărilor

Ionel Savencu a ieşit la pensie în anul 2013. În urma unor nereguli pe care le-a constatat la modul în care i-a fost calculată pensia de către Casa Judeţeană de Pensii Constanţa, în 2014 acesta a chemat instituţia în instanţă. În 2017, când procesul a fost finalizat de către Tribunal, instanţa a hotărât ca CJP să-i achite bărbatului plata diferenţelor de pensie, în cuantum de 2.205 lei pe lună, recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, plata cheltuielilor de plată de către CJP, decizia fiind una executorie. “Mi-au plătit o lună şi după aceea Casa de Pensii a făcut recurs la Curtea de Apel”, a precizat constănţeanul. La finele anului 2017, CJP a făcut recurs la Curte de Apel cu privire la decizia executorie emisă anterior de Tribunal. Procesul a fost câştigat şi de data aceasta de către Ionel Savencu, deoarece Curtea de Apel a decis ca CJP să anuleze deciizile de pensie emise până atunci, în schimb CJP a fost obligată să emită o nouă decizie în favoarea reclamantului. În plus, instituţia a fost obligată la plata diferenţelor de drepturi de pensie rezultate din noua recalculare, decizie definitivă a Curţii de Apel.

Care este de fapt problema constănţeanului

Bărbatul susţine că în urma hotărârii definitive a Curţii de Apel, CJP nu a emis o nouă decizie de pensie şi nu a efectuat nicio recalculare, aşa cum a fost obligată de instanţă. “Unde este noua decizie? Am fost şi în audienţe şi mi-au spus că au recalculat, dar eu nu am primit noua decizie. De doi ani de zile aştept, dar nu am primit niciun răspuns. M-au plimbat ca pe poezie. Decizia Tribunalului s-a dus. Eu am mers la ei pentru decizia Curţii de Apel”, a declarat revoltat bărbatul. Acesta mai susţine faptul că i-au fost achitate doar cheltuielile de judecată ale ultimului proces, în valoare de 300 de lei. “Am primit doar 300 de lei cheltuieli de judecată si cam atat, dar o nouă decizie în care sa scrie clar că mi-au recalculat pensia nu am. Ei nu mi-au recalculat pensia dupa noua decizie a Curţii de Apel”, a mai adăugat constănţeanul.

Ce spune Casa de Pensii

Contactaţi de către reporterii Replica pentru a oferi un punct de vedere cu privire la această situaţie, reprezentanţii CJP au declarat că bărbatul în cauză este un petent vechi. “Domnul este un petent vechi. I s-au formulat mai multe răspunsuri, i s-a explicat în detaliu.

Situaţia a fost prezentată inclusiv avocatului poporului de pe planul judeţului Constanţa, domnul ştie care este situaţia şi nu vrea să acccepte. Este nemulţumit, deşi s-a respectat întocmai decizia instanţei. I s-a explicat în numeroasele audienţe, dar dacă domnul nu vrea să accepte, mai mult de atât nu avem ce să facem”, au precizat reprezentanţii CJP Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
statului sunt constituite cu scopul de a genera spaga !!! Nu dai, patesti ca pensionarul...
5
1
la un stagiu de cotizare de 48 ani sa rezulte 0,47 puncte de pensie .Desteptii ,adauga timpii de grupa fara punctaj Noaptea mintii!
1
3
daca dosarul a fost facut de tiron eugenia e clar , numai prostii face aceasta doamna !
9
2
stiu pe cineva care are 2600 pensie si a iesit la 50 de ani la pensie, caci dupa 1989 s-a dat o lege in care se iesea devreme la pensie, si acum baba asta are 82 de ani si mananca pensia de 32 de ani, si n-a muncit mai nimic, doar ca taia chitante la ICRAL, a avut pile cand i-au calculat pensia, multi au reclamat-o la Casa de Pensii, cum e posibil ca asta sa aibe atat si altii mai putin, dar nu s-a luat nici o masura, asa-i in Romania, daca ai pile ai si pensie mare, daca nu te tot judeci cu ei si NIMIC
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614