REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se mai restaurează Cazinoului? Licitaţia pentru fazele de proiectare, programată peste 11 luni

Se mai restaurează Cazinoului? Licitaţia pentru fazele de proiectare, programată peste 11 luni

Replica API 10 ianuarie 2017 | 23:47 420

Ca la noi...

Ca la noi...

Sursa foto: Bogdan Dumitrescu

Cazionul din Constanţa a fost lăsat în paragină ani de zile, iar în tot acest timp clădirea s-a degradat considerabil, astfel că a devenit un pericol pentru vizitatori. După mai mulţi ani în care clădirea a fost pasată de la o instituţie la alta a statului, lucrurile par să se aşeze pe făgaşul normal. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, anunţa în luna septembrie 2016 că lucrările de restaurare vor începe cel mai probabil anul viitor şi vor dura aproximativ doi ani. Se pare că că acest lucru nu se va întâmpla prea curând, deoarece licitaţia pentru întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistenţa tehnică a proiectantului şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de invetiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa”, are loc peste aproape un an, mai exact pe data de 29.12.2017.

Sursa foto: Bogdan Dumitrescu

Consiliul Local Constanţa a aprobat în luna decembrie 2014, hotărârea privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a imobilului – teren şi a construcţiei Cazino Constanţa, în vederea consolidării şi restaurării acestuia. Cazinoul Constanţa este clasificat conform Ordinului nr. 2314/2004 al Ministerului Culturii şi Cultelor ca monument istoric, iar Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii este obligat să protejeze şi să păstreze regimul de monument istoric. Predarea, preluarea imobilului, a terenului şi a construcţiei Cazino Constanţa se va face pe baza de protocol încheiat între părţile implicate. Consiliul Local Constanţa a aprobat asigurarea finanţării lucrărilor de sistematizare pe verticală a amplasamentului, racordurile la utilităţi (energie electrică, apă, canalizare, gaze sau alt tip de combustibil utilizat etc.), întreţinerea şi exploatarea obiectivului de investiţii.

De asemenea, Consiliul Local Constanța se obligă să asigure, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. La finalizarea lucrărilor, imobilul – teren și construcția Cazinoului vor fi predate Municipiului Constanța. După predarea obiectivului realizat, Consiliul Local Constanța are obligația să mențină destinația Cazinoului și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani. Dacă în termen de 24 de luni de la preluarea prin protocol nu vor fi demarate lucrările de consolidare și restaurare, imobilul va reveni municipiului Constanța. Documentația a fost avizată: 9,5 milioane euro alocați de minister prin Compania Națională de Investiții

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gata, au trecut alegerile, a pus prostimeabotul, a iesit Fatalaul primar, sluga lui Mazare, asta e tot. Ce mai vreti ? A spart saci de bani pe luminitele de Craciun si nu da un gram de nisip si sare in oras de 6 zile. asa e cand voteaza aia cu sacosele , tichetele si Henri Coanda
2
0
doar pe vremea mea se facea treaba!
5
0
Este deci interesul nostru. domnule primar daca nu iti e rusine poti sa ne spui cine de la dumneata se ocupa de aceasta lucrare?
2
0
Scrieti corect Cazinoul ? nu ca mai sus in titlu Cazinoului ?, urmati cursuri de scriere.
1
1
Il va darima si va muta turnul ala netirminat din portul tomis in locul lui !Stil arhitectonic mazare
2
0
la viitoarele alegeri locale neica Fatalau pentru a va lua voturile va promite iar ca va restaura Cazinoul
4
0
se va face cand va vrea coldea
0
4
cine mai crede minciunile autoritatilor?
4
1
se tot amana in speranta ca va ''pica''singur...rusine !
5
1
mai credeti minciunile primarului??!!!!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218