REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se mărește REȚEAUA DE ASISTENȚI MATERNALI din Constanța! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească cei interesați

Se mărește REȚEAUA DE ASISTENȚI MATERNALI din Constanța! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească cei interesați

Replica API 25 februarie 2019 | 01:12 659

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța angajează asistenți maternali. Iar reprezentanții instituției au solicitat inclusiv sprijinul autorităților publice locale pentru diseminarea informației la nivelul localităților și pentru recrutarea persoanelor care corespund criteriilor impuse.

În prezent, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu DGASPC Constanța implementează proiectul „TEAM UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, proiect finanțat din fonduri europene. Pentru realizarea obiectivelor asumate, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști, la nivelul județului Constanța. Condițiile necesare pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist prevăzute de legislația actuală sunt: solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase; nu pot fi cumulativ asistenți personali și asistenți maternali profesioniști; nu pot fi pensionari și asistenți maternali profesioniști; trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează să fie primiți în plasament; solicitanții trebuie să prezinte disponibilitate pentru a primi în plasament cel puțin doi copii; solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC Constanța, iar evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști; solicitanții trebuie să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali se pot prezenta, de luni până joi, în intervalul orar 8,00 – 16,30, iar vineri, în intervalul orar 8,00 – 14,00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, strada Ciprian Porumbescu, nr. 2, sau pot solicita informații la numărul de telefon 0241/488.648, persoană de contact Simona Neli Constantinescu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367