REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se opreşte apa în mai multe zone ale Constanţei - iată de ce

Se opreşte apa în mai multe zone ale Constanţei - iată de ce

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 212

Proiecte în derulare

Proiecte în derulare

Constănţenii vor rămâne, joi, fără apă. Pentru executarea unor lucrări de înlocuire şi racordare a conductei magistrale din municipiul Constanţa, cu diametrul de 800 mm, de pe strada Nicolae Filimon, SC RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile pe 3 aprilie 2014, între orele 1.00 şi 24.00.

Lucrarea "Reabilitarea reţele de apă în zona Centru-inclusiv magistrale-localitatea Constanţa" face parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2015 şi are termenul limită de finalizare 25 aprilie a.c. Vor fi afectaţi consumatorii din cartierele Palas, Brătianu - 2 Cocoşi, Medeea, CET - Anda, Km 5, Km 4-5, Km 4, Viile Noi, Poarta 6, Far, Abator, Gară, Casa de Cultură, Coiciu, Anadalchioi, Inel I, Inel II, Compozitori; zona de blocuri de pe Al. Garofiţei şi de pe I.G. Duca - Silvian; zona Industrială, inclusiv străzile Nicolae Filimon şi Interioară 1, 2, 3 şi 4; zona de pe b-dul Aurel Vlaicu delimitată de intersecţiile cu I.C. Brătianu şi Baba Novac; zona Intim - Salvare - Cora; toate punctele termice din cartierele şi zonele menţionate mai sus. De asemenea, abonaţii din localităţile Cumpăna, Lazu şi Agigea vor avea apă cu presiuni scăzute în intervalul menţionat. "Este vorba de o conectare şi deconectare pentru că reţeaua este foarte veche. Sunt patru puncte de lucru, cea mai importantă zonă este Nicolae Filimon. Trebuie să înlocuim o conductă de 34 metri sub calea ferată. Această subtraversare se face în condiţii speciale. Trebuie să scoatem apa din conducte şi să înlocuim conducta cu una nouă. E singura porţiune de conducte care nu a fost înlocuită pentru că operaţia nu se poate face decât prin procesul de conectare şi deconectare. Sunt multe branşamente pe care trebuie să le preluăm de la reţeaua veche. Ne-am mobilizat, sunt echipe care vor lucra în zona Nicolae Filimon, în zona Petre Ispirescu-Petre Papadopol, zona Big şi zona Brătianu, la intersecţia cu Dezrobirii. Este o lucrare foarte mare, cea mai mare pe care o facem cu oprire de apă în cadrul Programului Sectorial de Mediu", a declarat Aurel Presură, directorul adjunct al SC RAJA Constanţa. Acesta a mai ţinut să precizeze faptul că toate instituţiile care vor fi afectate de oprirea alimentării cu apă, respectiv Spitalul Judeţean Constanţa, Primărie, Prefectură, au fost înştiinţate pentru a-şi lua măsuri de precauţie. Totodată, Presură a promis că se fac eforturi pentru ca această întrerupere să dureze mai puţin de 24 ore.

Reamintim faptul că, în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA mai execută alte proiecte la fel de importante. Este vorba despre proiectul "reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa", în valoare de 230 milioane de euro, ce are prevăzute 41 de contracte de lucrări şi 5 de asistenţă tehnică şi acoperă 22 de localităţi din cele două judeţe, "Reabilitarea Staţiei de epurare ape uzate Eforie Sud", contract în valoare de 30.573.168, 13 euro, proiectul fiind, la această dată, aproape de finalizare. De asemenea, în cadrul Programului Sectorial se mai execută lucrările: "Canalizare menajeră, comuna Valu lui Traian, etapa III, Constanţa", în valoare de 7.237.629,26 euro, "Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov", în valoare de 49.717.619 euro. În municipiu, vorbim despre lucrarea finalizată pe 27 octombrie 2013, "staţie de epurare Constanţa-Nord-instalaţii de control şi reducerea mirosului în zona obiectelor ce degajă miros, inclusiv mutarea treptei nămolului", ce a avut ca scop diminuarea mirosurilor rezultate în urma epurării apelor uzate din zonele adiacente staţiei, "Reabilitarea reţele de apă/ canal Peninsulă", lucrare finalizată în data de 23.03.2014, contractul fiind în curs de recepţie a lucrărilor, "Extindere reţele apă/canal Baba Novac, Tulcei şi staţie de pompare nouă", contract finalizat pe 21.12.2013. Un alt contract finalizat în municipiul Constanţa este "Reabilitare şi extindere apă/canal Palazu şi 3 staţii de pompare noi-ape uzate", (23.08.2013). Lucrarea "Extindere reţele de apă şi canalizare şi 4 staţii de pompare noi ape uzate localitatea Mamaia" are termen de finalizare pe 1 iunie a.c., iar "Staţia de tratare PALAS-reabilitare linie nouă staţie de tratare", are termen finalizare - 28 septembrie a.c.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108