REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se poate. Limanu - 2Mai, Vama Veche și Hagieni, ecologizate

Se poate. Limanu - 2Mai, Vama Veche și Hagieni, ecologizate

Replica API 20 februarie 2020 | 09:13 567

Primăria Comunei Limanu reîncepe în forță acțiunile de ecologizare a spațiilor publice din satele 2 Mai, Vama Veche, Limanu și Hagieni. Campania “Eu vreau curățenie. Împreună scoatem comuna la Liman” continuă și în 2020, fiind al 3-lea an în care echipe formate din angajații societății de salubrizare a Primăriei, dar și voluntari se vor implica în ample acțiuni de strângere a deșeurilor aruncate pe câmpuri, zona falezelor sau chiar pe drumurile publice.

“ Împreună cu echipa Primăriei precum și cu voluntari din comună am reușit să ecologizam o zonă considerată groapă de gunoi a satului. Acum este o pășune, folosită de toți localnicii. De asemenea, de-a lungul celor 3 ani în care am organizat constant acțiuni de strângere a gunoaielor am colectat tone de deșeuri. Important este însă ca oamenii să înțeleagă că este vital să își achite taxa de salubrizare,persoanele juridice să încheie contract cu societatea de curățenie și să nu mai arunce deșeurile la întâmplare. Curățenia începe în gospodăria proprie, de pe stradă fiecăruia. Dacă ne respectăm cu adevărat, atunci respectăm și locul în care trăim”, punctează Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Astfel, anul acesta au fost adunate deșeuri de pe raza comunei 2 Mai, pe străzile Mihai Viteazul și Nucilor. În plus, conducerea primăriei Limanu face un apel și către proprietarii de terenuri sau construcții lăsate în paragină și neîmprejmuite.

“ Legislația ne permite să îi amendăm pe cei care au terenuri și construcții neîngrijite, lăsate în paragină. Discutăm de o supraimpozitare de până la 500%. Nu ne dorim să aplicăm aceste sancțiuni, însă, aceste terenuri sau construcții sunt o sursă constantă de probleme. Fie acolo se aruncă gunoaie, dat fiind faptul că sunt proprietăți abandonate; fie sunt un focar de infecție din cauza animalelor care și-au făcut acolo adăposturi. Nu putem tolera așa ceva. Înțeleg că sunt foarte mulți cei care și-au achiziționat terenuri în zonă sub formă de investiții, însă trebuie să înțeleagă că odată cu titlul de proprietate au apărut și responsabilități. Acum ne ocupăm să facem o inventariere a acestor imobile și vom încerca să contactăm proprietarii.Dacă într-un termen rezonabil nu își igienizează aceste terenuri sau construcții atunci vom aplica sancțiuni. Ne dorim o localitate curată, cu cetățeni responsabili care se implică real și care ne demonstrează că țin la comună Limanu prin fapte și nu doar la nivel declarativ ”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu.

Campania “Eu vreau curățenie. Împreună scoatem comună la Liman” este o acțiune a Primăriei Comunei Limanu și a fost demarată începând din martie 2017.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima poza nu e casa lu Nicu Ciocirlan?Auzi ba filantropule!Fa dracu curat sub pat si mai termina si casa!Hai sictir!Sa ne chemi la casa noua!Cind o fi curat!
1
0
Felicitari! Oamenii din comuna Limanu mai trebuie informati.Multi nu stiu ca taxa de salubrizare se plateste la primarie atunci cand platesc impozitul.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218