REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se poate! O tânără mămică a refuzat să dea şpagă la medic

Se poate! O tânără mămică a refuzat să dea şpagă la medic

Replica API 23 martie 2015 | 10:14 2691

Corupţie generalizată

Corupţie generalizată

Corupţia, boală grea în România. Unde pătrunde microbul corupţiei, se contaminează tot organismul şi este şi cazul Spitalului Judeţean Tulcea, unde corupţia generalizată este cuvântul de ordine într-o adevărată reţea structurată pe cale ierarhică: anestezist, doctor. Medicii corupţi sunt şi binevoitori. Potrivit unei tinere care a fost internată la spitalul din Tulcea, sfaturile nu lipsesc pentru buna traiectorie a banului, ba chiar pacienţii primesc şi cu împrumut!

„În iunie (anul trecut – n.r.) am început să merg la doctorul specializat pentru a-mi monitoriza sarcina, am făcut asta lună de lună la acelaşi doctor până în ianuarie 2015, când a trebuit să nasc. La ultimul control în 29 decembrie 2014, doctorul m-a planificat pentru naştere pentru data de 5 ianuarie, dar am insistat să mai aştept o săptămână şi am prelungit pentru data de 9 ianuarie, precizez că a fost operatie de cezariană fiind la a doua sarcină”, ne-a spus Teodora Sturza.

Tânăra a ajuns cu trimiterea la Urgenţă, a intrat în sala de travaliu şi, până să ajungă şi la sala de naşteri, rugăm cititorii să se pregătească pentru doza de amuzament: „Între timp apare doamna doctor şi m-a luat deoparte pentru a-mi spune că trebuie să pregătesc “ceva” pentru anestezist şi, evident pentru dumneaei, şi ca acest “ceva” trebuie să îl am în buzunarul cămăşii cu care eram îmbrăcată, să i-l dau când intru în sala de naştere. (…) Am ajuns în sala de naşteri unde, spre stupoarea mea, doamna doctor m-a întâmpinat dându-mi 100 de lei de la ea şi spunând că aceia sunt pentru anestezist, dacă nu am pe moment, urmând ca apoi să îi dau ei înapoi. Până la urmă m-a bagat în operaţie, am născut, au fost ceva comentarii la adresa mea din câte am auzit de pe masa de operaţii, dar am adormit repede, pentru că făcusem anestezie generală. În ziua respectivă, a venit să mă vadă la Terapie Intensivă, dar a evitat să discute cu mine”, ne-a mai spus tânăra.

Patru zile a stat Teodora Sturza internată în cartierul general al şpăgii, perioadă în care a refuzat constant să contribuie cu acel „ceva” pentru medici.

„Este vorba despre doctorul Denisa Dumitrache şi asistenta, doamna Pintilie. În toată această perioadă au făcut presiuni asupra mea şi nu le-am dat nimic. În a cincea zi, am ieşit pe semnătură din spital. N-au vrut, dar am reuşit până la urmă să ies”, ne-a mai spus Teodora, care speră ca situaţia relatată de ea să contribuie la stoparea flagelului corupţiei din spitalele româneşti.

La mijlocul lunii ianuarie a.c., probabil din lipsă de „ceva”, aproximativ 200 de angajați ai Spitalului Județean Tulcea au protestat în fața administrației unității. Angajații ieșiți din tura de noapte au reproșat conducerii, pentru mai bine de două ore, faptul că salariile lor sunt mai mici ca ale altor angajați care își desfășoară activitatea în alte unități medicale. Acum exact o lună, personalul de la Spitalul Județean Tulcea lovea din nou, printr-o situație revoltătoare: bolnavii veniţi la tratament au dat nas în nas cu o asistentă beată! În vârstă de 49 de ani, aceasta mirosea puternic a alcool, a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a ajunge la serviciu şi, cu toate acestea, insista să le facă injecţii unor copii!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va ganditi ca s-a schimbat ceva. Medicul sef de la neonatologie mai are putin si iti spune si cat vrea. Ca la taraba. Profita de parintii tineri ... speriati ... eventual la primul copil. Eu inca incerc sa imi scot sotia din spital dupa ce a nascut pe cale naturala o fetita de 3kg400. El mi-a spus ca nu stie daca fetita mai traieste pana maine si dupa ce "i-am dat darul" a spus ca se rezolva, ca va fi bine. singurul lucru care m-a facut sa ma controlez sa nu il mut la urgente a fost frica de ce poate face un nebun cu copilul si sotia pe care le are pe mana. NU LA TULCEA
0
0
Cel mai imputit spital si 80%din a zis te ne sunt analfabete.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218