REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se poate! Primăria din Corbu, măsuri DRASTICE împotriva coronavirusului!

Se poate! Primăria din Corbu, măsuri DRASTICE împotriva coronavirusului!

Replica API 9 aprilie 2020 | 22:56 1827

Localitatea Corbu este una în care, până acest moment, nu au fost identificate persoane infectate cu noul coronavirus. Primarul comunei, Marian Gălbinașu, a ținut să mulțumească locuitorilor comunei pentru că au respectat regulile impuse pentru împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus și speră ca acest lucru să se întâmple și în continuare.

Marian Gălbinașu

Nu avem nici un caz de îmbolnăvire și sperăm ca lucrurile să rămână așa

”În primul rând, se fac acțiuni de dezinfecție a spațiilor de interes comun, stații mijloace de transport, cămin cultural, centrul pentru tineret, stația de salubrizare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Apoi am făcut o aprovizionare cu mijloace de protecție, astfel că am achiziționat 400 de măști individuale, 30 de costume de protecție, dar nu de unică folosință ci din acelea care se pot refolosi, am făcut rost de 30 de litri de soluții pe bază de biocid, pentru mobilier, spălat pe jos. Am luat atomizoare cu care am intervenit de două ori cu o soluție combinată de clor-cloramină asupra exteriaorelor clădirilor și aproximativ 500 de mănuși. Am intervenit la persoane care nu aveau nici un aparținător, pentru a le duce produse de strictă necesitate.

Deocamdată, nu avem nici un caz de îmbolnăvire și sperăm ca lucrurile să rămână așa. Am făcut controale împreună cu Poliția la cei care sunt izolați să vedem daca respectă prevederile legii, le-am explicat acele decrete și ce trebuie să facă în această perioadă. Populația e destul de înțelegătoare și respectă măsura de a nu ieși din casă decât în situațiile prevăzute în ordonanțe, dar mai există totuși și persoane care desconsideră aceste măsuri. Situația e ținută sub control deocamdată, mai sunt tineri care nu respectă aceste reguli și Poliția e cam depășită numeric fiind o localitate foarte mare, dar per total situația e sub control. Am avut Comandamentele Comitelului Local pentru Situații de Urgență, la care au participat un preot, medici, transportatorul public care deservește si localitatea noastră, am făcut un proces verbal cu măsurile pe care le-am decis”.

Primăria Corbu a redus programul cu publicul

Primăria Corbu a redus programul cu publicul până la ora 12, se lucrează în flux continuu și nu sunt probleme în relația cu cetățenii.

Primarul, Marian Gălbinașu, face în continuare apel la locuitorii din Corbu pentru a colabora în continuare pentru a putea trece peste această situație.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614