REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se pregăteşte concesionarea Policlinicii Nr. 1 pentru următorii 49 de ani

Se pregăteşte concesionarea Policlinicii Nr. 1 pentru următorii 49 de ani

Replica API 15 martie 2012 | 00:00 100

Cărţile au fost făcute de acum 2 ani: Medicover, în pole position

Cărţile au fost făcute de acum 2 ani: Medicover, în pole position

49 de ani! Pe atâţia ani ar urma să fie concesionată Policlinica Nr. 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dacă se va ţine cont de discuţiile purtate în 2010, între managerul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţână, şi reprezentanţii companiilor Medicover şi Med Life. Cei doi operatori de servicii medicale s-au arătat interesaţi să preia Policlinica Nr. 1, asta dacă va fi organizată şi o licitaţie în acest sens. De altfel, şeful unităţii sanitare a declarat miercuri că încearcă să caute soluţii să dea Policlinica Nr. 1 unui operator privat, motivând că nu este profitabilă.

Conform acestuia, unitatea de tratament înregistrează lunar pierderi de 10.000 de euro, din cauza Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate care ar deconta mai puţine servicii medicale decât cele prestate în realitate de către medici. "Policlinica Nr. 1 este pe pierdere. Cu toate că sunt o grămadă de cabinete acolo, banii decontaţi de la Casa de Sănătate sunt puţini. Prestaţia pe serviciu este foarte mică şi nu acoperă costurile. Noi nu putem să percepem coplata. Căutăm soluţii să o dăm unui operator privat care să eficientizeze activitatea. Avem pierderi lunare de 10.000 de euro, ceea ce nu este în regulă. Totul este la nivel de discuţii să vedem cum facem ca beneficiarii serviciilor, pacienţii, nici să nu scoată foarte mulţi bani din buzunar, dar să beneficieze de servicii bune de sănătate, ceea ce este foarte greu de realizat. Nu mă interesează să obţin nu ştiu ce profit, ci să optimizez activitatea astfel încât să nu ieşim pe minus. Îmi doresc foarte tare să găsesc pe cineva care să ofere servicii medicale convenabile pentru pacienţi, pentru că până la urmă ştim cu toţii care este nivelul de trai", susţine dr. Dănuţ Căpăţână. Cert este faptul că operatorul privat care ar urma să preia Policlinica nr. 1 pe 49 de ani, concesionare maximă, va fi nevoit să investească numai în infrastructură un milion de euro, conform unor note de fundamentare care au demonstrat că numai prin investiţii majore respectivul ambulatoriu ar putea deveni eficient şi la standardele impuse de legile aflate în vigoare, privind sănătatea. De altfel, societatea care va parafa, în urma unei licitaţii publice, contractul de concesiune cu Spitalul Judeţean, va dota cabinetele medicale cu aparatură medicală şi va putea angaja medici care să presteze servicii medicale. "Noi activăm pe piaţa din Constanţa, însă nu s-a făcut nici un demers pentru cumpărarea Policlinicii nr. 1. Momentan evaluăm piaţa, oportunităţile de dezvoltare, se testează ofertele, şi dacă vor exista şi resursele financiare necesare, vom fi şi interesaţi", a declarat, pentru "Replica", Savina Tomescu, PR Medicover România. Până când se va organiza şi licitaţia şi se va decide soarta Policlinicii Nr. 1, fundaţia Scheherazade va începe de săptămâna viitoare doar reabilitarea Ambulatoriului de Pediatrie. Conform managerului Dănuţ Căpăţână, Policlinica de Copii nu a fost modernizată niciodată de când a fost construită, din cauza lipsei fondurilor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614