REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se pregăteşte debarcarea lui Popa, Zeicu şi Mitrea

Se pregăteşte debarcarea lui Popa, Zeicu şi Mitrea

Replica API 10 aprilie 2012 | 00:00 149

După revocarea din funcţie a lui Silviu Wagner de la conducerea Oil Terminal,

După revocarea din funcţie a lui Silviu Wagner de la conducerea Oil Terminal,

Silviu Wagner a fost revocat, ieri, din funcţia de director general al Oil Terminal, printr-un ordin semnat de ministrul Economiei, Lucian Bode. Potrivit lui Wagner, ordinul a fost primit prin fax, la ora 15.00, şi intră în vigoare începând cu data de 9 aprilie.

Documentul ministerial invocă "propunerile raportului Corpului de Control al ministrului", în urma controlului efectuat acum circa 3 săptămâni la Oil Terminal. Noul director va fi desemnat, temporar, din cadrul companiei, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie de azi, 10 aprilie, până la finalizarea procedurilor de selecţie a directorului general în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Altfel spus, ministerul va pune la şefia Oil Terminal un director venit din mediul privat. Wagner a precizat, pentru "Replica", faptul că nu i s-a adus la cunoştinţă nici un motiv pentru revocarea sa din funcţie, astfel încât va cere explicaţii oficiale. "Voi solicita mâine (marţi, 10 aprilie- n.red.) explicaţii clare despre ceea ce înseamnă acele propuneri ale Corpului de Control, în ce constau ele şi ce nereguli au depistat la Oil Terminal. În funcţie de acele explicaţii, voi lua o decizie sau alta", a spus Wagner. În afară de Wagner, în atenţia guvernanţilor se află şi alţi directori de instituţii din Constanţa, cu propunere de revocare, întrucât aceştia strică imaginea şi aşa şifonată a partidului de guvernământ - PDL, ne-au precizat surse din partid, de la centru. Este vorba despre directorii Marian Mitrea, de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea, şi Valentin Zeicu, de la Administraţia Canalelor Navigabile, ambii propuşi şi susţinuţi pe posturi de PDL. Ei au căzut în dizgraţia liderilor de partid, dar nu numai, în cazul lui Marian Mitrea existând semne de întrebare în legătură cu monitorizarea lucrărilor efectuate de SC Lescaci Com SRL la falezele de pe litoralul românesc. Potrivit unor surse, lucrările sunt de mântuială, însă Mitrea ar fi închis ochii, posibil şi pentru că Lescaci era o firmă "agreată" de fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely. De altfel, Borbely şi-a depus deminisa de la minister urmare a unui dosar dechis de DNA pe numele său, în legătură cu firma menţionată. În ceea ce-l priveşte pe Valentin Zeicu, acestuia îi sunt reproşate contractele date pe bandă rulantă unor apropiaţi, ca de exemplu firmei lui Marian Mitrea. Un alt director căruia i se clatină scaunul este Andrei Aurelian Popa din Port. El este contestat inclusiv de conducerea PDL Constanţa, care nu l-a susţinut să ajungă director general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, dar şi de sindicaliştii portuari, care reclamă mai multe abuzuri, între care şi modificarea contractului colectiv de muncă.

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102