REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se prelungeşte anul de REZIDENŢIAT, se ANULEAZĂ simulările naţionale dar NU şi EXAMENELE

Se prelungeşte anul de REZIDENŢIAT, se ANULEAZĂ simulările naţionale dar NU şi EXAMENELE

Replica API 6 aprilie 2020 | 22:29 1936

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a explicat pe larg, la Realitatea cum arată în prezent educaţia pe fondul epidemiei cu coronavirus dar şi ce măsuri se pregătesc pentru momentul ieşirii de sub restricţiile generate de aceasta.

Monica Anisie

Astfel, cel mai important anunţ făcut de demnitar e acela că examenul de rezidenţiat se va susţine în acest an, cel mai probabil în luna noiembrie, iar anul universitar va fi prelungit până în octombrie, scrie stiripesurse.ro.

"Împreună cu ministrul Sănătății am realizat un ordin comun prin care am prelungit anul de rezidenţiat până la 31 octombrie. Examenul s-ar putea susține în luna noiembrie", arată ministrul care reamintește că anul școlar în general nu va fi îngheţat.

"Am precizat că nu se îngheaţă anul şcolar şi că vom căuta soluţii. Vom veni şi vom prezenta scenariile de reluare a cursurilor pentru perioada următoare.

Vor fi luate în calcul doar când, elevii, studenţii şi cadrele didactice doar când vor fi în siguranţă.

Suntem atenţi la tot ce se intâmplă în celelalte state membre UE. Sunt în contact cu toți aceşti ministri. Vom avea o videoconferinţă în care vom prezenta ce măsuri luăm în calcul.

Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile şi că vom putea susține aceste examene naţionale", a explicat demnitarul de la Educaţie.

Ministrul a atras atenţia că toate cursurile online făcute în perioada de stare de urgenţă de către elevi nu au fost unele de predare ci doar de fixare a cunoștinţelor iar pentru aceste cursuri nu se dau note.

"În această perioadă aceste lecţii online au fost unele de fixare a cunoştinţelor. Nu au fost notaţi elevii. Nu au fost lecţii de predare. Vom reglementa în mod clar care sunt parametri în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lectii online.

Este necesar un răspuns legal, clar şi reglementat pentru întrebările elevilor şi profesorilor dar şi a elevilor", spune Anisie.

E a mai spus că "simulările în mod clar sunt anulate" pentru că nu mai pot fi susţinute la acest moment.

"Noi le-am înlocuit cu acele teste de antrenament puse la dispoziția elevilor de clasa a 8-a și a 12-a.

Apoi vor fi explicate la emisiunile TVR răspunsurile la aceste teste. Este bine ca aceste teste să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă.

Având baremele elevul se poate inclusiv autoevalua pe baza răspunsurile date", a spus demnitarul.

Ea a oferit lămuriri precise și privind salariile și concediile profesorilor, care nu vor suferi nicio modificare.

"Am mai spus si repet, salariile se plătesc ca și până acum În niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic la nivelul domeniului educație.

Noi am recomandat cadrelor didactice ca în perioada 3-21 aprilie, perioada vacantei sa intre în concediu. Își pot lua concedii de odihna în acea perioadă", a conchis ministrul Educației.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bine , ar fi ca elevii sa nu mai dea nici examenele deoarece legal ca in celelalte tari din Europa care au hotarat ca anul acesta sa nu se mai dea bacul si evaluarea nationala sa fie si aici la fel ca in Franta si Olanda , nu trebuie sa stresam elevii
1
0
Sper ca dezacordurile si incoerentele din raspunsul d-nei ministru nu sunt ale ei - vezi: Este necesar un raspuns legal,clar si reglementat pentru intrebarile elevilor si profesorilor dar si a elevilor -, ci ale celor de la Replica. Altfel, ar fi trist... Si o vorba celor doi de sub mine: Ofticatilor, bagati-va gheara in gat, ca pitigoii!... Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia, zice o vorba inteleapta...
1
0
in invatamant! stai acasa si iei salariu...
1
1
Parca trebuia suportat de toti efortul economic pentru combaterea virusului!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218