REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Se pune problema condițiilor improprii din penitenciare! Dar oamenii fără dosare penale cum trăiesc?

Se pune problema condițiilor improprii din penitenciare! Dar oamenii fără dosare penale cum trăiesc?

Replica API 13 mai 2017 | 01:56 323

"Situația a devenit importantă după ce au fost condamnați politicieni"

"Situația a devenit importantă după ce au fost condamnați politicieni"

Se pune problema condițiilor improprii din penitenciare și nu este pentru prima oară când se aduce în discuție așa ceva. În trecut, deținuții chiar s-au manifestat violent, nemulțumiți fiind de mai multe aspecte, inclusiv de… saltele și igrasia din celule. Acum, Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor se întreabă dacă oamenii aflați în libertate au niște condiții optime, au câte 4 mp pentru fiecare membru, dacă nu suferp de frig sau dacă au igrasie în locuințe… "Parlamentul n-a găsit de cuviinţă să compenseze viaţă în aceste condiţii", au spus sindicaliștii.

"Acordarea de beneficii nejustificate pentru infractori nu rezolvă problema penitenciarelor. Aceste măsuri dovedesc, încă o dată, existenţa unei agende ascunse şi o lipsă de respect din partea aleşilor pentru justiţie şi pentru victimele infracţiunilor. Deloc surprinzător, dacă aplicăm exact aceleaşi standarde europene folosite recent de către legiuitor pentru a evalua calitatea locurilor de detenţie constatăm că românul liber trăieşte în condiţii cel puţin la fel de improprii, fără ca acest lucru să pară a fi la fel de important pentru Parlament şi Guvern", au precizat reprezentanții Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor. În continuare, au precizat că destui români trăiesc în locuinţe care nu asigură cel puţin 4mp pentru fiecare membru al familiei, nu-şi permit amenajarea unor spaţii igienico - sanitare adecvate, rabdă de frig în propria casă şi au inflitratii, igrasie ori mucegai.

Situația din penitenciare a devenit importantă după ce afaceriști și politicieni au fost condamnați

"Situaţia din penitenciare a devenit importantă doar după ce politicieni şi afacerişti au fost condamnaţi deşi starea de fapt era cunoscută iar CEDO a avertizat încă din 2012 că urmează o decizie pilot. Din păcate justiţia nu poate condamna şi la sărăcie pentru că Parlamentul să considere rezolvarea acestei probleme ca fiind o urgenţă. Reiterăm, în concluzie, solicitarea ca Guvernul să facă ceea ce principiile bunei guvernări recomandă: aplicarea măsurilor care răspund direct problemei referitoare la calitatea condiţiilor din penitenciare şi realocarea fondurilor care ar fi permis îmbunătăţirea acestora. În altă ordine de idei, salutăm modificarea referitoare la creşterea numărului de zile considerate ca fiind executate pentru deţinuţii care lucrează, şi - pentru viitor - propunem ca potenţialii beneficiari ai acestui tip de forţă de muncă să beneficieze de facilităţi fiscale pentru a putea permite unui număr cât mai mare de deţinuţi să lucreze. În context, Camera Deputaţilor a aprobat un proiect de lege prin care sunt considerate ca fiind executate în plus un număr de 6 zile la fiecare 30 de zile petrecute în condiţii improprii şi sunt acordate mai multe zile de câştig pentru deţinuţii care muncesc", se mai arată în comunicatul emis de către Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vede ba ca esti carutas asta cu cardanul ca sofer nu poti fi numit,retardatule.
0
1
Sa ti iau familia in cardan...De parnaie sa aiba parte.De parnai vorbiti de ele sa aveti parte.Sa vedeti cotetele de porci sunt un LUX fata de parnaile din Romania.
1
0
cui nu ii place la parnaie, sa fie mutat in spitalul judetean, inclusiv porkul de constantinescu ....
1
2
Tarane ti e frica de puscarie asai,retardat esti tu cu zdreanta aia de nevastata
0
2
Daca voi traiti in conditii inumane sunteti betivi si ratatii acestei societati si daca toata viata a ti fost sub influenta prostiei credeti ca toata lumea traieste asa ?..va inselati. Suntem in secolul XXI...nu in secolul mizeriei si cotetului.
3
1
UN OM CU CAPUL PE UMERI!! CE AR DORI INFRACTORII SA STEA LA HOTEL??
3
3
De cusca si parnaii sa aveti parte...Sa va spalati la lighean si sa va faceti nevoia in gaura...Plosnitele si buba neagra sa va manance dejectiilor umane.Romanul asa a fost prost si incult de la nastere pana la moarte.In tarile civilizate nu se pune aceasta intrebare...Si cel care a comentat acest subiect este tot un rebut al societatii democratice si sa aiba parte de parnaie sa vada conditiile de cacat din Romania.Desfiintarea acestor focare de infectie si de mafia celor care le conduc.Moarte usoara celor care gandesc astfel.
3
2
FELICTARI PENTRU POSTARE MAI SINT SI OAMENI CE GINDESC FELICITARIIIIIIIIIIIII
3
3
traim liberi si muncim din greu avand venituri mai mici decat investesc astia ptr. un puscarias ca asa cere UE; Dar la traiul populatiei chiar nimeni nu gandeste ? Identic cu maidanezii sa le cream un trai bun : adaposturi, hrana si n. tampenii :Alooo mai judeca oare cineva si ptr. popor ca pres. habar nu are de ce este acolo .
5
3
Si ce voiau parnaiasii ,ca dupa ce au fost prinsi si dovediti faptuitori sa fie cazati la un hotel de lux,sa aiba o cina romantica cu finalizare impreuna cu o starleta porno? Pai multi romani cinstiti mor de foame in bordeie,despre ei statul sulii nu zice nimic. Parnaiasii,sa-si faca singuri conditii,sa li se dea material si scule,mesteri indrumatori,paza cu glont pe teava si la munca silnica!!! Ia sa ma cac pe ei de infractori din toate domeniile,se plang ca au fost prinsi,ca daca nu era asa,se bucurau. Sa-mi fie mila de mizeriile alea?! Sa munceasca sa se indrepte,nu sa se vaiete nemernicii.
6
3
In sfarsit, cineva pune corect problema.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218