REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se pune problema condiţiilor improprii din penitenciare! Dar oamenii liberi cum trăiesc?

Se pune problema condiţiilor improprii din penitenciare! Dar oamenii liberi cum trăiesc?

Replica API 15 mai 2017 | 11:13 459

Situaţia a devenit importantă după ce au fost condamnaţi politicieni

Situaţia a devenit importantă după ce au fost condamnaţi politicieni

Se pune problema condiţiilor improprii din penitenciare şi nu este pentru prima oară când se aduce în discuţie aşa ceva. În trecut, deţinuţii chiar s-au manifestat violent, nemulţumiţi fiind de mai multe aspecte, inclusiv de… saltele şi igrasia din celule. Acum, Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor se întreabă dacă oamenii aflaţi în libertate au nişte condiţii optime, au câte 4 mp pentru fiecare membru, dacă nu suferă de frig sau dacă au igrasie în locuinţe… „Parlamentul n-a găsit de cuviinţă să compenseze viaţă în aceste condiţii”, au spus sindicaliştii.

„Acordarea de beneficii nejustificate pentru infractori nu rezolvă problema penitenciarelor. Aceste măsuri dovedesc, încă o dată, existenţa unei agende ascunse şi o lipsă de respect din partea aleşilor pentru justiţie şi pentru victimele infracţiunilor. Deloc surprinzător, dacă aplicăm exact aceleaşi standarde europene folosite recent de către legiuitor pentru a evalua calitatea locurilor de detenţie constatăm că românul liber trăieşte în condiţii cel puţin la fel de improprii, fără ca acest lucru să pară a fi la fel de important pentru Parlament şi Guvern”, au precizat reprezentanţii Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În continuare, au precizat că destui români trăiesc în locuinţe care nu asigură cel puţin 4 mp pentru fiecare membru al familiei, nu-şi permit amenajarea unor spaţii igienico - sanitare adecvate, rabdă de frig în propria casă şi au inflitratii, igrasie ori mucegai.

Situaţia din penitenciare a devenit importantă după ce afacerişti şi politicieni au fost condamnaţi

„Situaţia din penitenciare a devenit importantă doar după ce politicieni şi afacerişti au fost condamnaţi deşi starea de fapt era cunoscută iar CEDO a avertizat încă din 2012 că urmează o decizie pilot. Din păcate justiţia nu poate condamna şi la sărăcie pentru că Parlamentul să considere rezolvarea acestei probleme ca fiind o urgenţă. Reiterăm, în concluzie, solicitarea ca Guvernul să facă ceea ce principiile bunei guvernări recomandă: aplicarea măsurilor care răspund direct problemei referitoare la calitatea condiţiilor din penitenciare şi realocarea fondurilor care ar fi permis îmbunătăţirea acestora.

În altă ordine de idei, salutăm modificarea referitoare la creşterea numărului de zile considerate ca fiind executate pentru deţinuţii care lucrează, şi - pentru viitor - propunem ca potenţialii beneficiari ai acestui tip de forţă de muncă să beneficieze de facilităţi fiscale pentru a putea permite unui număr cât mai mare de deţinuţi să lucreze.

În context, Camera Deputaţilor a aprobat un proiect de lege prin care sunt considerate ca fiind executate în plus un număr de 6 zile la fiecare 30 de zile petrecute în condiţii improprii şi sunt acordate mai multe zile de câştig pentru deţinuţii care muncesc”, se mai arată în comunicatul emis de către Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Voi ce părere aveţi?

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o poza veche ,chiar de pe vremea lui DINCA are 10 ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
0
In SUA masurile grele de detentie sunt implementate in toate puscariile ca masura reeducare. Discovery a prezentat pe larg aceste programe care au avut un extraordinar succes si au dus la scaderea infractiunilor cu pina la 40_50%.
2
0
Astupam cu dansii la harlet canalul Dunare-Marea Neagra si-l facem autostrada asa vedem noi adevarata reeducare!
3
1
Un puscarias analfabet si imputit din Casa de Cultura, adevarata scursura umana , nu stia sa citeasca
3
2
Si managament defectuos.....nu i a interesat de nimic.
3
1
Da-ti-ar Dumnezeu ''sansa'' sa convietuiesti cateva luni sau ani langa puscariasii pe care-i plangi tu atat de mult!
5
1
Ptr RETARDUL 15:34 Fara pic de umanitate sunt aia din spatele gratiilor,bai vita. Tu le spui victimelor ca nu au umanitate dupa ce au suferit nenorociri provocate de parnaiasi?Esti o vita!
5
1
comentat impotriva unor oameni care dintr o nesansa a vietii au ajuns in puscarii mai bine v ati impusca voi jigodiilor...De puscarie sa aveti parte romani fara un pic de minte si umanitate.
2
11
gorilele alea din poza cu ceafa groasa ar trebui tinute la racoare pe viata !
9
1
Chiar s-au rezolvat toate problemele din tara asta, sanatate, transport, drumuri si autostrazi, justitie, etc. incat nu mai putem de puscariasi?
8
3
SA MUNCEASCA CA SA AIBE CONDTII
10
1
cand un detinut are norma de hrana de 36 lei,cand un bolnav are numai 15 lei,iar un muncitor beneficiaza de bon de masa de 9 lei,nu poti sa nu te intrebi ,pe cine protejeaza statul pe cel care munceste,pe cel care-i bolnav sau pe infractor,daca-s prea multi sa-i impuste si asa nu se mai alege nimica bun de pe urma lor
15
1
Ma uitam la poza , oameni bine facuti fizic, tatuati ,tocmai buni de munca, in folosul lor sau al comunitatii.Sa munceasca asa cum muncim si noi, munca este cea mai buna metoda de a slefui omul si de a-l aduce cu picioarele pe pamant.Statul in celule este nociv!
16
1
Cei de afara trebuie sa munceasca .. a crescut puterea de trai !.Nu mai suntem pe timpul Ceausist sa avem asigurat si locul de munca ... locuinta etc !
2
6
Victima unui viol traieste toata viata cu trauma, mama unui copil ucis sau parintii copiilor care sunt batjocoriti de stat prin scoli infecte..vaccinuri lipsa...spitale unde mori cu zile..politicieni care fura de la gura amaratilor.. Toate aceste victime nu ar trebui sa plateasca taxe sa stea infractorii in lux..fara igrasie si gandaci..mai bine ca la ei acasa..Poate unu' satul de frig si foame killareste doar sa stea bine merci la caldurica..fara igrasie..mancare asigurata..
13
2
Lily, intrebare intelligenta " cum traiesc cei liberi?", CEI liberi traiesc cum isi astern ......
8
8
Cei care gresesc sunt putini. Majoritatea comit infractiuni cu intentie si deci sa-si asume riscurile unei vieti de cacat. Se gandesc ei oare la ce suferinte si alte lucruri negative si-au supus victimele? E vorba de victimele care vor plati prin taxe si impozite la stat cazarea si mancarea puscariasilor! Ba sa-i doara asa de tare viata in parnaie, incat urletele lor sa se auda si la ceilalti infractori liberi. Noua sa ne fie mila de ei,ei sa traiasca fericiti ca la hotel,?! De ce sa nu le aduca pagubitii si pachete? Bai,in Romania este nevoie de pedepse mai dure,altfel e totul degeaba!!!
14
3
Ce va face sa credeti ca in puscarie drogatii nu fac acelasi lucru ca si afara? Uitati-va la metoda accidentul care este coordonata din puscarie!
9
1
eu zic sa i lasam in libertate pe toti drogatii si traficantii de ierburi si prafuri,sa ne nenoroceasca copii asa cum sau distrus pe ei.si sa multumim familiilor jegoase care i au educat in felul asta.tata alcoolic,mama parasuta penala.
8
4
O pedeapsa privativa de libertate se aplica unei persoane care a gresit fata de societate si cetatenii acesteia in scop de reeducare nicidecum de exterminare. In momentul in care intrduci o persoana intr-un loc deplorabil indiferent de infractiunea comisa si de pericolul social nu faci altceva decat sa-l inraiesti ca sa comita noi infractiuni la momentul iesirii. Inca de la momentul intrarii in penitenciar esti supus unor conditii greu de imaginat pe care numai cel care le traieste poate sti ce inseamna chiar daca a comis si o infractiune lipsita de violenta.
5
8
sa li se faca conditii de pension sau hotel de cel putin 5 stele.
5
11
Daca acasa doarme in cotet probabil ca si in puscarie vrea sa fie la fel.Suntem in secolul XXI ...nu in anul 1800 cand s au construit aceste penitenciare.Lumea a evoluat d.t.p.d.v dar unul care a pus aceasta intrebare ...nu !.Probabil cei care conduc aceste institutii au mintea inapoiata cu 200 de ani si probabil asa crede ca trebuie sa fie.Ar trebui reciclati si in alte state din Europa.
4
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218