REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se reabilitează drumul Năvodari - Corbu, cu finanţare prin program transfrontalier

Se reabilitează drumul Năvodari - Corbu, cu finanţare prin program transfrontalier

Replica API 26 aprilie 2018 | 00:00 271

Peste 7 milioane de euro!

Peste 7 milioane de euro!

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, respectiv către Midia - Năvodari, cu stații moderne de autobuze, dar și multe alte beneficii incluse în proiect. Implementarea proiectului se face prin program transfrontalier, partener fiind orașul Silistra din Bulgaria.

„Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, către Platforma Industrială Midia - Năvodari, cale de acces către nordul județului Constanța și Delta Dunării, investiție ce va fi realizată în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A”, a anunţat Chelaru. Proiectul „Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Năvodari Transport” a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Silistra (Bulgaria), în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A, Orașul Năvodari fiind lider de proiect.

„Prin implementarea acestui proiect se are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, dat fiind faptul că acest drum este foarte important pentru toți năvodărenii, cu precădere pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari, fiind de o importanță reală și pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării.

Drumul va beneficia de un covor asfaltic nou pe o lungime de 3840 ml – drum ce se va reabilita si moderniza pe 4 benzi – fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a drumului, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta alte 36 de stații de autobuz moderne - multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație”, a mai precizat primarul oraşului Năvodari, care concluzionează: „Dezvoltăm orașul Năvodari împreună!”.

Conform şefului Serviciului de Management Programe din cadrul Primăriei Năvodari, Adrian Constantin, valoarea finală a proiectului, aprobată la finanțare din fonduri structurale este de 7.738.793,73 euro, în acest buget fiind incluse și investițiile pe care orașul Silistra urmează să le realizeze în cadrul proiectului, în speță, fiind vorba de reabilitarea infrastructurii existente în oraş - strada Nikola Nikolai Y.Vaptsarov și construirea unei parcări “solare” folosind surse fotovoltaice. Contribuția UAT Oraș Năvodari la realizarea proiectului va fi de doar 2 %.

„În sfârşit, proiectul a fost selectat pentru finanţare, a fost semnat contractul, iar în august-septembrie estimăm că vor începe lucrările. Între timp, avem câţiva paşi de urmat, de prezentare a proiectului în conferinţe, de urcat pe SEAP anunţul. Vom avea grijă să menţionăm în caietul de sarcini că dorim lucrări de calitate, vom urmări ca ofertele să se încadreze exact în cerinţele acestui proiect”, a conchis Adrian Constantin.

C.C., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E ultima stire !
2
1
Daca-l face ca pe ala spre Lumina...
2
1
se face pe dracu ' stati sa vedeti ce iese in urma sifonarii de rigoare ...
2
1
Ma bucur ca se fac lucruri bune! Sunt satul sa tot citesc postari pline de ura si interese politice ! Usor, usor se fac lucruri importante pentru Navodari.Am auzit ca au si un proiect pentru spatiile verzi - lucrurile se misca.
2
1
Si strazile din zona de vile cand le asfaltati? Dar trotuarele unde consilierii locali si-au trantit vile? Asteptati alegerile caini de PSD-isti.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614